דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
22.8°תל אביב
  • 22.2°ירושלים
  • 22.8°תל אביב
  • 20.3°חיפה
  • 20.7°אשדוד
  • 18.3°באר שבע
  • 26.1°אילת
  • 21.8°טבריה
  • 20.3°צפת
  • 21.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

שיבולת שועל - מזון על

שלום חברים

לארוחת הערב שלי הכנתי דייסת שיבולת שועל.
שיבולת השועל מסייעת בהורדת הסיכון למחלות לב מאחר והיא מורידה את רמות הכולסטרול הרע (LDL), עשירה בוויטמינים ומינרלים רבים, מסייעת באיזון רמות הסוכר בדם, מסייעת בתהליך בקרת המשקל כי נותנת תחושת שובע לאורך זמן, משפרת את איכות השינה לסובלים מנדודי שינה ומשפרת את מצב הרוח והאנרגיה.

שיבולת שועל מכילה חומרים המשפיעים לטובה על מערכת העצבים. ויטמיני B וחומצת אמינו טריפטופן המתפרקת במוח לסרטונין ולכן הופכת את שיבולת השועל לנהדרת למצבי מתח, עייפות, חולשה (נפשית ופיסית).

יתרון נוסף לשיבולת השועל מכילה רכיב הנקרא בטא-גלוקן, שהוא פוליסכריד טבעי המגביר את פעילותה של מערכת החיסון.

מטופלים הרגישים לגלוטן שואלים אותי האם הם יכולים לאכול ממנה.

בצורתה הטבעית, שיבולת השועל היא נטולת גלוטן. אולם, היא מופקת ונארזת במפעלים בהם יש גם דגנים אחרים המכילים גלוטן, ולכן, לחולי צליאק לא אמליץ לאכול ממנה.

במקום קמח או פירורי לחם, אני מוסיפה שיבולת שועל לתערובות של מאפים, קציצות, לביבות וגם להסמכה של מגוון מרקים (3 כפות שיבולת שועל לסיר מרק ברבע השעה האחרונה לבישול).

שיבולת שועל
שיבולת שועל

מתכון לדייסת שיבולת שועל

——————————–

את דייסת השיבולת שלי, אני מכינה על בסיס של חלב סויה. אפשר כמובן להכין אותה על בסיס מים / חלב שקדים / חלב אורז וכדומה.

לשיפור הטעם ולחימום בערבים הקרים, אני אוהבת להוסיף מעט קינמון (תבלין מחמם), חמוציות ומעט סילאן להמתקה.

חומרים:

3  כפות גדושות של שבולת שועל מהירת הכנה
1 כוס נוזל
מעט קינמון
חופן קטן של חמוציות
מעט סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר) לפי הטעם
3 אגוזי מלך מרוסקים

אופן ההכנה:

מחממים את הנוזל עם שיבולת השועל תוך כדי בחישה.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, ממשיכים לבחוש עד לדרגת סמיכות רצויה.
מוזגים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים

(אפשר להוסיף פרוסות בננה/תפוח וכדומה)

ארוחה עשירה, מחממת ומנחמת לתחילתו של יום וגם לסיומו

בתיאבון

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!