דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י"ט בניסן תשפ"ד 27.04.24
22.1°תל אביב
  • 19.5°ירושלים
  • 22.1°תל אביב
  • 18.7°חיפה
  • 21.6°אשדוד
  • 20.7°באר שבע
  • 26.3°אילת
  • 23.5°טבריה
  • 17.4°צפת
  • 21.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
משטרה ופלילים

מפקחי משרד החקלאות סיכלו הברחת כ-315 ק"ג בשר מהרשות הפלסטינית

שני ניסיונות הברחה שונים התגלו במעבר מיתר ובמעבר חשמונאים | משה אחרק ממשרד החקלאות: "קוראים רכוש מוצרים מן החי בנקודות מכירה מוכרות ומוסדרות, ולשים לב לאריזה, לתווית ולסימון"

ניסיון הברחת הבשר (צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר)
ניסיון הברחת הבשר (צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר)
מאיה רונן

מפקחי משרד החקלאות סיכלו הברחה של כ-315 ק"ג בשר עוף ובשר כבש מהרשות הפלסטינית. הסחורה המוברחת נתפסה בשני כלי רכב במעבר מיתר ובמעבר חשמונאים, והייתה מיועדת לשיווק באזור אופקים ולוד. שני הנהגים נחקרו והודו בחשדות המיוחסים להם.

במשרד החקלאות הודיעו על הסיכול שלשום (חמישי), תוך הדגשה ששיווק בשר ללא פיקוח הוא עבירה על החוק, ומהווה סכנה ממשית לבריאות הציבור.

מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות סיכלו ניסיון להברחת 215 ק"ג של בשר כבש קפוא מהרשות הפלסטינית לישראל דרך מעבר מיתר שבדרום הר חברון. המפקחים איתרו את הבשר בתא המטען של רכב, במהלך ביקורת שגרתית לרכבים שמגיעים דרך המעבר משטחי הרשות לישראל.

חקירה ראשונית העלתה שהבשר, שהובל ללא קירור כנדרש וללא תיעוד וטרינרי, יועד לשיווק בשטח ישראל, באזור אופקים. עוד העלתה החקירה שחלק מהבשר יובא מספרד לרשות הפלסטינית, ונעשה ניסיון להבריחו לתוך תחומי ישראל. הנהג החשוד, תושב ישראל בשנות ה-30 לחייו, הודה במיוחס לו ונפתחו נגדו הליכים משפטיים. כל הסחורה שנמצאה הועברה להשמדה.

בחיפוש שהתבצע במעבר חשמונאים נמצאו כ-100 ק"ג בשר עוף טרי בתא המטען של רכב פרטי במהלך חיפוש. הבשר הובל ללא קירור וללא אישור וטרינרי או היתר ייבוא. החשוד נחקר במקום והודה שהתוצרת הגיעה משטחי הרשות ויועדה לשיווק באזור לוד. הבשר הועבר להשמדה.

משה אחרק, מנהל היחידה לאכיפה ולחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר: "אנו ממשיכים להשקיע מאמצים רבים בסיכול הברחות. אנו קוראים לציבור הצרכנים להמשיך להקפיד ולרכוש מוצרים מן החי בנקודות מכירה מוכרות ומוסדרות, ולשים לב לאריזה, לתווית ולסימון, כדי להבטיח את בריאות כולנו".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!