
ארגון המורים הודיע היום (ראשון) על חידוש מאבקו במטרה לקדם חתימה על הסכם עבודה חדש למורים, שהמשא ומתן לגביו נמשך כבר שנתיים, ללא התקדמות משמעותית. במסגרת המאבק, מורי העל-יסודי לא ימסרו ציונים לתלמידים או למערכת.
בראיון ל'דבר' בשבוע שעבר, אמר יו"ר ארגון המורים רן ארז, כי המשא ומתן אינו מתקדם. "לצערי, משרד האוצר סוחט אותנו עם דרישות הקשורות לחוזים אישיים. אנחנו לא מוכנים למהלך כזה, שיפרק בסופו של דבר את ההתאגדות של העובדים. משרד האוצר מנצל את הקושי בקיום צעדים ארגוניים בזמן מלחמה, אבל ייתכן שלא תהיה לנו ברירה".
במכתב שהפנה ארז למנכ"ל משרד החינוך מאיר שמעוני, למנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר ולמנכ"ל מרכז השלטון המקומי שלמה דולברג, הוא כותב: "זכור לכם בוודאי שפתיחת שנת הלימודים ב-1 בספטמבר 2023 נעשתה רק לאחר התחייבות משרד האוצר ומשרד החינוך לסיים את המו"מ בעניין חתימה על הסכם עבודה חדש, שנסחב יותר משנתיים, עד 1 בדצמבר 2023.
"מאז 1 בספטמבר 2023 ועד היום לא התקדמנו ולא הגענו להסכמות או לפריצת דרך לקראת הסכמות. לנוכח זאת החליטה הנהלת ארגון המורים לחדש את המאבק הפרופסיונלי".
במסגרת מאבקם, המורים לא ימסרו ציוני תלמידים לגורמי המערכת ולתלמידים עצמם. "המורים יקיימו מבחנים וימסרו לתלמידים הערכה על מצבם, אך לא ימסרו ציונים, כאמור, לשום גורם בשום מקצוע ומבחן", מסכם ארז את מכתבו.