
נשיא המדינה יצחק הרצוג, ביקר היום (חמישי) במועצה האזורית גליל עליון ובגבול הצפון. דקות ספורות לפני הגעתו נשמעו באזור אזעקות ויורטו מספר רקטות מעל כפר בלום, לשם הגיע לביקור של התושבים יחד עם רעייתו מיכל.
למרות האזעקות, הנשיא התעקש לקיים את ביקורו כמתוכנן ולהגיע לקיבוץ כפר בלום, שם נפגש עם ילדי כיתה א׳-ב׳ מבית הספר בקיבוץ, ששיתפו אותו בחוויותיהם ובתחושותיהם בתקופה האחרונה ובכלל מאז פרוץ המלחמה. לאחר מכן, נערך שיח פתוח עם תושבי כפר בלום. הרצוג הודה להם על עמידתם האיתנה ועל עוז רוחם בתקופה לא פשוטה זו.
בהמשך, ביקר הנשיא את תושבי קיבוץ גדות ותושבי מנרה המתארחים בקיבוץ. הנשיא התקבל על ידי ילדי כיתות א׳ וב׳ של הקיבוץ ולאחר מכן שוחח בחדר האוכל עם תושבי שני הקיבוצים על האתגרים הניצבים בפניהם בתקופה הזו.

בתום סיורו, נשיא המדינה ביקר במלון מגדלה, שם נמצאים מפוני קהילת קיבוץ יראון ומפוני קהילת קיבוץ יפתח. הנשיא שוחח עם התושבים שהשמיעו תסכול עמוק במגוון רחב של סוגיות: דמי אבטלה, סיוע לעסקים קטנים ובכלל מהצרכים העולים בעת הנוכחית.
״הגענו לגבול הצפון הבוקר, התעקשתי לבוא לכאן, היו פה רגעים לא פשוטים, אבל אני חושב שהדבר המתחייב הבסיסי זה להיות כאן עם התושבים. לשמוע את התושבים", אמר הרצוג בסום ביקורו. "יש פה תחושה עמוקה של התעלמות, של הזנחה, אנשים לא מקשיבים ולא שומעים שם למעלה את הכאבים העצומים שיש פה למטה".
"אנשים לא מקבלים דמי אבטלה, אנשים מאבדים את העסקים, אנשים נמצאים תחת אש כבר תקופה ארוכה בהרבה אי וודאויות, אני חושב שהמדינה בעקבות מעבר התקציב אתמול יכולה עכשיו לשחרר תקציבים, משאבים, לשקול הקמת מנהלת תקומה אמיתית כאן לצפון", אמר הנשיא הרצוג. "מגיע לתושבי הצפון, אלה שפונו, ואלה שקלטו, אלה שנמצאים בין לבין, שיקבלו תשובה מלאה".

"אנחנו צריכים לחזק את התושבים, ואני באתי לכאן בשם מדינת ישראל כולה כדי לחזק את התושבים ולומר להם: לנו חשוב להיות ראויים!", רמז לנאום החריג של מפקד אוגדת עזה, תא"ל דן גולדפוס. "הצמרת של המדינה, כל מי שעוסק ביום-יום צריך להרגיש שהוא ראוי לתושבים כאלה שבוקר ולילה נמצאים תחת התקפה שרבים מהם כבר חמישה חודשים נמצאים בקוביות במלונות כאלה ואחרים ובאתרים שונים".
"בואו נתגייס כולנו כדי לסייע לצפון", סיכם הרצוג, "בלי קשר להכרעה הצבאית, המדינתית והמדינית שתתקיים בתוך קביניטים רלוונטיים, אבל קודם כל- לתת יחס. להקשיב, לדבר ולתת פתרונות״.