הסכום הראשוני אותו צפויה לקבל מנהלת תקומה יהיה בין 12 ל-14 מיליארד ש"ח, ו-4 מיליארד נוספים יגיעו בהמשך, כך סיכמו ראשי רשויות מהעוטף עם מנהלת תקומה. הצעת המחליטים לתיקצוב מנהלת תקומה לחמש השנים הקרובות הייתה אמורה לעלות לדיון בממשלה אתמול (ראשון), אך הדיון נדחה עקב ההסלמה הביטחונית.
במהלך סוף השבוע נפגשו ראשי הרשויות עם ראש מנהלת תקומה, משה אדרי, והצליחו להגיע להסכם חדש. לפי מידע שהגיע ל'דבר', סוכם לבטל את מנגנון ההפרדה בין תקציבי השיקום לפיתוח, כך שהמנהלת תקבל מיד בין 12 ל-14 מיליארד שקלים עבור כלל הצרכים, ולא רק 8 מיליארד עבור שיקום כפי שתוכנן. שאר הכסף יותנה בהחלטות ממשלה עתידיות, בהתאם להתקדמות היישום של הפרויקטים.
העברת הסכום המלא של כ-18 מיליארד ש"ח לא הוסכמה, משום שמשרד ראש הממשלה ומשרד האוצר הודיעו למנהלת שלא ניתן למצוא כרגע מקור תקציבי שיאפשר מימון המלא של כל הפרוייקטים המתוכננים לשנים הקרובות. כפשרה, הושגה הסכמה שהפרויקטים שלא תוקצבו כרגע יהיו אלו שמראש תוכננו להיות מיושמים סביב 2027-28, בחלק האחרון של ביצוע תכנית החומש.
הצעת החוק שדנה בחידוש ופיתוח חבל התקומה ואנשיו עברה מספר שינויים בימים האחרונים. ביום חמישי האחרון טענו ראשי המועצות בעוטף שקיימת הפרדה באופן בו יוענקו תקציבי "שיקום" ותקציבי "פיתוח", מה שמקטין משמעותית את הסכום שיוקצה למנהלת בתקופה הקרובה ובאופן ודאי.
טיוטת החוק הכילה התחייבות להשקעת 18 מיליארד ש"ח בשיקום ופיתוח עוטף עזה, אך העברת חלק מהסכום, לטובת "פיתוח", תדרוש אישור נוסף במסגרת החלטות ממשלה עתידיות. ממלא מקום ראש מועצת שער הנגב, יוסי קרן, מתח ביקורת על כך בדיון בוועדת הכלכלה בחמישי. לדבריו, ההצעה שהועלתה מבטיחה למנהלת רק 8 מיליארד ש"ח, ושאר התקציב המיועד לה, כ-10 מיליארד ש"ח, עלולים שלא להגיע אף פעם עקב לחצים פוליטיים עתידיים: "יש פה בלוף. את כל הכסף נראה רק במצגות".