מחאות נשים כנגד כניסתו של דונלד טרמפ לנשיאות ארה"ב שוטפות את העולם. על פי הערכת הרשויות בוושינגטון, כחצי מיליון אישה ואיש צעדו בוושינגטון הבירה במחאה על בחירתו לנשיאות של אדם המתרברב באלימותו המינית, וכן נוכח אמירותיו הקשות כנגד מהגרים ומוסלמים. גם בישראל הפגינו מאות נשים מול שגרירות ארה"ב.
תמונות מההפגנות בוושינגטון:
The signs are off the hook at the #WomensMarch #womensmarchDC pic.twitter.com/KFwfnGLMpv
— People for Bernie (@People4Bernie) January 21, 2017
רבות מהמפגינות עטו לראשן כובעי צמר ורודים עם אזניים, שכונו "Pussyhats" – בפארפרזה על ההקלטה מ-2005 שנחשפה במהלך מסע הבחירות לנשיאות בה אמר טראמפ כי הוא נוהג "לתפוס במפשעה" ("Grab them by the pussy") נשים מושכות.
"מאז שמר טראמפ נבחר החלטתי שאני צריכה לחזור להיות פעילה, לאחר שלא הייתי מאז שנות ה-60 וה-70" אמרה לסוכנות הידיעות רויטרס ג'ס קרלוק (68) מאוהיו, שבאה להפגנה הראשונה שלה זה כמה עשורים. "אני חייבת לקום ולהיות חלק מהמוחים כנגד הרבה ממה שהנשיא טראמפ אומר. על הזכות לבריאות, הגירה, זכות נשים על גופן, ומה לא".

תמונות מההפגנות בניו יורק:
Some of the signs seen at #WomensMarch in NYC
(????: @azeen @MaryKJacob @remysmidt) pic.twitter.com/CD8BE3z2I8— BuzzFeed News (@BuzzFeedNews) January 21, 2017
"כשהגעתי לראשונה למדינה הזו, הרגשתי שמקבלים אותי באוניברסיטה ובכל מקום, על ידי האנשים של מרילנד שהיא עיר מעורבת מאוד" אמרה לגארדיאן אנדריאה פרדה (26) שהגיעה לארה"ב מקולומביה. "לפתע כשטראמפ נכנס למרוץ הוא החל להתבטא בגזענות ושמתי לב שאנשים הפסיקו להתבייש להיות גזענים. חשבתי שאנחנו במילניום חדש, אבל עם הבחור הזה – כנראה שלא".
לאזרחיות ארה"ב הצטרפו למעלה מ-2.5 מיליון נשים מכ-80 מדינות ברחבי הגלובוס, אשר יצאו להפגין בסולידאריות. רבות מהן מסבירות כי זהותו של נשיא ארה"ב, מעצמה תרבותית המשפיעה ומובילה מגמות עולמיות – נוגעת לכל אישה ואישה בעולם. כך לדוגמא הסבירה לדבר ראשון רחל דרוק (31) אשר ארגנה את ההפגנה בתל אביב שנערכה מול שגרירות ארה"ב: "למה שקורה בארה"ב יש המון השפעה על מה שקורה בארץ. הערכים שלו לא אמורים להיות הערכים של ישראלים ויהודים. אנחנו בעד זכויות נשים ולהט"בים, בעד כל הדברים שהוא נגדם ואנחנו רוצות להשמיע את קולנו ולהראות נוכחות, בעיקר כיהודיה יש לי משהו נגדו. לראות עצמי כאילו יצאתי ממצרים, ולפעול למען זכויות של אחרים שאינם חופשיים, לקבל את הגר ולשמור על היתום והאלמנה – אלה הערכים היהודיים שלי".

תמונות מההפגנות בלוס אנג'לס:
This is a small fraction of the #womensmarch in Los Angeles right now. pic.twitter.com/CW4Vyj2LCm
— Molly Knight (@molly_knight) January 21, 2017
"אני מארגנת את המצעד באתונה כיוון שאני מאמינה שהנושאים שהוא מייצג הם עולמיים" אמרה לגארדיאן הסופרת מריה קוסטקי (43), "זה על האנושיות. זה על זכויות נשים, גזענות, זכויות להט"ב. יש לי ילד בן ארבע ואני לא רוצה שיגדל בעולם שבו כל מה שנלחמנו עבורו נלקח מאיתנו. אנחנו לא יכולות לאפשר לאף אחד להרוס את מה שבנינו".
"אנחנו לא צועדות כתנועה נגד טראמפ פר-סה. אנחנו צועדות כדי למחות נגד דברי הבלע, הרטוריקה מלאת השנאה, המיזוגניות, הקנאות, שנאת הזרים. ואנו רוצות להציג קול משותף עם הנשים מסביב לעולם" הוסיפה מינדי פרייבנד שארגנה את המחאה בסידני שבאוסטרליה, שם נאספו כ-3,000 אישה ואיש למחות.
תמונות מההפגנות בדנבר:
https://twitter.com/Tropa_5H/status/822871607559524354
"נשות העולם יושבות על חבית חומר נפץ ודונלד טרמפ הצית את הגפרור" אמרה אבי הרמון, מיוזמות מחאת הנשים הגלובלית וממרכזות פעילות המחאה העולמית, "אני לא מכירה שום התארגנות עממית שצמחה לסדרי גודל כאלו בחודשיים בלבד. יש כאלף מרכזות מאבק ברחבי העולם. זה גדול מדי וצומח מהר מדי מכדי לשלוט בזה, ואנחנו גם לא רוצות. אנחנו רוצות רק לתמוך ולעזור לזה לפרוח".
ניתן לעקוב אחר כל ההפגנות וההתרחשויות באתר שפתחו יוזמות המחאה העולמית.