דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון י"ב באלול תשפ"ד 15.09.24
28.3°תל אביב
  • 22.3°ירושלים
  • 28.3°תל אביב
  • 27.2°חיפה
  • 28.7°אשדוד
  • 26.2°באר שבע
  • 27.9°אילת
  • 28.2°טבריה
  • 22.5°צפת
  • 28.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

שושן הרן, ששוחררה משבי חמאס, העידה במועצת הביטחון: "אנא עשו הכול כדי להחזיר את כל החטופים"

בדיון ראשון שהוקדש לקידום שחרור החטופים מאז 7 באוקטובר העידה הרן, שחתנה עדיין בשבי, וקראה לנציגי המדינות: "איננו יכולים לאפשר את הנורמליזציה של צורה חסרת תקדים זו של טרור"

ד"ר שושן הרן, ששוחררה משבי חמאס (מימין), ושגרירת ארה"ב באו"ם לינדה תומאס-גרינפלד, בדיון מועצת הביטחון של האו"ם על מצב החטופים בעזה (צילום מסך)
ד"ר שושן הרן, ששוחררה משבי חמאס (מימין), ושגרירת ארה"ב באו"ם לינדה תומאס-גרינפלד, בדיון מועצת הביטחון של האו"ם על מצב החטופים בעזה (צילום מסך)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

מועצת הביטחון התכנסה אמש (חמישי) לדיון שהוקדש למצב החטופים הישראלים המוחזקים על ידי חמאס ברצועת עזה ולקידום דרכים לשחרורם, לראשונה מאז שנחטפו ב-7 באוקטובר. הדיון נערך ביוזמת ארה"ב, בעקבות מאמצים של המשלחת הישראלית לאו"ם. הדיון כלל שמיעת עדויות, ולאחריה הצהרות של נציגי המדינות החברות, ללא קבלת החלטה רשמית בסופו.

בפתח הדיון העידה ד"ר שושן הרן, שנחטפה מביתה בקיבוץ בארי ושוחררה בעסקת החטופים הראשונה, וטל שוהם, בעלה של בתה, עדיין מוחזק על ידי חמאס. בנוסף העידו גילי רומן, אחיה של ירדן רומן-גת שנחטפה ושוחררה, ואיילת סמרנו, אימו של יונתן סמרנו ז"ל שגופתו נחטפה לעזה. השתתפה בו גם נשיאת מרכז רקמן באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' רות הלפרין-קדרי, שחקרה את פשעי המין שביצעו מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר.

איילת סמרנו אמרה בדיון: "עובד של אונר"א חטף את הבן שלי. הוא מועסק בידי ארגון הומינטרי לכאורה. איך אדם שעובד בארגון הזה עושה משהו כל כך לא אנושי? איך האו"ם יכול לשלם לאדם שגרר גופה כאילו הוא היה פרס?". היא פנתה לשגרירים ושאלה: "האם אתם יכולים לדמיין שמישהו מהקולגות שלכם יעשה דבר כזה? הלב שלי שבור ואני מתחננת שתחזירו את בני הביתה".

ד"ר שושן הרן אמרה בדיון: "אנו יודעים ממקור ראשון את הסיכונים הכרוכים בלהיות בן ערובה המוחזק על ידי חמאס בעזה. איננו יכולים לאפשר את הנורמליזציה של צורה חסרת תקדים זו של טרור – לקיחת בני ערובה המונית של אזרחים לא חמושים, נשים, ילדים, קשישים". לדבריה, "אם אכפת לכם מהמצב ההומניטרי בעזה, השתמשו בכל הכוח הפוליטי ועשו הכול כדי להחזיר את כל החטופים הביתה בהקדם האפשרי".

"עבור העם היהודי אין ערך מקודש יותר מאשר ערך החיים", אמר שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, "כל הארץ יצאה לרחובות כדי להחזיר את החטופים הביתה. שמעתם את שושן, איילת וגילי, כל יום עבורם הוא נצח. כל דקה היא חיים שלמים. ישראל אינה רק אזרחות, זו משפחה. ישראל נמצאת בטראומה. מדינה שלמה בכאב שלא ניתן לדמיין. החטופים שלנו נמצאים בעזה 223 ימים, וזוהי הפגישה הראשונה של גוף או"ם כלשהו שמוקדשת למצבם. האו"ם לא עשה בפועל דבר כדי לשחרר את החטופים. החטופים שלנו סובלים ממכות, מעינויים, מאונס. הם אינם מקבלים תרופות. אלו מהם שחולים סובלים מהידרדרות המחלה. ישראל ניסתה להעביר להם תרופות דרך הצלב האדום ומתווכים אחרים אך נכון להיום אין כל עדות לכך שהן הגיעו אליהם.

ארדן פנה לשגרירי המדינות שהשתתפו בדיון ואמר: "חשוב שאנחנו שומעים כאן קריאות לשחרור החטופים. בכנות. אבל האם ברצינות אתם חושבים שזה ישפיע על חמאס?"

"הסיבה שהמלחמה החלה אינה המצב ההומניטרי בעזה. ב-7 באוקטובר היתה הפסקת אש. הסיבה למלחמה הזו היא שהחמאס לקח את אהובינו. ולכן החזרת החטופים הביתה צריכה להיות בעדיפות עליונה. מה אתם חושבים שאזרחי ישראל מרגישים על הפגישות הרבות במוסדות האו"ם על המצב ההומניטרי בעזה, ואף לא פגישה רשמית אחת על המצב של החטופים שלנו?

"מיניתם מתאם לסיוע ההומניטרי בעזה, דנתם בדפוסי העברת הסיוע ההומניטרי, אבל מה עשיתם כדי לשחרר את החטופים שלנו? הסתכלו בעיניהם של שושן, איילת וגילי. תנו להם תשובות. האם מועצת הביטחון פעלה כדי לשחרר את החטופים? אילו פעולות ננקטו בפועל?

ארדן הזהיר ש"עקב אי הפעולה ביחס לחטופים הישראלים זה נהיה ברור שלקיחת בני ערובה היא נשק של ארגוני טרור ללא כל תשלום מחיר. זו לא הפעם הראשונה. גם חטיפות מטוסים בוצעו נגד ישראל ולאחר מכן נגד מדינות אחרות. וכך גם התקפות על מועדוני לילה. לקיחת בני ערובה נבחנת כעת על ישראל והיא תהפוך למודוס אופרנדי על מדינות אחרות. כפיר ביבס נחטף בגיל שנה. שלמה מנצור נחטף בגיל 86."

"איך אתם קוראים להפסקת אש לפני שעשיתם כל מה שניתן כדי להביא את החפים מפשע הביתה?", שאל ארדן, "צריך ליצור מצב שבו יש השלכות למעשי חמאס. יש מה לעשות. פגישות שבועיות. החלטות מועצת הביטחון קובעות שאין לקחת בני ערובה חפים מפשע במלחמות."

"חישבו על מה ארצותיכן יעשו אם 132 מאזרחיכם יהיו מוחזקים על ידי טרוריסטים. איזה צעדים הייתם נוקטים? הלחץ על חמאס חייב לבוא מכם, לא רק מישראל. ממועצת הביטחון. כי כשחמאס יודע שמועצת הביטחון לוחצת רק על ישראל, זה מחזק אותו. אני מפציר בכם, לחצו על חמאס ותמכו בישראל כשאנחנו מגינים על העתיד שלנו".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!