דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ב' בתמוז תשפ"ו 17.06.26
26.1°תל אביב
  • 23.8°ירושלים
  • 26.1°תל אביב
  • 25.8°חיפה
  • 26.5°אשדוד
  • 24.0°באר שבע
  • 29.9°אילת
  • 26.4°טבריה
  • 23.3°צפת
  • 25.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

משפחות חטופים הפגינו וחסמו את איילון לאחר פרסום סרטון התצפיתניות החטופות: "לא נפקיר אותן"

אימו של החטוף מתן צנגאוקר: "קוראת לגנץ ולאייזנקוט - אם אין עסקה אין ממשלה" | דודתה של התצפיתנית החטופה לירי אלבג בשער בגין: "היא בשבי והמדינה שותקת"

דודתה של התצפיתנית החטופה לירי אלבג, רוחמה אלבג, בשער בגין (צילום: אורן דגן)
דודתה של התצפיתנית החטופה לירי אלבג, רוחמה אלבג, בשער בגין (צילום: אורן דגן)
אורן דגן

משפחות חטופים התכנסו בשער בגין הערב (רביעי) עם מפגינים נוספים להפגנה למען השבת החטופים. בהמשך, כאלף מפגינים צעדו לכיוון איילון. לאורך הערב מפגינים חסמו צמתים, ונרשמו עימותים בין מפגינים לשוטרים.

מפגינים לשחרור חטופים חוסמים את צומת גשר השלום (צילום: אורן דגן)
מפגינים לשחרור חטופים חוסמים את צומת גשר השלום (צילום: אורן דגן)
משפחות חטופים ומפגינים בשער בגין (צילום: אורן דגן)
משפחות חטופים ומפגינים בשער בגין (צילום: אורן דגן)

דודתה של התצפיתנית החטופה לירי אלבג, רוחמה אלבג: "אני בוכה הערב. לא יעלה על הדעת שלירי בשבי והמדינה שותקת. צריך להצית את המדינה. הייתי מנומסת 8 חודשים, אבל לא כשיש חוסר נאמנות ואי אמינות של הממשלה. הם לא נחטפו, הם נמסרו על ידי ממשלת ישראל. הממשלה נרדמה ב-7 באוקטובר, והיא ישנה מזמן וצריכה ללכת הביתה. יש לי הרושם שזאת לא מלחמה אלא ניסיון להחזיר כבוד, ואנחנו לא רוצים כבוד, אלא להחזיר את החטופים הביתה".

רוחמה אלבג ועינב צנגאוקר בשער בגין (צילום: אורן דגן)
רוחמה אלבג ועינב צנגאוקר בשער בגין (צילום: אורן דגן)

אימו של החטוף מתן צנגאוקר, עינב צנגאוקר: ״יש לנו ממשלה שהפקירה את האהובים שלנו ב-7 באוקטובר ומפקירה אותם גם עכשיו. אנחנו, עם ישראל, לא נפקיר אותם. המצב מייאש אבל לא נפקיר אותם ונילחם על המדינה שלנו. קוראת לגנץ ואייזנקוט לצאת מהממשלה עכשיו, אם אין עסקה אין ממשלה״.

אביו של החטוף נמרוד כהן, יהודה כהן: ״אנחנו רוצים את יקירינו בבית. זאת אחריות שלכם, אם אתם לא יכולים לתקן אז לכו ותנו למישהו אחר לתקן. אנחנו דורשים עסקה עכשיו״.

מיצג בהפגנה (צילום: אורן דגן)
מיצג בהפגנה (צילום: אורן דגן)
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!