היום ה-234 למלחמה: מטח של כ-25 טילים נורה מלבנון סביב השעה 18:30 לעבר קריית שמונה. לוחמי ההגנה האווירית יירטו כמחצית מהם. חלק מהשיגורים נפלו בשטחים פתוחים וחלק מהשיגורים נפלו בתוך העיר, כולל פגיעות ישירות בבתים. נזק גדול נגרם לבתים, למבנים, לרכוש ולתשתיות. אין נפגעים בגוף. בעירייה הנחו את התושבים להישאר בקרבת מרחבים מוגנים.
מוקדם יותר זוהו כ-35 שיגורים משטח לבנון לעבר מירון. הרקטות נפלו בשטחים פתוחים, אין נפגעים. צה"ל תקף בירי ארטילרי במרחבים אלחיאם, חולא ושובא שבדרום לבנון. כמו כן הודיעה המועצה האזורית הגליל העליון על נפילות בשטח פתוח בקיבוץ מלכיה. לפי דיווחים נוספים, טיל נ"ט פגע במבנה במושב מרגליות, לא ידוע על נפגעים.
שריפות פרצו בגליל העליון בעקבות ירי רקטות. 15 צוותי כיבוי פועלים בשריפות בקריית שמונה, באזור התעשייה הצפוני בעיר, וביישובים כפר יובל, בית הלל, מלכיה, דישון, צבעון ומירון.
חילופי אש התקיימו במעבר רפיח בין צה"ל לצבא המצרי. חייל מצרי נהרג, אין נפגעים ישראלים. מצה"ל נמסר כי האירוע בחקירה וכי מתקיים שיח עם הצד המצרי.
לוחם מילואים בביה"ס ללוחמה בטרור (לוט"ר) בחטיבת המרום נפצע אמש באורח קשה בקרב בצפון רצועת עזה.
מנגנון התחקור המטכ״לי יתחקר את התקיפה ברפיח אמש (ראשון) שבה חוסלו ראש מטה הגדה של חמאס יאסין רביע ובכיר במטה הגדה של חמאס חאלד נגאר, ועל פי דיווחים פלסטיניים גרמה לשריפה ולהרג של אזרחים בלתי מעורבים. המנגנון יתחקר את הנסיבות למותם של אזרחים במרחב התקיפה.
האזעקות באילת: שתי מטרות חשודות ממזרח שעשו דרכן לעיר יורטו באוויר
התרעה על חדירת כלי טיס עוין באילת וחבל אילות
ההתרעה בנחל עוז: אותרה נפילה בשטח פתוח, לא דווח על נפגעים או נזק
אזעקה גם במנות שבגליל המערבי
אזעקות בשלומי ובעבדון שבגליל המערבי
אזעקות בסעד ובנחל עוז שבעוטף עזה
קריית שמונה: פגיעות ישירות בבתים, אין נפגעים בגוף
לאחר מטח של כ-25 טילים שנורה מלבנון סביב השעה 18:30 לעבר קריית שמונה, עדכנה העירייה כי לוחמי ההגנה האווירית יירטו כמחצית מהטילים ששוגרו. חלק מהשיגורים נפלו בשטחים פתוחים וחלק מהשיגורים נפלו בתוך העיר כולל פגיעות ישירות בבתים. נזק גדול נגרם לבתים, למבנים, לרכוש ולתשתיות. אין נפגעים בגוף. בעירייה הנחו את התושבים להישאר בקרבת מרחבים מוגנים.
צה"ל תקף משגרים של חזבאללה שמהם בוצע הירי למירון
מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר משגרים של חיזבאללה מהם בוצעו השיגורים לעבר מרחב מירון מוקדם יותר היום, כך לפי צה"ל.
15 צוותי כיבוי פועלים בשריפות בקריית שמונה ובגליל העליון; פגיעה במבנה בקריית שמונה
15 צוותי כיבוי פועלים בשריפות בקריית שמונה, באזור התעשייה הצפוני בעיר, וביישובים כפר יובל, בית הלל, מלכיה, דישון, צבעון ומירון. בקריית שמונה היו פגיעות במבנה ונפילות בשטחים פתוחים שגרמו לשריפות וסיכנו את הבתים.
מ״מ מפקד תחנת גליל גולן, אלי מור: ״לוחמי האש מתחנת גליל גולן בסיוע צוותי כיבוי מתחנות המחוז וממחוז חוף נלחמים מזה למעלה מ-6 שעות בשריפות בעקבות נפילות ותחת איומים ומטחים בלתי פוסקים. נכון לעכשיו אנחנו מתקרבים לשליטה בשריפות באיזור התעשייה הצפוני ובשכונת יובלים בקריית שמונה. כרגע המאמץ העיקרי למנוע את התפשטות השריפות לכיוון השטח הבנוי״.
שני גברים נורו למוות בקריית אתא; נבדק חשד לרקע פלילי
שני גברים בגילי 50 אותרו ברחוב מנחם בגין בקרית אתא לאחר שככל הנראה נורו בראשם. מותם נקבע במקום. על פי הדיווח, עובר אורח הבחין בפצועים באתר בנייה ברחוב מנחם בגין שבעיר, ודיווח לכוחות ההצלה. נבדק חשד לרקע פלילי.
עיריית קריית שמונה: מבקשים מהתושבים להישאר במרחבים המוגנים
קב"ט העיר קריית שמונה, דקל אריה, מבקש מהתושבים להישאר במרחבים המוגנים והמקלטים עד להודעה חדשה, בעקבות מטח הרקטות האחרון לעבר העיר. מהעירייה נמסר כי צוותים של הרשות, היקל"ר והשיטור העירוני, מסיירים ברחבי העיר.
אזעקות נוספות בקריית שמונה ובאצבע הגליל
התרעות על ירי רקטות הופעלו בקריית שמונה, בית הלל ומרגליות.
אזעקות בקריית שמונה ובאצבע הגליל
התרעות חוזרות ונשנות על ירי רקטות הופעלו ביישובים קריית שמונה, תל חי, כפר גלעדי, משגב עם, מנרה, מרגליות ובית הלל.
דובר צה"ל: לוחם מילואים נפצע אמש באורח קשה בקרב בצפון רצועת עזה
לוחם מילואים בביה"ס ללוחמה בטרור (לוט"ר) בחטיבת המרום נפצע אמש באורח קשה בקרב בצפון רצועת עזה, כך נמסר מדובר צה"ל.
האזעקות בגליל העליון: 35 רקטות נורו לעבר המירון
צה״ל מסר בהמשך להתרעות שהופעלו במירון, כי זוהו כ-35 שיגורים משטח לבנון לעבר המרחב. הרקטות נפלו בשטחים פתוחים, אין נפגעים. צה"ל תקף בירי ארטילרי במרחבים אלחיאם, חולא ושובא שבדרום לבנון.
מח"ש: שני שוטרים שנהגו באלימות במירון נחקרו והורחקו למספר ימים ממתקני המשטרה
אגף החקירות במחלקה לחקירות שוטרים חקר מוקדם יותר היום באזהרה שני שוטרי מג"ב שנצפו נוהגים באלימות כלפי אזרחים אתמול במירון. החשודים שוחררו בתנאים מגבילים של מספר ימי הרחקה ממתקני המשטרה ואי-יצירת קשר עם גורמים אחרים בעניין הנחקר. ממח"ש נמסר כי החקירות נמשכות.
האזעקות בגליל העליון: המשטרה סורקת אחר נפילות בסביבת מירון, אין דיווח על נפגעים
הצבא המצרי מאשר: חייל בכוחותינו נהרג מאש צה״ל
אזעקות בגליל העליון ובמירון
התרעה על ירי רקטות הופעלה בצבעון, ספסופה – כפר חושן, ג'ש – גוש חלב, מירון ובית ספר שדה מירון
במטכ"ל יתחקרו את התקיפה אמש ברפיח: "לא צפוי היה להיגרם נזק לאזרחים בלתי מעורבים"
הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר ירושלמי, הנחתה את מנגנון התחקור המטכ״לי לתחקר את התקיפה ברפיח אמש, שעל פי דיווחים פלסטיניים גרמה לשריפה ולהרג של אזרחים בלתי מעורבים. מנגנון התחקור המטכ״לי הוא גוף עצמאי שאחראי על בחינת אירועים חריגים בלחימה. המנגנון יתחקר את הנסיבות למותם של אזרחים במרחב התקיפה.
דובר צה"ל הדגיש כי הטענות על כך שהתקיפה בוצעה באמצעות שבעה חימושים במשקל טון הן שקריות. לדבריו, התקיפה בוצעה באמצעות שני חימושים בעלי ראש קרב מוקטן המותאמים לתקיפה מטרות מסוג זה.
עוד נמסר מדובר צה"ל כי טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים על מנת לצמצם את הסיכוי לפגיעה בבלתי מעורבים, הכוללים בדיקת חוזי מהאוויר, שימוש בחימוש מדויק ומידע מודיעיני נוסף, שעל בסיסם הוערך כי לא צפוי היה להיגרם נזק לאזרחים בלתי מעורבים. כמו כן, התקיפה לא בוצעה במרחב ההומניטרי באל מוואסי, שאליו צה"ל קרא לאוכלוסייה להתפנות. עוד נמסר כי "צה״ל מצר על כל פגיעה בבלתי מעורבים במסגרת הלחימה".
צה"ל על חילופי האש עם הצבא המצרי: האירוע בחקירה, "מתקיים שיח עם הצד המצרי"
חילופי אש התקיימו במעבר רפיח בין צה"ל לצבא המצרי, חייל מצרי נהרג
שריפה פרצה בשטח פתוח סמוך לקריית שמונה בעקבות ירי מלבנון, צוותי כיבוי במקום
טיל נ"ט פגע בבית במטולה, אין נפגעים
האירוע בשער יפו - ככל הנראה על רקע פלילי
מהמשטרה נמסר: "מדובר בתקיפת שוטרים שהתרחשה לפני זמן קצר בעיר העתיקה על רקע פלילי.
"בעקבות התקיפה האלימה של החשוד עם חפץ שהיה בידו, שני שוטרים נפצעו באורח קל ומקבלים כעת טיפול רפואי.
"החשוד נעצר תוך שימוש בכוח (ללא ירי), לאחר ששוטרים נוספים שהגיעו למקום השתלטו עליו.
"לאחר שנעצר, החשוד במעשה (ככל הנראה נתין זר מרוסיה) הועבר לחקירה במרחב דוד".
ראשוני: חשד לפיגוע דקירה בשער יפו בירושלים
על פי הדיווח ישנו פצוע אחד במקום.
כטב"ם התפוצץ בין בית הלל לקריית שמונה ללא נפגעים, שרפה פרצה במקום
דובר צה"ל: הושמדה מנהרה באורך 800 מטרים במרכז הרצועה
אייזנקוט: "נכון להתקדם בעסקת חטופים ולעצור את האש לכמה זמן שנדרש"
חבר קבינט המלחמה גדי אייזנקוט אמר בסקירה לחברי ועדת החוץ והביטחון בכנסת, בדיון שהיה אמור להישאר חסוי: "חמאס מחדש את כוחו. הלחימה בו תימשך עוד שנים ארוכות ולכן לא נכון לדבר במונחים של שחרור חטופים וסיום המלחמה. נכון להגיע לסיום לחימה ברפיח, ובמקביל להתקדם בעסקת חטופים ולעצור את האש לכמה זמן שנדרש".
צה"ל, שב"כ ומג"ב עצרו שישה מבוקשים ביו"ש, שניים מהם מחמאס
דובר צה"ל מסר שבכפר דאן הסמוך לג'נין הושמד רכב שבו אותרו מטענים, וכן כי מתחילת המלחמה נעצרו כ-4,000 מבוקשים ביהודה ושומרון ובבקעה ובעמקים, כ-1,700 מהם אנשי חמאס.
החשש לחדירת כלי טיס עוין בגליל העליון: האירוע הסתיים
אחרי החיסול בלבנון: חשש לכלי טיס עוין בקריית שמונה וביישובים באזור
התרעה מחשש חדירת כלי טיס עוין הופעלה ביישובים: קריית שמונה, מטולה, משגב עם, בית הלל, כפר יובל, מרגליות, מנרה, מעיין ברוך, כפר גלעדי, תל חי.
חשש לחדירת כלי טיס עוין בגליל העליון: דפנה, שאר ישוב, שניר, קיבוץ דן, ע'ג'ר, הגושרים
ללא אזעקה: ארבעה שיגורים ממרכז הרצועה לכיוון העוטף, שלוש נפילות בשטחים פתוחים
הירי בוצע לכיוון רעים. אחד השיגורים לא חצה לשטח ישראל.
גבול הצפון: אוגדה 146 וחטיבת השריון במילואים 205 קיימו תרגיל המדמה תמרון בלבנון
דובר צה"ל מדווח כי אוגדה 146 וחטיבת השריון במילואים 205, קיימו בשבועות האחרונים תרגיל אוגדתי וחטיבתי המדמה תמרון בלבנון. התרגיל דימה תרחישי לחימה בזירה הצפונית, פריסת כוחות מהירה בשטח, תפקוד מפקדות האוגדה והחטיבה ומוכנות הכוחות להתקפה.
הפרקליטה הצבאית הראשית: פתחנו ב-70 חקירות מצ"ח מתחילת המלחמה
הפצ"רית, האלופה יפעת תומר-ירושלמי, אמרה את הדברים בכנס לשכת עורכי הדין באילת, בהתייחסה לאירועים במלחמה שהעלו חשד לפלילים.
דיווח ערבי: הרוג ומספר פצועים מתקיפת אופנוע ע"י כטב"ם ישראלי בבינת ג'בייל שבדרום לבנון
המשטרה: 2 גננות נעצרו בחשד להתעללות בפעוטות במעון בקריית גת
לפי הודעת המשטרה, נחשפו יותר מ-580 מקרי התעללות ותקיפה בכ-14 פעוטות. נגד החשודות תוגש היום הצהרת תובע.
הממונה על יחסי חוץ באיחוד האירופי: על ישראל להישמע לביה"ד בהאג ולחדול מהפעולה ברפיח
הממונה על יחסי החוץ מטעם האיחוד האירופי, ז'וזף בורל, אמר בתגובה לדיווחים על הרג עשרות בלתי מעורבים בתקיפת צה"ל ברפיח אמש, כי ישראל צריכה להישמע לפסיקת בין הדין הבין הלאומי לצדק בהאג ולחדול מהפעולה ברפיח. קיימת מחלוקת אם פסיקת בין הדין מורה לצה"ל לעצור באופן מוחלט ומיידי מלחימה ברפיח.
השבוע ייכנס לתוקף האיסור על הקונסוליה הספרדית לתת שירותים לתושבי הרשות הפלסטינית
שר החוץ ישראל כ"ץ הודיע כי החל מ-1 ביוני ייאסר על קונסוליית ספרד להעניק שירותים קונסולריים לתושבי הרשות הפלסטינית, זאת בעקבות הכרת ממשלת ספרד במדינה פלסטינית. כ"ץ: "צעדי ענישה ראשוניים נגד הקונסוליה הספרדית בירושלים".
כלי טיס מאויש מרחוק של צה"ל נפל הבוקר בשטח לבנון
מדובר צה"ל נמסר כי כלי הטיס הוא מסוג 'רוכז שמיים', כי האירוע מתוחקר וכי אין חשש לזליגת מידע לאויב.
ילדה בת 6 נהרגה מנפילה מקומה 16 בבאר יעקב, המשטרה: הנסיבות בבדיקה
ילדה בת 6 נהרגה מנפילה מקומה 16 בבניין מגוריה בבאר יעקב. מהמשטרה נמסר כי היא בודקת את נסיבות האירוע.
פרמדיק מד"א עמית שמש וחובש רפואת החירום יהודה ביטון: "הובילו אותנו לחצר הבניין, ראינו ילדה בת 6 שוכבת מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה, וסובלת מחבלה רב מערכתית. ביצענו בדיקות אבל הפציעה שלה הייתה קריטית ולצערנו נאלצנו לקבוע את מותה במקום".
צה"ל תקף שתי חוליות חיזבאללה בלבנון
חיל האוויר תקף אמש מבנה צבאי של חיזבאללה באזור יארון שבדרום לבנון, לאחר שביחידה 869 (יחידת איסוף המודיעין בצפון) זיהו חוליית מחבלים שפועלת בו, כך נמסר מדובר צה"ל. חיל האוויר תקף חוליה נוספת באזור חולא שבדרום לבנון, לאחר שזוהתה על ידי חיילי סיירת גולני.
עוד דווח על תקיפות של מטרות חיזבאללה נוספות במהלך הלילה.
צה"ל ושב"כ חיסלו את ראש מטה הגדה בחמאס ובכיר נוסף במטה
ראש מטה הגדה של חמאס יאסין רביע ובכיר במטה הגדה של חמאס חאלד נגאר חוסלו אמש (ראשון) בתקיפת חיל האוויר באזור תל אלסלטאן שבצפון-מערב רפיח, כך נמסר מדובר צה"ל. התקיפה התבססה על מודיעין של אמ"ן ושב"כ. בצה"ל מסרו כי הם מודעים לדיווחים על בלתי מעורבים שנפגעו מהתקיפה ומשריפה שהתלקחה בעקבותיה וכי האירוע בבדיקה.
כלי טיס של חיל האוויר בהכוונה מודיעינית של אמ"ן ושב"כ תקפו מוקדם יותר הערב וחיסלו את המחבל יאסין רביע, ראש מטה הגדה של ארגון הטרור חמאס והמחבל חאלד נגאר, בכיר במטה הגדה של ארגון הטרור חמאס.
נמסר כי יאסין רביע ניהל את כלל המערכים הצבאיים במטה הגדה של חמאס, עסק בהעברת כספים לטרור ובהכוונת פיגועים, וביצע בעבר פיגועים, כולל פיגועים ב-2001 וב-2002 בהם נהרגו חיילי צה"ל. נמסר כי נגאר הכווין פיגועי טרור ביו"ש, עסק בהעברות כספים לחמאס ברצועה וביצע מספר פיגועים, כולל פיגועים בשנים 2001-2003 בהם נרצחו אזרחים ונהרגו חיילים.
'רופאים ללא גבולות' על התקיפה ברפיח: "מראה שוב שאין מקום בטוח"
ארגון הסיוע ההומניטרי מסר כי "עשרות פצועים ולפחות 15 הרוגים הובאו למרכז רפואת החירום" שהארגון מפעיל ברפיח. בארגון הביעו "אימה" מהאירוע וקראו להפסקת אש מיידית ומתמשכת.
הבית הלבן: "מודעים לדיווחים על תקרית ברפיח ואוספים מידע נוסף"
דובר של המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן התייחס בדבריו לדיווחים הפלסטיניים על עשרות הרוגים ופצועים בתקיפת צה"ל במחנה אוהלים ברפיח.






