מועצת הביטחון של האו"ם אישרה הערב (שני) הצעה שקוראת לחמאס לקבל את עסקת החטופים. 14 מדינות הצביעו בעד, ומדינה אחת, רוסיה, נמנעה. ההצעה שאושרה במועצת הביטחון היא זו שהוצגה בנאומו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן.
הנשיא טען בנאומו שישראל יזמה את ההצעה, אף שנתניהו וגורמים נוספים הסתייגו ממנה. מועצת הביטחון קוראת לחמאס לקבל את ההצעה גם כן. "אנו קוראים לשני הצדדים ליישם את תנאי העסקה באופן מלא, ללא דיחוי ולא תנאים", נכתב בהצעת ההחלטה.
בתגובה להחלטה הודיע חמאס כי הוא "מברך על ההצעה בכל הקשור להפסקת אש קבועה, נסיגה מלאה של הכוחות מהרצועה, חילופי אסירים, שיקום, שיבת העקורים, התנגדות לשינוי דמוגרפי או צמצום שטח הרצועה והכנסת הסיוע הדרוש לתושבי הרצועה". עוד הודיע ארגון הטרור כי הוא מוכן להיכנס למו"מ עם המתווכים ליישום עקרונות אלה.
שגרירת ארה"ב באו"ם לינדה תומאס-גרינפילד אמרה לאחר ההצבעה: "המועצה שלחה מסר ברור לחמאס – קבלו את ההצעה על השולחן. ישראל כבר הסכימה לעסקה והקרבות יכולים להיפסק היום אם החמאס יקבל אותה. חמאס יכול לראות שהקהילה הבינלאומית מאוחדת מאחורי עסקה שתציל חיים ותעזור לאזרחים פלסטינים בעזה להתחיל לשקם את חייהם, שתאחד חטופים עם משפחותיהם אחרי שמונה חודשים בשבי, שתוביל לכך שישראל תהיה בטוחה יותר ושתאפשר רגיעה בגבול הצפון".
אלג'יריה, החברה הערבית היחידה במועצה, תמכה בהחלטה, בנימוק שהיא יכולה להוות "צעד קדימה לקראת הפסקת אש מיידית ומתמשכת", על פי דבריו למועצה של שגריר אלג'יריה באו"ם עמאר בנג'מה.
ההחלטה מפרטת גם את ההצעה, ומפרטת כי "אם המשא ומתן ייקח יותר משישה שבועות לשלב א', הפסקת האש תימשך כל עוד יימשך המשא ומתן".