דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי ד' בתמוז תשפ"ו 19.06.26
24.3°תל אביב
  • 19.3°ירושלים
  • 24.3°תל אביב
  • 23.0°חיפה
  • 24.5°אשדוד
  • 24.0°באר שבע
  • 33.2°אילת
  • 23.7°טבריה
  • 18.4°צפת
  • 23.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

עדכונים שוטפים / דיווח סעודי על תקיפה אווירית בגבול סוריה עיראק; חיל האוויר תקף ב-4 מרחבים בדרום לבנון

2 מחבלי ג'יהאד איסלאמי חוסלו בקלקיליה | כטב"ם יורט בגולן, 3 רקטות נפלו בשטחים פתוחים בדרום | רס"ל עומר סמדג'ה (25) ורס"ל סעדיה יעקב דרעי (27) שנפלו בקרבות ברצועת עזה הובאו למנוחות

  • עומר סמדג'ה ז"ל וסעדיה יעקב דרעי ז"ל (צילומים: אלבום פרטי, דובר צה"ל)
    עומר סמדג'ה ז"ל וסעדיה יעקב דרעי ז"ל (צילומים: אלבום פרטי, דובר צה"ל)
  • הרפת בקיבוץ עין השלושה לאחר פגיעת רקטות (צילום: דוברות המועצה האזורית אשכול)
    הרפת בקיבוץ עין השלושה לאחר פגיעת רקטות (צילום: דוברות המועצה האזורית אשכול)
  • לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
    לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
  • לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
    לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
  • לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
    לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
  • לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
    לוחמי צה"ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה"ל)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

היום ה-259 למלחמה: ערוץ אל-ערביה הסעודי מדווח ממקורותיו על תקיפה אווירית לעבר יעדים בגבול סוריה-עיראק בצד הסורי. גם סוכנות סאברין ניוז הפרו-איראנית דיווחה על תקיפה אווירית באזור אל-בוכמאל בצד הסורי של הגבול עם עיראק. על פי הדיווח התקיפה בוצעה נגד משאית נשק, ובמקום נגרם פיצוץ עז.

מטוסי קרב וכלי טיס של חיל האוויר תקפו לאורך היום (שישי) מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה בארבעה מרחבים שונים בדרום לבנון. בין המטרות שהותקפו: מבנה צבאי של חיזבאללה במרחב אל-חיאם, עמדה צבאית של הארגון במיס אל ג׳בל ותשתיות טרור של הארגון במרחבים א-טייבה ותלוסה שבדרום לבנון.

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש פרסם היום הצהרה, בה אמר: "אני מודאג מאוד מההסלמה בין ישראל לחיזבאללה. העולם לא יכול להרשות לעצמו שלבנון תהפוך לעזה נוספת".

צבא ארצות הברית הקים מחדש אתמול (חמישי) את הרציף הזמני בעזה להעברת סיוע הומניטרי לתושבי הרצועה. עוד נמסר שמשאיות שנושאות סיוע הומניטרי החלו להיכנס לרצועה אתמול, וכ-656 טון של סיוע הובאו לחוף של רצועת עזה, כמות הסיוע הגדולה ביותר שהוכנסה לרצועה ביום אחד.

המועצה האזורית אשכול הודיעה שאמש (חמישי) בסביבות השעה 22:00 הופעלו התרעות בקיבוץ עין השלושה בעוטף עזה, וזוהו שתי נפילות באזור הקיבוץ. מסריקות שנעשו הבוקר נמצא כי אחת הרקטות נפלה בתוך רפת הקיבוץ, וגרמה לנזק. מספר פרות מתו כתוצאה מהנפילה. צוותי המועצה הגיעו למקום. לפי המועצה, נבדקת הסיבה מדוע לא יצא מיירט.

צה"ל הודיע הבוקר (שישי) על נפילתם בקרב של שני לוחמי מילואים במרכז רצועת עזה: רס"ל עומר סמדג'ה (25) מגנות הדר, בנו של המדליסט האולימפי בג'ודו אורן סמדג'ה, ורס"ל סעדיה יעקב דרעי (27) מתל אביב. שניהם היו לוחמים בגדוד 9203, בחטיבת אלכסנדרוני (3). עומר סמדג'ה הובא למנוחות ב-13:00 בבית העלמין בגנות הדר, וסעדיה יעקב דרעי הובא למנוחות ב-13:00 בחלקה הצבאית בבית העלמין בחולון.

באירוע בו נהרגו סמדג'ה ודרעי נפצעו באורח קשה שלושה לוחמים במילואים מהחטיבה. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, ומשפחותיהם עודכנו.

הסיקור החי הסתיים.
ניתן לקרוא את הסיקור כפי שהיה

אזעקות בדישון ובמלכיה בגליל העליון

2 פצועים במצב קשה וקל באירוע אלימות ביפו

הפצועים פונו לבית החולים וולפסון.

דובר צה"ל: "מטרה אווירית חשודה יורטה בעקבות האזעקות בדישון ובמלכיה"

צה"ל: לוחמי המילואים עומר סמדג'ה (25) וסעדיה יעקב דרעי (27) נפלו בקרב במרכז רצועת עזה

צה"ל הודיע על נפילתם בקרב של שני לוחמי מילואים במרכז רצועת עזה: רס"ל עומר סמדג'ה (25) מגנות הדר, ורס"ל סעדיה יעקב דרעי (27) מתל אביב. שניהם היו לוחמים בגדוד 9203, בחטיבת אלכסנדרוני (3).

צה"ל: 3 לוחמי מילואים נפצעו בקרב במרכז רצועת עזה

צה"ל הודיע שבאירוע בו נפלו רס״ל (מיל׳) עומר סמדג׳ה ז״ל ורס״ל (מיל׳) סעדיה יעקב דרעי ז״ל, נפצעו באורח קשה שלושה לוחמים במילואים מחטיבת אלכסנדרוני (3). הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, ומשפחותיהם עודכנו.

מזג האוויר: עומס חום כבד עד קיצוני באזורי העמקים, מזרח הנגב והערבה

התרעה על חדירת כלי טיס עוין בעוטף עזה: עין השלושה

ההתרעה על חדירת כלי טיס עוין בעין השלושה: צה"ל הודיע שהאירוע הסתיים

צה"ל: השמדנו אתר שיגור מוכן של הג'יהאד האיסלאמי במרחב ההומניטרי בחאן יונס

צה"ל הודיע שהשמיד אתר שיגור מוכן שהוצב על ידי ארגון הטרור גא"פ במחסה במרחב ההומניטרי בחאן יונס. עוד דווח שכוחות אוגדה 162 ממשיכים בלחימה במרחב רפיח במקביל לכוחות אוגדה 99 שממשיכים בלחימה במרכז הרצועה.

אמש (ה׳) כלי טיס של חיל האוויר תקפו והשמידו אתר שיגור מוכן שהוצב על ידי ארגון הטרור גא״פ במחסה במרחב ההומניטרי בחאן יונס. טרם התקיפה, ננקטו מאמצים רבים לצמצום הסיכון לפגיעה בבלתי מעורבים.
ארגוני הטרור ממשיכים להציב אמצעי לחימה ותשתיות טרור בלב אוכלוסיה אזרחית, תוך סיכונה ושימוש בה כמגן אנושי.

במהלך השבוע צה"ל חיסל, באמצעות כלי טיס של חיל האוויר את המחבל מחמד אבו טה, מטיס רחפנים במערך האווירי של ארגון הטרור חמאס. במהלך המלחמה ביצע פעולות רבות שכוונו לפגיעה בכוחות צה"ל.

כוחות אוגדה 162 ממשיכים בלחימה במרחב רפיח וממשיכים לחסל מחבלים בהתקלויות פנים מול פנים.
ביממה האחרונה צוות הקרב של חטיבת גבעתי איתרו במהלך פשיטות ממוקדות במרחב מספר פירים. כוחות צוות הקרב של חטיבת הנח״ל איתרו מבנה ממנו זוהו שיגורי נ״ט, הכוחות הכווינו כלי טיס שתקף והשמיד את המבנה.

במהלך היממה האחרונה, כוחות אוגדה 99 משמיכים לפעול במרכז רצועת עזה.
במהלך פעילות לוחמי היחידה הרב מימדית, זוהו מספר מחבלים בקרבת הכוחות, הלוחמים תקפו וחיסלו את המחבלים באמצעות רחפן.

צה"ל: ההתרעות בעין השלושה בעוטף - זיהוי שגוי

רקטות מעזה נפלו אתמול בקיבוץ עין השלושה בעוטף: נגרם נזק לרפת, פרות מתו

המועצה האזורית אשכול הודיעה שאמש (חמישי) בסביבות השעה 22:00 הופעלו התרעות בקיבוץ עין השלושה בעוטף עזה, וזוהו שתי נפילות באזור הקיבוץ. מסריקות שנעשו הבוקר נמצא כי אחת הרקטות נפלה בתוך רפת הקיבוץ, וגרמה לנזק. מספר פרות מתו כתוצאה מהנפילה. צוותי המועצה נמצאים במקום. לפי המועצה, נבדקת הסיבה מדוע לא יצא מיירט.

הרפת בקיבוץ עין השלושה לאחר פגיעת רקטות (צילום: דוברות המועצה האזורית אשכול)
הרפת בקיבוץ עין השלושה לאחר פגיעת רקטות (צילום: דוברות המועצה האזורית אשכול)

ארמניה הכירה במדינה פלסטינית: "הדרך היחידה שהפלסטינים והישראלים יוכלו להגשים את שאיפותיהם"

ארמניה הכירה במדינה פלסטינית, כך הודיע משרד החוץ של ארמניה. "המצב ההומניטרי הקטסטרופלי בעזה והעימות הצבאי המתמשך הוא אחד הנושאים העיקריים בסדר היום הפוליטי הבינלאומי שדורש החלטות", נאמר בהצהרת משרד החוץ, "הרפובליקה של ארמניה דוחה באופן גורף תקיפת מוסדות אזרחיים, אלימות נגד אוכלוסייה אזרחית ולקיחת בני ערובה ולכידת אזרחים במהלך העימות המזוין, ומצטרפת לדרישות של הקהילה הבינלאומית לשחרורם ללא תנאים מוקדמים.

עוד נאמר ש"הרפובליקה של ארמניה הצטרפה להחלטות העצרת הכללית של האו"ם, שקוראת להפסקת אש מיידית ברצועת עזה. נוסף לכך ארמניה מעוניינת בכנות ביצירת שלום ויציבות במזרח התיכון, פיוס מתמשך בין העם היהודי לפלסטיני. במספר במות בינלאומיות, תמיד תמכנו בפתרון הסוגיה הפלסטינית באופן ברור ולא-אלים ובעקרון שתי המדינות לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני. אנחנו משוכנעים שזוהי הדרך היחידה להבטיח שהפלסטינים והישראלים יוכלו להגשים את שאיפותיהם הלגיטימיות.

"בהינתן האמור מעלה, וביישום המחויבות שלנו לחוק הבינלאומי ולעקרונות השוויון, הריבונות והקיום המשותף בשלום של העמים, הרפובליקה הארמנית מכירה במדינת פלסטין".

צבא ארה"ב הקים מחדש את הרציף ההומניטרי בעזה, כמות שיא של 656 טון סיוע הוכנסה לרצועה

צבא ארצות הברית הודיע שהקים מחדש אתמול (חמישי) את הרציף הזמני בעזה להעברת סיוע הומניטרי לתושבי הרצועה. לפי הודעת פיקוד המרכז של צבא ארה"ב, צוותי הפיקוד חידשו את העברתו של הרציף הזמני, שהוקם מחדש כדי למנוע את הגאות החזויה וכדי להבטיח את שלמותו המבנית ובטיחות אנשי הצוות. בהודעה הודגש שחיילי צבא ארה"ב לא נכנסו לעזה בשום שלב של ההקמה.

עוד נמסר שמשאיות שנושאות סיוע הומניטרי החלו להיכנס לרצועה אתמול, וכ-656 טון של סיוע הובאו לחוף של רצועת עזה, כמות הסיוע הגדולה ביותר שהוכנסה לרצועה ביום אחד. נכון להיום, מעל 4,160 טון של סיוע הומניטרי הועברו מהרציף לאזור הפריקה, משם הם יכולים להיאסף על ידי ארגונים הומניטריים שיעבירו אותם הלאה.

בעקבות הכרת ארמניה במדינה פלסטינית: משרד החוץ זימן את השגריר בישראל לשיחת נזיפה

משרד החוץ זימן את שגריר ארמניה בישראל, ארמן אקופיאן, ל"שיחת נזיפה חמורה" בעקבות ההכרה של ארמניה במדינה פלסטינית.

צה"ל: ההתרעות בגליל המערבי - זיהוי שווא

התרעה על חדירת כלי טיס עוין בגליל המערבי הופעלה, צה"ל: האירוע הסתיים

אזעקה בעוטף עזה: רעים

התרעה על חדירת כלי טיס עוין בדרום הגולן: קלע, שעל

צה"ל על ההתרעה על כלי טיס בדרום הגולן: האירוע הסתיים

פגז שירה טנק של צה"ל פגע ברכב באשקלון, ללא נפגעים; צה"ל: האירוע מתוחקר

צה"ל הודיע שמוקדם יותר היום, טנק ביצע ירי פגז לעבר מטרה ברצועת עזה. כתוצאה מתקלה שמקורה מצוי בבדיקה, ירי הפגז סטה ממסלולו ונפל בשטח ישראל בסמוך לגדר הגבול.

במסגרת תחקור האירוע, נבדק דיווח כי נפגע רכב במרחב מועצה אזורית חוף אשקלון כתוצאה מרסיסי הפגז.עוד דווח שלא היו נפגעים, והאירוע מתוחקר.

האזעקות בגולן: יורט כטב"ם שחדר מלבנון, ללא נפגעים

האזעקות בדרום: 3 שיגורים לאזור בארי ועלומים נפלו בשטח פתוח

שני מחבלי ג׳יהאד איסלאמי חוסלו באזור קלקיליה; אחד המחבלים תכנן לבצע פיגוע

לוחמי יחידה 33 (הגדעונים) במשטרת ישראל, בשיתוף כוחות צה"ל ובהכוונת שב"כ, ביצעו ניסיון מעצר של שני מחבלים מארגון הטרור גא"פ במרחב קלקיליה.

במהלך המעצר נפתחה אש לעבר כוחות צה"ל ושב"כ, אשר השיבו אש וחיסלו את המחבלים. אקדחים נתפסו על השניים. אחד מהמחבלים שחוסלו תכנן לבצע פיגוע במרחב.

דיווח פלסטיני: 25 הרוגים בתקיפת צה"ל באזור מאהלי העקורים ליד רפיח

דיווחים על מספר תקיפות בדרום לבנון

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!