153 אנשים החולים בקדחת מערב הנילוס אובחנו עד כה, כך עדכן היום (רביעי) משרד הבריאות. ארבעה מקרי מוות מהמחלה אירעו בימים האחרונים, ובכך עלה מניין הנפטרים ל-11. רוב החולים הם מאזור מרכז הארץ.
עוד נמסר ממשרד הבריאות כי כ-80% מהנדבקים לא מפתחים תסמינים לקדחת מערב הנילוס. לכ-20% מהנדבקים יופיעו תסמינים ברמות חומרה משתנות, הכוללים חום, הרגשה כללית רעה, כאבי ראש או כאבים מפושטים בגוף. סיבוכים נוירולוגיים יופיעו בפחות מ-1% מהנדבקים. יצוין, כי הנגיף אינו מדבק מאדם לאדם, והמחלה אינה עוברת בחזרה מהאדם ליתוש.
משרד הבריאות, כך נמסר, חידד הנחיות לצוותים הרפואיים והינחה לשים דגש על אבחון וניטור המחלה.
על מנת לצמצם את החשיפה ליתושים, ממליצים במשרד הבריאות להשתמש בתכשירי דוחי יתושים ובאביזרים מתאימים להרחקת יתושים בחדרי המגורים, וכן להפעיל מאווררים במקום השהייה.
תחלואה מקדחת מערב הנילוס מוכרת בארץ שנים רבות ומתרחשת בעיקר בין החודשים יוני-נובמבר. השנה התחלואה החלה מוקדם מהרגיל, וככל הנראה נובעת משינויי האקלים בישראל ובעולם, כאשר מזג האוויר הלח במרכז הארץ עלול להוביל לרבייה ולהתפתחות של יתושים באזור זה. הסיכון לתחלואה משמעותית הוא בקרב מבוגרים ואנשים עם דיכוי חיסוני.
במקרים של תחלואה בקדחת מערב הנילוס מקיים משרד הבריאות חקירה אפידמיולוגית והמידע מועבר למשרד להגנת הסביבה לצורך פעילויות מניעה והדברה מקומית על ידי הרשויות. בנוסף, משרדי הבריאות והגנת הסביבה מיידעים את הציבור על אזורים בהם נלכדים יתושים נגועים בנגיף.