
הקבינט המדיני ביטחוני הכריע הלילה (בין חמישי לשישי) כי השירות הסדיר בצה"ל יוארך מ-32 חודשים ל-36 חודשים, למשך 8 השנים הקרובות, ולאחר מכן יקצור שוב ל-32 חודשים עם אפשרות לקיצורו ל-28 חודשים למערכים התומכים ומי שאינם לוחמים, בכפוף להערכת המצב הביטחונית. הארכת השירות תובא לאישור הממשלה ביום ראשון, ולחקיקה בכנסת בהמשך.
הממשלה נענתה לבקשתו של שר הביטחון גלנט להאריך את השירות, בהתאם לעמדת מערכת הביטחון, לאחר שלפי הודעת מערכת הביטחון לא הצליחו להתקדם עם חוק הארכת שירות מוסכם. השרים דודי אמסלם, אבי דיכטר וגילה גמליאל תמכו בעמדת גלנט, שספג האשמות בישיבת הממשלה בשבוע שעבר כי הוא פוגע ביציבות הממשלה עם דרישתו להאריך את השירות ולכונן חוק גיוס בהסכמה רחבה.
בהארכת השירות ל-36 חודשים הוא למעשה חוזר לאורך בו היה לפני 9 וחצי שנים. השירות אמור היה להתקצר ל-30 חודשים, אך בצה"ל דרשו להחזיר את השירות למתכונת של 3 שנים מלאות, בשל העומס שיצרה המלחמה על החיילים הסדירים.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה העירה שבהארכת השירות יש לשים דגש על השוויון בנטל. בהמשך לדבריו של מזכיר הממשלה יוסי פוקס, שאמר כי חלה התקדמות משמעותית במגעים להסכמה על חוק גיוס לחרדים, אמרה השרה גילה גמליאל ליועמ"שית כי הארכת השירות נוגעת גם לחרדים ולא מחריגה אותם. "אם מאריכים, החרדים שמתגייסים נכנסים לשירות של שלוש שנים", אמרה גמליאל.