מחבלים שהשתתפו בטבח 7 באוקטובר יוכלו להיות מיוצגים על ידי הסנגוריה הציבורית, אך המימון של עורכי הדין יקוזז מכספי הרשות הפלסטינית, כך אישרה היום (שלישי) ועדת החוקה לקריאה ראשונה. הצעת החוק תעבור להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת.
לפי הצעת החוק, כל מי שאינו תושב או אזרח ישראל ונחשד או הואשם בטרור החל מ-7 באוקטובר, אם ימונה לו סניגור מכוח חוק – שכר הסניגור מכספים שנועדו לרשות הפלסטינית, ויוקפאו לשם כך. את ההצעה יזמו חברי הכנסת שמחה רוטמן (הציונות הדתית), מתן כהנא (הימין הממלכתי), יונתן מישרקי (ש"ס), צביקה פוגל (עוצמה יהודית), יעקב אשר (יהדות התורה), חנוך מלביצקי ויולי אדלשטיין (הליכוד).
החוק אושר בתמיכת היו"ר ח"כ רוטמן והח"כים מתן כהנא (הימין הממלכתי), ארז מלול ואברהם בצלאל (ש"ס). ח"כ גלעד קריב (העבודה) נכח באולם הוועדה אך לא השתתף בהצבעה.
ח"כ רוטמן, יו"ר ועדת החוקה, ויתר על הכוונה למנוע מהמחבלים ייצוג על ידי הסנגוריה הציבורית, שנכללה בנוסח הקודם של החוק. הנימוק לשינוי הוא שכך שאלת הייצוג המשפטי לחשודים לא תוכל לגרום לעיכוב ההליכם נגדם. לדברי רוטמן, מה שחשוב הוא למנוע את מימון המדינה. רוטמן: "הקואליציה וגם חלקים באופוזיציה רואים חשיבות בקידום הצעת החוק, ולכן קודמה במהירות האפשרית, עוד לפני סיום המושב".
בנוסחה הראשון, הצעת החוק קבעה שאסירים ביטחוניים שנעצרו במהלך מלחמת חרבות הברזל לא יהיו זכאים לייצוג הסנגוריה הציבורית, אך במהלך הדיון הרחיב היו"ר רוטמן את ההצעה וקבע כי מי שאינו אזרח או תושב מדינת ישראל שביצע או נחשד בביצוע מעשה טרור החל מ-7 באוקטובר. הנוסח אמנם צומצם לביטול מימון הייצוג במקום ביטול הייצוג, אך נותר מורחב מבחינת תחולתו על חשודים שאינם בהכרח חלק מטבח 7 באוקטבור.
לפי הנהלת בתי המשפט, סך הסכומים שנפסקו מאוצר המדינה עד כה של שכר טרחת סנגורים פרטיים שייצגו את עצורי 7 באוקטובר מוערך בכמיליון שקלים.