דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ב' בתמוז תשפ"ו 17.06.26
22.8°תל אביב
  • 17.2°ירושלים
  • 22.8°תל אביב
  • 22.2°חיפה
  • 22.5°אשדוד
  • 20.9°באר שבע
  • 29.6°אילת
  • 21.1°טבריה
  • 17.5°צפת
  • 21.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

משפחות חטופים לנתניהו: ״השגת את תמונת הניצחון בחיסול דף - די לטרפד את העסקה״

עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן: ״העסקה על השולחן כבר כמה שבועות ונתניהו גורר רגליים, כי לטענתו החטופים רק סובלים ולא מתים | בנו של החטוף אלכס דנציג: ״אם נתניהו יעלה לטיסה בלי להודיע על עסקה - נכריז בכל העולם שהוא המכשול״

עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, בהצהרה לתקשורת בשער בגין (צילום: הדס יום טוב)
עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן צנגאוקר, בהצהרה לתקשורת בשער בגין (צילום: הדס יום טוב)
אורן דגן

משפחות חטופים קיימו היום (שבת) הצהרה לתקשורת בשער בגין, לקראת נסיעתו של ראש הממשלה נתניהו לנאום בקונגרס בארה"ב.

עינב צנגאוקר, אמו של החטוף מתן וממובילות המחאה, אמרה בהצהרה: "יש עסקה על השולחן מוכנה לסגירה כבר כמה שבועות. ואנחנו עומדים כאן היום, אחרי עוד שבוע מבוזבז שבו נתניהו שוב טרפד וגרר רגליים. הוא דחה דיונים, הכניס תנאים חדשים, הקשיח עמדות, וטען שלא צריכים להיות בלחץ, כי החטופים רק סובלים ולא מתים. אלה אמירות מעוותות של ראש ממשלה מנותק שלא רוצה עסקה.

"בניגוד לכל טענות הקש של נתניהו, בכירי מערכת הביטחון כבר הודיעו שאין מניעה ביטחונית לעסקה. כל המכשולים הביטחוניים הוסרו, נותרו רק מכשולים פוליטיים, פושעים ומופקרים. יש אדם אחד שעומד ביני לבין מתן – ובינינו לבין יקירנו. זה ראש הממשלה שיותר חשוב לו להציל את כסאו מלהציל חיים. נתניהו – די לטרפד. לחטופים נגמר הזמן, ואחרי שהשגת את תמונת הניצחון שלך עם חיסול דף, חובתך להביא עסקה. צא עוד הערב לפני שאתה ממריא לארה"ב ותודיע שאתה מקבל את העסקה בלי תנאים חדשים, בלי טריקים ובלי שטיקים".

בנו של החטוף אלכס דנציג, מתי, קרא גם הוא לנתניהו לחתום על עסקה עוד בטרם טיסתו. "ראש המוסד מזהיר שלבנות בשבי אין זמן, שר הביטחון מזהיר שתיכף גורלם של החטופים ייחרץ – ולראש הממשלה יש זמן לדאוג להישרדות הפוליטית שלו, על חשבון חיים החטופים. זה טירוף מערכות מוחלט. אם נתניהו יעלה על טיסה בלי להודיע שהוא מקבל את עסקה – אנחנו נשמיע קול ונזהיר בארה"ב ובכל העולם, שנתניהו הוא המכשול העסקה, ובמשך חודשים ארוכים הוא טרפד אותה פעם אחר פעם".

ב-20:30 החלה בתל אביב הפגנה לתמיכה בשחרור מיידי של החטופים, ובקריאה לרה"מ נתניהו לאשר את העסקה לפני טיסתו לקונגרס בוושינגטון.

על הבמה בעצרת נאמו שורדת השבי מירב טל, יזהר ליפשיץ, בנם של שורדת השבי יוכבד ליפשיץ והחטוף עודד ליפשיץ, אבירם שאול, אחיו של אורון שאול ז״ל, במלאת עשור לנפילתו וחטיפתו במבצע צוק איתן; נדב רודאיף, בנו של ליאור רודאיף, שנרצח ונחטף ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקת בשבי. יום הולדתו של ליאור חל אתמול ויוקרן סרטון לכבודו. ינחה ויקריא דברי פתיחה השחקן ליאור אשכנזי, וישתתף גם הזמר שמעון בוסקילה. עוד ינאם תומאס ריצ'רד ניידס, שגריר ארה״ב לשעבר בישראל.

צעירי משפחות החטופים (חסמבה) ערכו אתמול קבלת שבת מול בית ראש הממשלה בקיסריה, בקריאה לקדם את העסקה שתחזיר את יקיריהם, לפני הנסיעה של ראש הממשלה לארה"ב. בני המשפחות הציבו שולחן עם 120 כסאות כמספרם של החטופים והחטופות הנמצאים בשבי.

אלה בן עמי, בתם של שורדת השבי רז בן עמי והחטוף אוהד בן עמי, אמרה: "אנחנו מאמינים בך ראש הממשלה, שאם תגיד כן לעסקה, זאת יכולה להיות השבת האחרונה שלהם בשבי והשבת האחרונה שלנו בלעדיהם. אנחנו יודעים שאתה טס, אנחנו יודעים שאתה לוקח משקל גדול על הכתפיים בנסיעה הזאת. אנחנו סומכים עלייך שתטוס ותביא את העסקה ביחד איתך כדי שנוכל לראות אותם שוב ולאכול איתם ארוחת שישי כמו שהיינו רוצים. בבקשה אדוני ראש הממשלה תגיד כן לעסקה שאתה שמת על השולחן ותחזיר את החיים לשיקום והנרצחים לקבורה".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!