דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני כ"ג בסיון תשפ"ו 08.06.26
24.0°תל אביב
  • 20.2°ירושלים
  • 24.0°תל אביב
  • 22.5°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 24.3°באר שבע
  • 33.5°אילת
  • 25.1°טבריה
  • 22.2°צפת
  • 23.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

עדכונים שוטפים / לוחם צה"ל נפל בדרום רצועת עזה; כמה מטרות אוויריות חדרו מלבנון, שריפות פרצו משברי יירוט

אזעקת צבע אדום הופעלה בכרם שלום | התרעות על חדירת כלי טיס עוין בגליל המערבי | שני בתים עלו באש במנרה בגלל ירי נ"ט, 10 נוספים נפגעו

דבר
צרו קשר עם המערכת:

היום ה-293 למלחמה: על פי הודעת דובר צה"ל, יירוטים שבוצעו הערב (חמישי) בגלל חדירת כלי טיס עוינים לגליל המערבי לא צלחו. שריפות פרצו בכמה מרחבים כתוצאה מנפילות שברי יירוט. כוחות הכיבוי פועלים במקום. אין נפגעים.

דובר צה"ל מסר כי סמ״ר נועם דואק, בן 19 מקריית מוצקין, לוחם שיריון בגדוד 9, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401), נפל בקרב בדרום רצועת עזה. על פי החשד, סמ"ר דואק ישן עם שניים מחבריו לגדוד בחדר שבו גנרטור שחיברו למאוורר בגלל החום הכבד. כתוצאה מפליטת גזים רעילים, השלושה איבדו את הכרתם במהלך הלילה. בשעות הבוקר, חבריהם ליחידה מצאו את השלושה מחוסרי הכרה והזעיקו למקום צוותי רפואה. שני הלוחמים האחרים פונו לבית החולים כשהם בהכרה חלקית ובמצב קשה. בעקבות האירוע החריג נפתחה חקירת מצ"ח.

אש שהתלקחה סביב השעה 12:00 עקב ירי נ"ט לעבר קיבוץ מנרה התפשטה לתוך הקיבוץ. כיתת הכוננות של קיבוץ מנרה ביחד עם צוותי המועצה האזורית הגליל העליון, תגבור מכיתת הכוננות של קיבוץ משגב עם וכיבוי אש עסקו בכיבוי השריפה. נכון לשעה זו נשרפו שתי דירות ועוד כ-10 נפגעו. בנוסף נשרף חורש בתוך הקיבוץ. יו"ר צוות החירום של קיבוץ מנרה, נאור שמיע, מסר כי הושגה שליטה באש.

בכיר בבית הלבן מסר: "העסקה בשלבים מתקדמים, אין זמן לבזבז", וכן אמר שאם ירגישו שנתניהו מעכב את המו"מ הדבר ייאמר בגלוי. זאת לאחר נאומו של נתניהו בקונגרס, ולאחר דחיית יציאת המשלחת הישראלית לקטאר לשבוע הבא. לפי גורם מדיני, דחייה זו קשורה לכוונתו של נתניהו לדון בפגישתו עם ביידן, שנערכה היום (חמישי) במתווה לשחרור חטופים.

צה"ל חילץ מהרצועה את גופותיהם של החטופים מיה גורן, אורן גולדין ורביד כץ ושל חללי צה"ל תומר אחימס וקיריל ברודסקי, במבצע של אוגדה 98 בהובלת השב"כ. צה"ל מסר כי לפי מידע מודיעיני מהימן, מיה גורן ז"ל נרצחה, ורס"ר (מיל') אורן גולדין, סמ"ר תומר אחימס וסמל קיריל ברודסקי ז"ל נפלו בקרב במהלך מתקפת הטרור האכזרית ב-7 באוקטובר, וגופותיהם נחטפו לעזה.

נתניהו התייחס בנאומו בקונגרס לשאלת "היום שאחרי" בעזה: "דור חדש של פלסטינים צריך להתחנך אחרת, לא על שנאת יהודים אלא על חיים בשלום לצד ישראל. צריך בעזה מינהל אזרחי פלסטיני שלא שונא את ישראל. הדה-רדיקליזציה והדה-מיליטיריזציה של עזה יכולים להוביל לעתיד של שלום ושגשוג".

הסיקור החי פתוח
עדכון אוטומטי:  

נתניהו וביידן מקיימים פגישה עם משפחות החטופים האמריקנים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות-הברית ג׳ו ביידן מקיימים פגישה עם משפחות החטופים האמריקנים: משפחת סיגל, משפחת אלכסנדר, משפחת דקל-חן, משפחת נפתלי, משפחת נאוטרה, משפחת גולדברג-פולין ומשפחת חן.

מהצד הישראלי משתתפים בפגישה מתאם השבויים והנעדרים, גל הירש; השר לעניינים אסטרטגיים, רון דרמר; ושגריר ישראל בארצות-הברית, מייק הרצוג.

מהצד האמריקני משתתפים בפגישה היועץ לביטחון לאומי ג׳ייק סאליבן; המתאם לענייני המזה״ת, ברט מקגורק; ושגריר ארה״ב בישראל, ג׳ק לו.

רובי וחגית חן, הוריו של איתי חן, אחרי הפגישה: "הנשיא ביידן נתן לנו תקווה שיהיה משהו בימים הקרובים".

הסתיימה פגישתם המצומצמת של ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות-הברית ג׳ו ביידן

 

 

דיווח: המשלחת הישראלית לוושינגטון מגבירה את הלחץ על ממשל ביידן לספק לישראל מערכות נשק מתקדמות

מהדיווח ב'פוליטיקו' עולה, כי בישראל מבקשים מהאמריקאים לסייע בחידוש ומילוי מאגרים של אמצעי לחימה מתקדמים. אחת הסיבות המרכזיות: כוונה של ישראל לנצל את הזמן הנותר של הממשל הנוכחי, שנתפס אוהד יחסית למטרות המלחמה של ישראל בעזה ובלבנון, וחשש כי ממשל עתידי של האריס או טראמפ יגבש מדיניות אחרת בנושא הסיוע לישראל. בדיווח הודגש כי אין קשר לעיכוב משלוח הפצצות במשקל 2,000 פאונד שמעוכב על ידי הממשל, אלא על מערכות נשק אחרות.

דיווח בתימן: תקיפות אמריקניות-בריטניות בנמל התעופה בחודידה

מטוסי קרב תקפו מבנה צבאי של חיזבאללה במרחב עיתרון ותשתית טרור במרחב עייתא א-שעב בדרום לבנון

האזעקות בגליל המערבי: זוהו כמה מטרות אוויריות חשודות שחצו מלבנון

על פי הודעת דובר צה"ל, יירוטים שבוצעו לא צלחו. שריפות פרצו בכמה מרחבים כתוצאה מנפילות שברי יירוט. כוחות הכיבוי פועלים במקום. אין נפגעים

 

האזעקה בכרם שלום - זיהוי שווא

לוחם צה"ל, סמ״ר נועם דואק, נפל בדרום הרצועה

באירוע בו נפל סמ״ר נועם דואק נפצעו באורח קשה שני לוחמי שיריון מגדוד 9, עוצבת ׳עקבות הברזל׳ (401).

 

בהמשך להתרעה על כניסת כלי טיס עוין לשמי ישראל - האירוע הסתיים

צבע אדום בכרם שלום בעוטף

התרעות על חדירת כלי טיס עוין ביישובים רבים בגליל המערבי

אזעקות נשמעו בשלומי, אדמית, אילון, גורן, גורנות הגליל, חניתה, יערה, יערה, מנות, נווה זיו, עבדון, ערב אל עראמשה, מצובה ונווה זיו.

2 שיגורים למירון, אין נפגעים

אזעקות ביישובים סאסא, מתת ובית ספר שדה מירון בגליל העליון

טראמפ: ישראל צריכה לסיים את המלחמה בעזה מהר ולהחזיר את החטופים״

נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ, שמתמודד במרוץ לנשיאות, אמר בריאיון לרשת החדשות האמריקנית "פוקס ניוז" כי "ישראל צריכה לסיים את המלחמה מהר, ולהחזיר את החטופים". הוא מתח ביקורת על המפגינים בזמן נאום ראש הממשלה בנימין נתניהו, אך הוסיף כי ישראל צריכה לנהל טוב יותר את יחסי הציבור שלה בעולם. טראמפ, כזכור, צפוי להיפגש מחר עם נתניהו במסגרת ביקורו בארה"ב.

צה״ל: מחבל חיזבאללה הותקף מהאוויר בדרום לבנון באזור ממנו נורו רקטות

כוח מיחידה 869 זיהה מחבל של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב רב א-תלתין ממנו בוצעו שיגורים לעבר צפון הארץ, זמן קצר לאחר מכן כלי טיס של חיל האוויר תקף את המחבל.

תינוק במצב קשה לאחר שנשכח ברכב בחיפה

דיווח בלבנון: הרוג ומספר פצועים בתקיפה ישראלית בדרום המדינה

הערוץ הלבנוני "אל-ג'דיד" דיווח על הרוג ומספר פצועים בתקיפה ישראלית בכפר רב ת'לאת'ין בדרום לבנון. רשת "סקיי ניוז" בערבית דיווחה בהמשך על הרוג וארבעה פצועים בכפר.

נ״ט ששוגר מלבנון התפוצץ בשטח פתוח במנרה בגליל המערבי, שריפה פרצה במקום

דובר צה"ל: איש המילואים שצילם והפיץ סרטונים מהפעילות לחילוץ הגופות, הודח משירות מילואים

דובר צה"ל: "איש מילואים תיעד והפיץ סרטונים רגישים מפעילות מבצעית אמש לחילוץ חללים חטופים, בניגוד מוחלט לפקודות צה״ל ולערכי צה״ל. הלוחם נשפט על ידי מפקד אוגדה 98 לעשרה ימי מחבוש, ובהחלטה פיקודית הודח משירות מילואים לצמיתות. צה״ל רואה בחומרה אירועים מסוג זה ומוקיע התנהגות המסכנת את ביטחון כוחותינו, ופוגעת במשפחות החטופים".

שר החוץ כ"ץ לשר החוץ הצרפתי: "יש בידינו הערכות לביצוע פיגועים נגד המשלחת הישראלית"

שר החוץ ישראל כ"ץ שלח איגרת ברכה לשר החוץ הצרפתי סטפן סז'ורנה, והודה לו "על האבטחה חסרת התקדים" שהעמיד לרשות המשלחת הישראלית, כך לפי כ"ץ, שהוסיף: "גם כעת בידינו ישנן הערכות אודות האיום הפוטנציאלי הנשקף משלוחות טרור של איראן וארגוני טרור נוספים השואפים לבצע פיגועי טרור נגד חברי המשלחת הישראלית ותיירים ישראלים במהלך האולימפיאדה".

אזעקות בשתולה ובנטועה שבגליל העליון

הפצועים בפיגוע הירי בשומרון - לוחמי צה״ל, מצבם בינוני וקל

צה״ל: שני הפצועים בפיגוע הירי הבוקר בכביש 55 – לוחמי צה״ל שפעלו במרחב; אחד במצב בינוני והשני קל.

שני לוחמי צה״ל שנחטפו וגופותיהם הוחזרו מהרצועה יובאו הערב למנוחות

פרטים להלוויה של החללים שהיו חטופים וחולצו גופותיהם: קיריל ברודסקי ז״ל ייטמן הערב ב-17:00 בבית העלמין הצבאי קריית שאול. סמ״ר תומר אחימס ז״ל ייטמן בשעה 19:00 בבית העלמין ביישוב להבים.

גופת אדם נמצאה עם סימני אלימות בשטח פתוח סמוך לכעביה בצפון, המשטרה חוקרת

גופת אדם נמצאה ללא רוח חיים עם סימני אלימות בשטח פתוח סמוך לכעביה. חובשים ופראמדיקים של מד"א דיווחו על אדם ללא סימני חיים וקבעו את מותו.

הלחימה ברצועה: חיל האוויר תקף יותר מ-60 מטרות טרור ביממה האחרונה

צוותי הקרב של חטיבה 7, צנחנים וקומנדו, בפיקוד אוגדה 98, חיסלו בימים האחרונים מספר מחבלים והשמידו כ-50 תשתיות טרור במהלך הפעילות במרחב חאן יונס. צוות הקרב של חטיבת גבעתי ו-401, בפיקוד אוגדה 162 ממשיכים לפעול במרחב ברפיח. כוחות צוות הקרב של חטיבת גבעתי זיהו שני מחבלים והכווינו כלי טיס של חיל האוויר שחיסל את המחבלים. צוות הקרב של חטיבת אלכסנדרוני (3) ממשיך להילחם במרכז רצועת עזה.
אמש, הכוח, בשיתוף כוחות חיל האוויר, השמיד מספר תשתיות טרור. ביממה האחרונה, הותקפו מעל ל-60 מטרות טרור על ידי מטוסי קרב, מסוקי קרב וכלי טיס של חיל האוויר ברחבי רצועת עזה.

צה״ל: מטרות אוויריות חשודות יורטו מול חופי נהריה ובאזור ברעם

בהמשך לאזעקות שהופעלו בגליל העליון, דובר צה"ל עדכן כי לוחמי ההגנה האווירית יירטו מטרה אווירית חשודה שחצתה משטח לבנון באזור ברעם. אין נפגעים. האזעקות הופעלו מחשש לנפילת שברי יירוט. כמו כן, נמסר כי יורטה מטרה אווירית חשודה מול חופי נהריה, לא הופעלו התרעות לפי מדיניות.

פיגוע ירי סמוך לנבי אליאס שבשומרון, 3 פצועים במקום

שני בני אדם נפצעו כתוצאה מירי מרכב חולף על כביש 55, סמוך לנבי אליאס וליישוב אלפי מנשה שבשומרון. כוחות מד"א מעניקים טיפול ל-3 פצועים במצב קל עד בינוני.

שני מטחי רקטות לגליל העליון

שני מטחי רקטות נורו ליישובים ריחאנייה, כרם בן זמרה, יראון וברעם

צה"ל תקף במהלך הלילה מספר מטרות של חיזבאללה

מטוסי קרב תקפו במהלך הלילה תשתיות טרור של ארגון הטרור חיזבאללה באזור הכפרים אל עדייסא, מיס אל ג'בל ושיחין שבדרום לבנון, וכן מספר אזורים נוספים בירי ארטילרי. מוקדם יותר אתמול הותקפו מספר מבנים צבאיים באזור אל-חיאם.

הותר לפרסום: בפעולת החילוץ בעזה, חולץ גם חלל צה"ל החטוף רביד כץ

צה"ל התיר לפרסום כי בפעילות המשותפת של צה״ל ושב״כ חולץ גם החלל החטוף רס"ם (מיל') רביד אריה כץ ז"ל, שנפל בקרב במהלך מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר, וגופתו נחטפה לעזה.

הותר לפרסום: מת מפצעיו סרן אריאל טופז, שנפצע בפיגוע בצומת ניר צבי

צה"ל התיר הבוקר לפרסום כי סרן אריאל טופז, בן 24 מפרדס חנה, קצין מודיעין בחטיבת המחקר, נפטר מפצעיו לאחר שנפצע באורח קשה בפיגוע שאירע ביום ראשון שעבר בצומת ניר צבי שבסמוך לבסיס צריפין במרכז הארץ.

במהלך נאום נתניהו: מפגינים בוושינגטון שרפו דגל ארצות הברית

במהלך נאום נתניהו בקונגרס, מפגינים פרו פלסטינים הורידו מראש אחד התרנים את דגל ארצות הברית והעלו במקומו את דגל הרשות הפלסטינית. המפגינים שרפו את דגל ישראל, ו"תלו" בחבל תלייה בובה בדמותו של בנימין נתניהו, וכן שרפו אחת נוספת בדמותו.

אזעקה בחניתה שבגליל המערבי

בכיר בארה"ב: העסקה בשלבים מתקדמים, אין זמן לבזבז, אם נחוש שרה״מ מעכב את המו״מ - נגיד זאת

יו"ר בית הנבחרים לשעבר פלוסי על נאום נתניהו: "הופעה גרועה, משפחות החטופים מבקשות עסקה"

ננסי פלוסי, פוליטיקאית דמוקרטית בכירה שבחרה להיעדר מהנאום, כתבה: "זו ההופעה הגרועה ביותר של מנהיג זר בפני הקונגרס אי פעם, בפער. רבים ממי שאוהבים את ישראל מדברים עם משפחות נפגעי הטרור והחטיפות של 7 באוקטובר, המשפחות האלו רוצות עסקת הפסקת אש שתחזיר את החטופים הביתה, מקווים שנתניהו יקדיש זמן למטרה הזו".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!