דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני י"ב בשבט תשפ"ה 10.02.25
11.1°תל אביב
  • 6.5°ירושלים
  • 11.1°תל אביב
  • 10.4°חיפה
  • 11.1°אשדוד
  • 7.6°באר שבע
  • 11.9°אילת
  • 13.2°טבריה
  • 5.2°צפת
  • 10.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

עינב צנגאוקר: "יש עסקה על השולחן, ונתניהו עושה לה סיכול ממוקד"

אימו של החטוף מתן צנגאוקר בהצהרת בני משפחות חטופים הערב (ש') בשער בגין של הקריה בתל אביב: "נתניהו העביר היום הצעה שממשיכה את גרירת הרגליים שבמערכת הביטחון כבר מזהירים שתוביל למשבר בשיחות, והתוצאה היא שחטופים מתים בשבי מפלצות חמאס בגלל שיקולים אישיים פוליטיים"

עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, בהצהרת בני משפחות חטופים בשער בגין של הקריה בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90)
עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, בהצהרת בני משפחות חטופים בשער בגין של הקריה בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

"זהו היום ה-295 שבו אהובינו נמצאים בשבי בגיהנום בעזה", אמרה עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, בהצהרת בני משפחות חטופים בשער בגין של בסיס הקריה בתל אביב הערב (שבת). "זו ההזדמנות האחרונה להציל חיים! אם לא תהיה עסקה בימים הקרובים, אני לא יודעת אם אראה את מתן שלי אי פעם בחיים! זו ההזדמנות האחרונה להחזיר לי את מתן שלי בחיים, ולא בשקית שחורה.

"יש עסקה על השולחן, ונתניהו עושה לה סיכול ממוקד! הוא מציב תנאים, דוחה דיונים, דוחה את המשלחת ומתדרך נגד העסקה. הוא העביר היום הצעה שממשיכה את גרירת הרגליים שבמערכת הביטחון כבר מזהירים שתוביל למשבר בשיחות, והתוצאה היא שחטופים מתים בשבי מפלצות חמאס בגלל שיקולים אישיים פוליטיים! איך ייתכן שראש ממשלה בוחר להפקיר חיים במקום להציל חיים? נתניהו! אתה מבצע סיכול ממוקד בסיכוי להציל חיים! השלכות מעשיך עלולות להוביל לרצח הבן שלי ושאר החטופים שבחיים! אנחנו לא ניתן לך להמשיך לסכל את העסקה ולגזור גזר דין מוות על חטופים! לא נוותר על אהובינו!"

מרב סבירסקי, אחותו של איתי סבירסקי שנרצח בשבי חמאס: "את אח שלי איתי סבירסקי היה אפשר להציל! הוא שרד 99 ימים בשבי ואז נרצח. חייבים לעצור את ההפקרה. הדרך היחידה להציל את מי ששרדו היא ללכת לעסקה שעל השולחן שמוכנה לחתימה יותר מחודשיים! בניגוד לטרפודי נתניהו, ראשי מערכות הביטחון אמרו שהוסרו המכשולים הביטחוניים ושחלון ההזדמנות עלול להיסגר. הכול מוכן, ורק נתניהו ממשיך לטרפד. זהו מבצע ההונאה של נתניהו: ביד אחת מורח את כל העולם במילים יפות, וביד השנייה מבצע סיכול ממוקד בעסקאות".

שי מוזס, אחיינו של החטוף גדי מוזס: "דוד שלי גדי מוזס נחטף בחיים. אין לו זמן להמתין, חייבים להציל חיים! אנחנו קוראים לראשי מערכות הביטחון ולצוות המשא ומתן: אם אין עסקה בימים הקרובים ומוחמצת ההזדמנות האחרונה להציל חיים – סיימתם את תפקידכם ההיסטורי. לא צריך אתכם בשביל להחזיר גופות בשקיות. ולכן זה הרגע שלכם לצאת לציבור בשמכם ובקולכם ולספר את האמת! פוצצו את הצגת המשא ומתן השקרית של נתניהו! חישפו את מהלכי נתניהו לטרפוד העסקה!"

מישל אילוז, אביו של גיא אילוז בנרצח בשבי: "נתניהו תסתכל לי בעיניים – הבן שלי גיא אילוז נחטף בחיים ומת בשבי! יש עוד עשרות חטופים חיים שאפשר להציל! אנחנו פונים לכל בעלי המצפון בקואליציה: החטופים זועקים מהמנהרות גם אליכם! אל תתנו לנתניהו לטרפד ואל תאפשרו לקיצוניים המנותקים מהעם להקריב את החטופים! העם רוצה את החטופים בבית! לא תהיה לנו תקומה אם לא נחזיר אותם. הודיעו שאם לא תהיה עסקה, תפרקו אתם את הממשלה! ואנחנו אומרים לציבור שיוצא איתנו לרחובות: רק לחץ ציבורי יחזיר את כולם, לא מרפים עד שהם חוזרים!"

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!