גולשי הרוח שרון קנטור ותום ראובני העפילו היום (חמישי) לשיוטי חצי הגמר שייערכו מחר ונמצאים בעמדה של 50 אחוז לזכות במדליה אולימפית. קנטור, אלופת העולם המכהנת, סיימה את שלושת השיוטים שנערכו היום (14-12) במקומות 6, 2 ו-11 וסיימה את השיוטים המוקדמים עם 49 נקודות שליליות ובמקום השני הכללי מה שהבטיח לה את הכרטיס לחצי הגמר.
המקום הראשון במוקדמות יבטיח זכייה במדליה, ומקום בין שלושת משתתפי שיוט הגמר. המקום השני והשלישי יעלו אוטומטית לשיוט חצי הגמר, ואליהם יצטרפו שני המנצחים של שיוט רבע הגמר, שבו ישתתפו הגולשים שיסיימו במקומות 10-4 במוקדמות.

נבחרת ישראל ברכיבה על סוסים רשמה הישג נפלא, כשעלתה לגמר לגמר אולימפי ראשון בהיסטוריה. הנבחרת עלתה מהמקום התשיעי במוקדמות (עשר הראשונות העפילו לגמר) עם 20 נקודות שליליות.
אשלי בונד עשתה עבודה לא רעה עם עונש אחד (4 נקודות שליליות). ואז רובין מור עלה ורשם מקצה לא טוב עם 16 נקודות שליליות, אבל דניאל בלומן רשם ביצוע נקי ללא טעויות וסידר לישראל את המקום בגמר. את ישראל ייצגו שלושה רוכבים: דניאל בלומן, אשלי בונד ורובין מוהר.

התחרות תהווה מוקדמות למקצה האישי, בנוסף ל-60 המתחרים בנבחרות, ישתתפו 15 מתחרים נוספים ללא נבחרת. 30 המתחרים בעלי הניקוד הטוב ביותר יעלו לגמר האישי שיתקיים ביום שלישי בשבוע הבא.
מקצה שמינית הגמר בגלישת הגלים של ענת ליליאור בטהיטי נדחה פעם נוספת בגלל תנאי מזג האוויר. הישראלית תתחרה מול טיילר רייט האוסטרלית, גולשת מעוטרת שפגשה גם בסיבוב הראשון. את ההופעה האולימפית של ליליאור אפשר כבר עכשיו להכתיר כהצלחה, וכל מה שתשיג מעתה והלאה הוא בונוס. ליליאור נראתה נהדר בסיבוב השני ורשמה את אחד מהביצועים המרשימים ביותר שנראו אתמול בתחרות.
יום מעודד לישראל בבריכת השחייה. אנסטסיה גורבנקו עלתה לחצי הגמר ב-200 מטר גב. השחיינית הבכירה של ישראל סיימה עם תוצאה של 2:10.29 דקות במקצה השלישי, שבו סיימה רביעית ודורגה 13 בדירוג הכללי. אביב ברזלי דורגה 18 מתוך 27 בדירוג הכללי.

מירון חרותי עלה לחצי הגמר ב-50 מטר חופשי. חרותי, שיאן ישראל במשחה הזה, קבע 21.88 שניות. רון פולונסקי, סגן אלוף אירופה ב-200 מטר מעורב אישי יתחרה במוקדמות המשחה בו הוא בעל פוטנציאל להגיע עד הגמר.
גם רון פולונסקי עלה לחצי הגמר, ב-200 מטר מעורב אישי. שיאן ישראל במשחה הזה, קבע תוצאה של 1:58.30 דקות במקצה השלישי, שאותו סיים במקום הרביעי, ועלה לשלב הבא מהמקום השביעי הכללי. זה יהיה חצי הגמר השני שלו בפריז: הוא עשה זאת גם ב-100 מטר גב, שבו סיים במקום ה-16.
נבחרת השליחות 4X200 חופשי, שכוללת את אנסטסיה גורבנקו, דריה גולובטי, איילה ספיץ ולאה פולונסקי, לא עלתה לגמר. הרביעייה קבעה 7:55.99 דקות (איטי ביותר מארבע שניות מהשיא הישראלי) במקצה השני, שבו סיימה שישית, ודורגה במקום ה-11 הכללי.
הקשת רועי דרור התמודד אחר הצהריים במסגרת הסיבוב הראשון מול סטיב ויילר ההולנדי, שמדורד 8 בעולם. הישראלי נתן פייט לא רע אבל הפסיד 6:2 במערכות וסיים את דרכו במשחקים האולימפיים. בכך הגיעה לסיומה גם ההשתתפות של הקשתים הישראלים, אחרי שמיכאלה משה הודחה אתמול.

בענף השייט התחילו את דרכם בשיוטי המוקדמות בסירת היחיד האילקה (לייזר) שי קקון תתחרה בנשים ועומר ורד וילנצ'יק בן ה-17 בגברים. וילנצ'יק, הספורטאי הצעיר ביותר במשלחת, סיים את השיוט הראשון שלו במקום ה-38. בשיוט השני התעלה על עצמו וסיים במקום השלישי. הוא מדורג במקום ה-22.
אירועים בולטים
אחד מרגעי השיא של המשחקים האולימפיים ומה שאמור להיות יומה הגדול של סימון ביילס יהיה מחר 19:15 בגמר הקר-רב האישי. אחרי ההופעה האדירה בגמר הקבוצתי ומדליית הזהב הראשונה שלה בפריז, ביילס אמורה לזכות בזהב בפער משמעותי מיתר המתעמלות.