דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני ל' בסיון תשפ"ו 15.06.26
23.7°תל אביב
  • 17.0°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.5°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 21.0°באר שבע
  • 28.0°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 15.6°צפת
  • 22.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פיטר פלצ'יק

פיטר פלצ'יק אחרי הזכייה בארד האולימפי: "רציתי לשמח את כולם, נלחמתי בשביל הדגל"

הג'ודאי בן ה-32 הרשים לאורך כל היום והפסיד רק ברבע הגמר לאלוף העולם | על מאמנו, אורן סמדג'ה, שבנו עומר נפל בקרב בעזה, אמר פלצ'יק: "אורן הוא חלק ממני, עשיתי את זה בשבילו ובשביל המדינה" | הנשיא הרצוג אמר למדליסט: "אתה גאווה לאומית, שימחת עם שלם"

פיטר פלצ'יק והמאמן אורן סמדג'ה במשחקים האולימפיים בפריז 2024 (צילום: עודד קרני, הוועד האולימפי בישראל)
פיטר פלצ'יק והמאמן אורן סמדג'ה בפריז. "יחסי הציבור הכי טובים" (צילום: עודד קרני, הוועד האולימפי בישראל)
יאיר צוקר
יאיר צוקר
עורך ספורט
צרו קשר עם המערכת:

פיטר פלצ'יק זכה הערב (חמישי) במדליית הארד האולימפית פריז והעניק למשלחת הישראלית את אחת משתי מדליות בכורה במשחקים, יחד עם הכסף של ענבר לניר.

"אני לא יוכל לתאר במילים את התחושות", אמר הג'ודאי אחרי הזכייה במדליית הארד ופרץ בבכי. "שום דבר אף פעם לא בא לי בקלות. התקופה שאנחנו עוברים במדינה, המלחמה, הפציעות. רק רציתי לשמח את כולם. את המשפחה שלי. הילדה שלי עומדת להיוולד בקרוב. רציתי שכולם יהיה גאים בי, שיידעו שאבא גיבור ונלחמתי בשבילם, בשביל הדגל שלהם".

פיטר פלצ'יק חוגג לאחר שניצח את מייקל קורל, גמר בית הניחומים במשחקים האולימפיים בפריז 2024 (צילום: AP /Eugene Hoshiko)
פיטר פלצ'יק חוגג לאחר שניצח את מייקל קורל, גמר בית הניחומים במשחקים האולימפיים בפריז 2024 (צילום: AP /Eugene Hoshiko)

על מאמנו, אורן סמדג'ה, אמר פלצ'יק: "לאורך כל היום, הדרך, האימונים – אורן הוא חלק ממני. הבנתי מה קורה ברגעים האחרונים של הקרב, ידעתי שיש לי רק צהוב אחד, השופט עשה טעות ונתן שני צהובים בבת אחת. ידעתי שהכל בסדר, נשארו לי חמש שניות, ידעתי שאין יותר מקום לטעויות. האמנתי לאורך כל הדרך שאגיע לפודיום, לא ידעתי באיזה מקום בדיוק אהיה אבל דמיינתי את עצמי על הפודיום לאורך כל היום".

סמדג'ה עצמו אמר אחרי הזכייה: "זה רגע משמח לצד האבל הגדול. המדינה עוברת טראומה, ואלה יחסי הציבור הכי טובים". נשיא המדינה יצחק הרצוג בירך את פלצ'יק: "אתה גאווה לאומית! שימחת עם שלם. מתרגשים איתך ועם אורן סמדג׳ה המאמן המדהים שלך!".

פלצ'יק בן ה-32, מדליסט הארד מאליפות העולם (2023), אלוף אירופה (2020) וחלק ממדליית הארד הקבוצתית בטוקיו 2020, ניצח בסיבוב הראשון מול גונצ'יגורן באטחויאג ממונגוליה באיפון. בשמינית הגמר פגש אורליאן דיסה הצרפתי וגבר עליו בעונשים בקרב ארוך שהסתיים עמוק בתוך ניקוד הזהב.

פיטר פלצ'יק ברבע גמר הטורניר האולימפי בפריז 2024 (צילום AP/ Eugene Hoshiko)
פיטר פלצ'יק ברבע גמר הטורניר האולימפי בפריז 2024 (צילום AP/ Eugene Hoshiko)

ברבע הגמר פגש את אלוף העולם והמדורג ראשון בעולם זלים קוסטוייב האזרי. היריב הקשה ביותר שהישראלי יכול היה לקבל. פלצ'יק נקלע לפיגור של ווזארי דקה בתוך הקרב, והיה נראה שכבר התייאש. רגע לפני הסיום הטיל את יריבו בווזארי, אולם השופטים ביטלו את הניקוד ופלצ'יק הפסיד. בגמר בית הניחומים פגש את יריבו הוותיק מייקל קורל ההולנדי (המדורג 7 בעולם). הישראלי נראה טוב בקרב והתקפי ולבסוף השיג את האיפון בתוך ניקוד הזהב.

הקרב על הארד: פלצ'יק התמודד מול דניאל אייך השווייצרי והוביל בווזארי על יריבו, אך 5 שניות לסיום הקרב פסק השופט עונש שלישי לחובתו, מה שאמר שלמעשה הוא הפסיד. לאחר בדיקה התברר כי בטעות רשמו לחובתו של הישראלי עונש אחד מיותר, ולמעשה ביטל את ההפסד והחזיר את הקרב לחיים. פלצ'יק שמר על יתרונו על לסיום וחגג מדליה אישית היסטורית בשבילו וראשונה למשלחת הישראלית.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!