דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
25.8°תל אביב
  • 24.9°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 24.8°באר שבע
  • 32.1°אילת
  • 27.0°טבריה
  • 23.2°צפת
  • 25.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

כתב אישום: התחזו לשוטרים וגנבו כסף ורכוש מקשישים

פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום שמייחס לנאשמים ביצוע עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, התחזות כעובד ציבור, קבלת דבר במרמה, גניבה, התפרצות לדירת מגורים ועבירות נוספות

מחסום משטרתי בסגר (צילום: דוברות המשטרה)
מחסום משטרתי (צילום אילוסטרציה: דוברות המשטרה)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

פרקליטות המדינה הגישה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד שני נאשמים, אשר גנבו כסף ורכוש מאנשים מבוגרים לאחר שהתחזו לשוטרים.

כתב האישום מייחס לנאשמים ביצוע עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, התחזות כעובד ציבור, קבלת דבר במרמה, גניבה, התפרצות לדירת מגורים ועבירות נוספות. בהתאם לכתב האישום, הנאשמים בגיל ה-40 לחייהם מרמלה, הגיעו בשתי הזדמנויות שונות לביתם של אנשים מבוגרים ברמת גן ובראשון לציון, הציגו עצמם כשוטרים וגנבו מהם במרמה כסף ורכוש יקר ערך.

באירוע אחד, פגשו במתלונן בבניין מגורים, כשהם חובשים כובעים של שוטרי יחידת הבילוש של משטרת ישראל, אמרו לו כי הוא מוזמן לחקירה ועליו להתלוות אליהם וגנבו ממנו את הארנק ואת מפתחות הרכב. לאחר מכן, גנבו את הרכב ונאשם 1 נהג בו כשהוא בפסילת רישיון נהיגה.

באירוע אחר, נכנסו בכוח לדירה של אדם מבוגר בן כ-77, בטענה שהם הגיעו לעשות חיפוש וכאשר נדרשו להציג צו חיפוש או תעודה, איימו עליו, בין היתר כך: "תזהר ממני יש לי נשק שלי פה עוד מילה אני עוצר אותך". לאחר שחיפשו בדירה אחר הכספת ורכוש, שדדו מהדירה באיומים רכוש יקר ערך.

הפרקליטות מבקשת לעצור את הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. בבקשת המעצר צוין, כי הנאשמים בחרו לבצע את העבירות כלפי אנשים מבוגרים, אשר האמינו כי מדובר בשוטרים ונתנו בהם את אמונם. הם פעלו באופן מתוכנן וניסו ליצור לעצמם רווח כספי מהיר על חשבונם של אזרחים תמימים.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!