אספות הסברה נערכו אתמול (ראשון) לעובדי המכון לחקר ימים ואגמים בחיפה, אילת וטבריה, במסגרת סכסוך העבודה שהוכרז במכון. סכסוך העבודה פרץ על רקע טענות ההסתדרות לסחבת מצד הנהלת החברה במו"מ לחידוש ההסכם הקיבוצי במכון ולהחלת הסכמי המסגרת במגזר הציבורי על עובדי המכון. סגן יו"ר ההסתדרות במרחב חיפה ומחזיק התיק הארצי בהסתדרות של עובדי המכון, יעקב גבאי, הבהיר כי "מדובר בצעד נוסף לקראת השבתת המכון".
אספות ההסברה נערכו בליווי מרחב חיפה בראשות משה מזרחי, יו"ר מרחב אילת בהסתדרות משה אזולאי, יו"ר מרחב כנרת אבי גבאי וסגנו איתן גבאי, הסתדרות עובדי המדינה בראשות עו"ד אופיר אלקלעי, מזכיר האיגוד המקצועי בהסתדרות עובדי המדינה מימון אלפסי, וחברי ועד העובדים הארצי בהובלת עמליה רוזנר.
המכון לחקר ימים ואגמים לישראל הוא חברה ממשלתית לתועלת הציבור, כלומר מוסד ללא כוונת רווח המהווה זרוע ביצועית של הממשלה. הוא הוקם ב-1967, במטרה לסייע לגיבוש מדיניות שתבטיח שימור של משאבי הים, החופים והמים של ישראל, תוך ניצולם באופן מושכל. המכון עוסק במחקר ופיתוח בתחומי מדעי הים (אוקיאנוגרפיה) ומדעי האגמים (לימנולוגיה), ובפיתוח חקלאות וביוטכנולוגיה ימית. המכון כולל את המכון הלאומי לאוקיאנוגרפיה שבחיפה, את המעבדה לחקר הכנרת ע"ש יגאל אלון שבטבחה על חוף הכנרת ואת המרכז הלאומי לחקלאות ימית שבצפון מזרח מפרץ אילת.
מהמכון נמסר כי אכן התקיים משא ומתן הנמשך מזה זמן מה הנוגע להצטרפותו לעקרונות הסכם המסגרת במגזר הציבורי, כשמרבית העקרונות מקובלים על ההנהלה. "ישנו נושא עיקרי אחד שבו ישנם חילוקי דעות בין ההנהלה לוועד העובדים. ההנהלה מוכנה לשלם שליש מהמענק החד פעמי באופן מיידי במידה ויימצא מקור תקציבי חיצוני לשארית המענק" הבהירו במכון. לטענתם בחברות ממשלתיות אחרות המענק לא שולם כלל או שולם בחלקו בלבד וכן נטען כי בחברות ממשלתיות ובגופים ציבוריים מקבילים כמו מקורות וחברת חשמל נמצא מקור תקציב חיצוני. "נשמח ביחד עם ההסתדרות להביא את שארית המענק. מעבר לכך, אין כל סחבת במשא ומתן".