
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן אמר היום (שישי) לאחר סיום הפסגה בקטאר כי אנחנו קרובים לעסקה יותר ממה שהיינו לפני שלושה ימים, אבל, 'אנחנו עדיין לא שם'.
מלשכת ראש הממשלה נתניהו נמסר בתום הפסגה כי ישראל מעריכה את מאמצי ארצות הברית והמתווכחות להניא את חמאס מסרבנותו לעסקת שחרור חטופים. "העקרונות המהותיים של ישראל מוכרים היטב למתווכות ולארה״ב, וישראל מקווה כי הלחץ שלהן יוביל את חמאס לקבל את עקרונות 27 במאי, כדי שפרטי ההסכם יוכלו להגיע לכדי יישום".
בהצהרה משותפת לקטאר, ארצות הברית ומצרים נמסר: "ארצות הברית הציגה הצעה מבוססת על נקודות ההסכמה שהושגו במהלך השבוע האחרון, שסוגרת את הפערים הנותרים באופן המאפשר יישום מהיר של ההסכם. המתווכים ימשיכו לעבוד במהלך הימים הקרובים על פרטי יישום הצעת הפסקת האש בעזה, כולל סוגיות הקשורות לחטופים המוחזקים בעזה ואסירים פלסטינים".
לפי גורמים המעורבים במשא ומתן נראה שהפערים המרכזיים בין הצדדים הם השליטה בציר פילדלפי בדרום הרצועה, והשליטה בציר נצרים שבמרכז הרצועה שדרכו צפויים לחזור העזתים צפונה.
צוותי המשא ומתן החלו היום (שישי) את היום השני של שיחות המשא ומתן בדוחא בירת קטאר, במאמץ להסכים על הסכם הפסקת אש ושחרור חטופים בין ישראל לחמאס כך אמרו גורמים רשמיים מארה"ב ומקטאר. בשיחות משתתפים נציגי ישראל, קטאר, ארה"ב ומצרים. נציגי חמאס לא השתתפו בשיחות.
בכיר אמריקאי שסירב להזדהות אמר לרויטרס שהדיונים, שנפתחו אתמול, היו "קונסטרוקטיביים".
"זו עבודה חיונית", אמר אתמול דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ון קירבי, בתדרוך עיתונאים בבית הלבן, "המכשולים שנותרו ניתנים להתגברות, ואנחנו חייבים להביא את התהליך הזה לכדי סיום".
במקביל, הלחימה בעזה נמשכת. ולפי גורמי בריאות פלסטיניים, שישה בני אדם נהרגו אמש בהפצצות בג'בליה שבצפון הרצועה. צה"ל תקף גם מטרות ברפיח ובחאן יונס.
בהצהרה בטלגרם הלילה אמר חבר הלשכה המדינית של חמאס, חוסאם בדראן, שהתמשכות התקיפות הישראליות היתה מכשול להתקדמות לעבר הפסקת אש. עוד אמר בדראן שהשיחות חייבות להתקדם לעבר יישום הסכם המסגרת שהתקבל בעבר (הכוונה למתווה שהציג נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בתחילת יוני), ולהגיע להפסקת אש מלאה, נסיגה של הכוחות הישראלים, חזרת הפלסטינים שפונו לבתיהם ועסקת חילופי שבויים.
"חמאס שואף במשא ומתן המתמשך בדוחא להפסקת אש ועסקת חילופי שבויים מנקודת מבט אסטרטגית, עם המטרה לסיים את התוקפנות בעזה".
גורם אמריקאי אמר לרויטרס שהמתווכות במשא ומתן, ארה"ב קטאר ומצרים, מתכננות להתייעץ עם צוות המשא ומתן של חמאס שיושב בדוחא לאחר הפגישות.

המשלחת הישראלית לשיחות כוללת את ראש המוסד דוד ברנע, ראש השב"כ רונן בר וראש מפקדת החטופים בצה"ל, האלוף ניצן אלון. הבית הלבן שלח את ראש הסי. איי.איי ביל ברנס, ושליח ארה"ב למזרח התיכון ברט מק'גארק. בשיחות השתתפו גם ראש ממשלת קטאר, שייח מוחמד בין עבדאלרחמן א-ת'אני, וראש המודיעין המצרי, עבאס כמאל.
השיחות, שנערכות במאמץ לסיים את שפיכות הדמים בעזה ולשחרר את 115 החטופים הישראלים והאזרחים הזרים שבידי חמאס, יצאו לדרך לאחר שאיראן איימה לתקוף את ישראל לאחר ההתנקשות במנהיג חמאס איסמאעיל הנייה בטהראן ב-31 ביולי.