
עובד בגן החיות התנ"כי בירושלים נפצע באורח קשה מנשיכת תנין. מאבטח בגן החיות ירה בתנין, ובכך ככל הנראה הציל את חיי העובד.
מדוברות מד"א נמסר, כי "בשעה 09:35 התקבל דיווח במוקד 101 בירושלים, על עובד שנפצע במהלך עבודתו בטיפול בתנין. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים הדסה עין כרם כשהוא במצב בינוני, בהכרה מלאה, עם סימני נשיכה על גופו".
ישראל פולק, פרמדיק מד"א שטיפל בעובד, סיפר: "סיפרו לנו שבזמן שהוא עבד בכלוב, אחד התנינים זינק עליו, תפס אותו בפנים ובמקומות נוספים בפלג גופו העליון ומשך אותו למים. העובד נאבק בתנין, ובמקביל עובדים נוספים סייעו לחלץ אותו. זה אירוע קשה וחריג מאוד".
אבירם זיילר, רופא מתנדב באיחוד הצלה, מסר: "הענקתי לעובד סיוע רפואי ראשוני תוך חילוצו מהכלוב של התנינים באלונקה טקטית. לאחר הסיוע הראשוני בזירה הוא פונה בניידת טיפול נמרץ לבית החולים הדסה עין כרם כשבשלב זה מצבו מוגדר קשה".
מהמרכז הרפואי הדסה עין כרם נמסר כי מצבו של העובד שננשך מוגדר קשה: "אל יחידת הטראומה בהדסה פונה מטפל בן 45 מגן החיות התנ"כי, אשר ננשך על ידי תנין במהלך פעילות שגרתית.
"פרופ' באלה מיקלוש, מנהל יחידת הטראומה במרכז הרפואי, עידכן כי עם הגיעו ליחידת הטראומה, איבחן הצוות פגיעות נרחבות על פני גופו והוא נלקח באופן מיידי לחדר הניתוח, עם צוות מנתחים רב-תחומי. מצבו קשה".
מדוברות המשטרה נמסר: "דיווח למשטרה על ירי בגן החיות התנ"כי בירושלים התברר כירי בתנין שתקף את עובד המתחם בגן החיות וגרם לפציעתו הקשה. שוטרי מחוז ירושלים הוזעקו למקום ופתחו בחקירת המקרה.
"העובד שננשך נחבל קשות בכל חלקי גופו ופונה במצב בינוני-קשה להמשך טיפול רפואי. כוחות המשטרה של מחוז ירושלים במקום החלו בחקירת נסיבות המקרה, שסווג כתאונת עבודה".
מהנהלת גן החיות התנ"כי נמסר: "אירוע הנשיכה של המטפל בידי התנין התרחש במהלך פעילות שגרתית, במתחם סגור, ובשום שלב לא נשקפה סכנה לקהל המבקרים. אנו מתחקרים את האירוע ושולחים איחולי החלמה מהירה למטפל".


