ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד עם מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן בלשכתו בירושלים. לפי הודעת לשכת ראש הממשלה, הפגישה ארכה כשלוש שעות והיתה "חיובית והתנהלה ברוח טובה".
בלשכת ראש הממשלה אמרו שנתניהו "חזר על מחויבותה של ישראל להצעה האמריקנית העדכנית בעניין שחרור חטופינו – הלוקחת בחשבון את הצרכים הביטחוניים של ישראל, שעליהם הוא עומד בתוקף".
לאחר פגישתם התקיימה פגישה מורחבת בה ישתתפו השר לעניינים אסטרטגיים, ראש הסגל, המשנה לראש המל"ל, המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, היועץ המדיני, מתאם השבויים והנעדרים, שגריר ארה"ב בישראל, ודובר ראש הממשלה.
הבוקר נפגש בלינקן עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, ואמר כי "זו אולי ההזדמנות האחרונה להחזיר את החטופים הביתה".
"אני כאן כחלק מהמאמץ להביא את ההסכם לקו הסיום", אמר בלינקן בפתח פגישתו עם הנשיא. "הגיע הזמן שזה יקרה. נוודא שאף אחד לא נוקט צעדים שעלולים לשבש את התהליך הזה. הגיע הזמן שכולם יגידו 'כן', ולא יחפשו תירוצים לומר 'לא'". עוד אמר, כי הוא מצפה לפגישתו עם ראש הממשלה נתניהו, ועם שר הביטחון גלנט ובכירים נוספים.
הרצוג אמר בפגישה, כי "צריך לזכור את הסירוב הנחרץ של חמאס. אנחנו עדיין מאוד מקווים שנוכל להתקדם במו"מ. אני רוצה להודות לארה"ב, מצרים וקטאר על מאמציהן למען מטרה אצילית זו".
דיווח: התקדמות במגעים בין ישראל למצרים על ציר פילדלפי
לפי דיווח בעיתון אל-אח'באר הלבנוני, המובא מפי גורם שמעורה בשיחות, בכירים מצרים, ישראלים ואמריקנים דנו אתמול בקהיר בפרטי ההצעה להפסקת אש, כאשר הדרישה הישראלית שלא לקבוע לוח זמנים לנסיגה מציר פילדלפי במסגרת ההסכם הסופי, נענתה בהסכמה מצד קהיר, לאחר שסירבה לכך בעבר.
על פי הדיווח, בדיונים גובש הסכם שמאפשר לצמצם את מספר החיילים הישראלים שנמצאים בציר, לקראת נסיגתם במועד מאוחר יותר. בכירים מצרים ביקשו כי "הנסיגה המלאה תהיה בהקדם האפשרי" וביקשו מהנציגים האמריקנים "לזרז את משלוח הציוד שסוכם לאבטחת רצועת הגבול". עוד התחייבו המצרים לפעול כדי למנוע את הימצאותן של מנהרות הברחה.
בקהיר, כך על פי הדיווח, סבורים כי סבב המשא ומתן האחרון בדוחא, בנוסף למגעים שהתקיימו במישור המודיעיני עם כמה גורמים, "צמצמו את הפערים, אך זה עדיין לא מבטיח שיושג הסכם הפסקת אש".