דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי ט"ז בסיון תשפ"ה 12.06.25
24.0°תל אביב
  • 24.3°ירושלים
  • 24.0°תל אביב
  • 22.6°חיפה
  • 24.2°אשדוד
  • 27.0°באר שבע
  • 36.7°אילת
  • 29.4°טבריה
  • 24.2°צפת
  • 25.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

משרד החינוך ישכן בית ספר מפונה בבסיס צבאי בצפון, ההורים מאיימים לא לשלוח את ילדיהם

לטענת ההורים, המבנה הזמני של בית הספר נמצא ליד "אחד הבסיסים המטווחים ביותר מתחילת המלחמה" | אב לילדה בבית הספר: "אני משרת במילואים ושומר על המדינה. אני לא מרגיש שהמדינה שומרת עליי ועל המשפחה שלי"

אילוסטרציה (צילום: Inna Reznik / Shutterstock)
אילוסטרציה (צילום: Inna Reznik / Shutterstock)
מיכל מרנץ
מיכל מרנץ
כתבת חינוך
צרו קשר עם המערכת:

הורים לתלמידי בית הספר היסודי 'רונסון' במועצה אזורית מעלה יוסף דורשים שבית הספר החליפי לא ייפתח בבסיס 'סנג'ין' ליד קיבוץ שמרת כפי שמתכנן משרד החינוך, כך נכתב במכתב ששלחו היום (שני) לשר החינוך יואב קיש. להורים נודע רק בשבוע שעבר על המיקום הזמני המיועד לבית הספר. אלדד יוגב (35), שבתו הבכורה עולה לכיתה א' בבית הספר, אומר כי "אני משרת במילואים ושומר על המדינה. אני לא מרגיש שהמדינה שומרת עליי ועל המשפחה שלי".

בית הספר 'רונסון' שוכן בימי שגרה ביישוב גרנות המפונה בימים אלו ותלמידיו מגיעים מיישובים במועצה, מפונים ושאינם מפונים. הסיבה להתנגדות היא מיקומו של המבנה הזמני לבית הספר בתחום הבסיס הצבאי 'סנג'ין' וליד בסיס צבאי אחר, 'שרגא', שהוא "אחד הבסיסים המטווחים ביותר מתחילת המלחמה" לטענת יוגב. התכנון הוא שבית הספר יפעל בבסיס עד נובמבר ובנובמבר יעבור למבנה זמני אחר בקיבוץ לוחמי הגטאות.

אלדד יוגב ובתו אביגיל. "יצטרכו לשלוח 70 קב"סיות להורים, לשאול אותם למה הם לא שולחים את הילדים" (צילום: אלבום פרטי)
אלדד יוגב ובתו אביגיל. "יצטרכו לשלוח 70 קב"סיות להורים, לשאול אותם למה הם לא שולחים את הילדים" (צילום: אלבום פרטי)

"הרי זה ידוע שלחיזבאללה יש מיקומי הבסיסים שלנו", אומר יוגב. "רק היום נהרג רנ"ג מחמוד עמרייה ונפצע אדם נוסף מפגיעת כטב"מ במושב יערה הנמצא באזור. אז ניתן רק לדמיין שזה יקרה רק בכיתה עם שלושים ילדים".

ההורים מאיימים שאם לא יימצא מענה חלופי, ילדיהם לא יגיעו לבית הספר ב-1 בספטמבר. "יצטרכו לשלוח 70 קב"סיות להורים, לשאול אותם למה הם לא שולחים את הילדים", אומר יוגב.

יוגב, ממושב שומרה המפונה, גר עם משפחתו בנהריה. "בהתחלה רציתי לרשום את בתי אביגיל לבית הספר בנהריה, אבל לא קיבלתי את בית הספר שאני רוצה. אז רשמתי אותה ל'רונסון'. מבחינתי גם שומרת וגם לוחמי הגטאות אינם חלופות. שניהם נמצאים שלושה קילומטרים מהים, משם מגיעים הכטב"מים שנוחתים ללא אזעקה".

המבנה, לטענת ההורים, הוצע למועצה האזורית מטה אשר כמבנה חליפי לבית הספר היסודי 'בצת' אך המועצה דחתה אותו. "הייתכן כי בית הספר הנ"ל אינו מתאים לילדי המועצה האזורית מטה אשר", נכתב, "וכן מתאים לילדי המועצה האזורית מעלה יוסף? חייהם של ילדינו שווים פחות?"

ליוגב יש פתרון. "בנהריה בונים בית ספר יסודי חדש שנמצא בשכונה, לא בבסיס שכוח אל, והוא כולו ממוגן. למה לא לתקצב בשביל לזרז את הבנייה ולבנות את הכיתות הנדרשות? זה בסופו של דבר שש כיתות".

ממחוז צפון של משרד החינוך נמסר: "משרד החינוך בנה בית ספר עורפי ממוגן בלוחמי הגטאות עבור רונסון מעלה יוסף. היות והמבנה יהיה מוכן רק בנובמבר בגלל תנאי קרקע בעיתיים, הם ילמדו בשומרת עד לסיום הבניה. המשרד פועל אך ורק על פי הנחיות פיקוד העורף שקבע שאין כל מניעה לקיום לימודים במקום זה".

מהמועצה האזורית מעלה יוסף נמסר: "מיקום בית ספר רונסון, בדומה לכל בתי הספר העורפיים הנבנים בימים אלה לאורך גבול הצפון, אושר על ידי גורמי הצבא ופיקוד העורף. לצד מחויבותנו לשמור על בטחון הילדים, אנו חייבים לספק מסגרות חינוכיות ושגרה ככל שניתן בימים אלה. הרשות פועלת בשיתוף עם משרד החינוך בכל תהליך הבינוי".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!