דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי ג' בתמוז תשפ"ו 18.06.26
23.3°תל אביב
  • 16.7°ירושלים
  • 23.3°תל אביב
  • 22.0°חיפה
  • 23.0°אשדוד
  • 21.7°באר שבע
  • 28.7°אילת
  • 22.1°טבריה
  • 19.9°צפת
  • 22.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

האלוף אהרון חליוה בטקס חילופי ראש אמ"ן: "האחריות לכישלון מוטלת עליי, רוצה לבקש סליחה"

חליוה, הבכיר הראשון במערכת הביטחון שפורש מתפקידו בעקבות המחדל ב-7 באוקטובר: "באותה שבת לא עמדנו במשימה החשובה ביותר עליה אנו אמונים - מתן התרעה למלחמה" | מחליפו, האלוף שלומי בינדר: "הכישלון הצורב והמחיר הכבד יהיו לעד חקוקים בעצמותיי"

ראש אמ"ן היוצא, האלוף אהרון חליוה, בטקס חילופי ראש אמ"ן (צילום: דובר צה"ל)
ראש אמ"ן היוצא, האלוף אהרון חליוה, בטקס חילופי ראש אמ"ן (צילום: דובר צה"ל)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

"האחריות העליונה לכישלון אגף המודיעין מוטלת עליי" – כך אמר הערב (רביעי) האלוף אהרון חליוה, ראש אגף המודיעין היוצא, בטקס חילופי ראש האגף שהתקיים בבסיס חיל המודיעין בגלילות. את חליוה יחליף האלוף שלומי בינדר.

"לא עמדנו בקדושה שבשבועותינו", אמר חליוה בנאומו, "עשיתי הכול כדי להיות חייל נאמן של צה"ל ומדינת ישראל. זכיתי זכות שאין גדולה ממנה לשרת את מדינת ישראל ואזרחיה. באותה שבת לא עמדנו במשימה החשובה ביותר עליה אנו אמונים – מתן התרעה למלחמה.

"האחריות, כמו גם הדוגמה האישית, היא ערך יסוד בצה"ל ובמנהיגות בכלל, והיא מחייבת"" אמר חליוה, "ללקיחת אחריות אין מחנכים במילים, אלא במעשים. החלטתי, לסיים את תפקידי ולפרוש מצה"ל, היא הנורמה עליה חונכתי ועליה חינכתי וגידלתי דורות רבים של חיילים ומפק דים. והיא מממשת את קבלת האחריות המצופה מהצועדים קדימה והמסתערים בראש".

לדברי חליוה, "תחקרנו בחודשים האחרונים באמ"ן את הסיבות והפערים שהביאו אותנו ל-7 באוקטובר במאות שעות תחקור כחלק מחובתנו המקצועית ללמידה ולשיפור. נכון להקים ועדת חקירה ממלכתית כדי לחקור באופן יסודי ועמוק את מכלול הסיבות והגורמים שהובילו למלחמה, כדי שזה לעולם לא יקרה שוב – למען ילדינו והדורות הבאים".

ראש אמ"ן הנכנס האלוף שלומי בינדר (מימין), הרמטכ"ל הרצי הלוי וראש אמ"ן היוצא האלוף אהרון חליוה, בטקס חילופי ראש אמ"ן (צילום: דובר צה"ל)
ראש אמ"ן הנכנס האלוף שלומי בינדר (מימין), הרמטכ"ל הרצי הלוי וראש אמ"ן היוצא האלוף אהרון חליוה, בטקס חילופי ראש אמ"ן (צילום: דובר צה"ל)

חליוה פנה לבני משפחתו בדמעות ואמר: "כל מה שעשיתי היה למענכם. איבדתי פקודים רבים בשירותי, רק אותי במקרה לא השיג אותי הכדור". הוא המשיך, ואמר: "אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו, ובשעה שאני נפרד מצה"ל לבקש סליחה. בשמי ובשם כל אמ"ן, אני מבקש סליחה".

עוד אמר האלוף חליוה ש"אפשרות התרחבות המלחמה עדיין עומדת על הפרק. החזרת חטופים ומיטוט חמאס – יעדי המלחמה עליהם אנו פועלים".

האלוף שלומי בינדר, ראש אמ"ן הנכנס, אמר בנאומו: "אני מקבל הערב את הפיקוד על האגף בחרדת קודש. הכישלון הצורב שהמלחמה החלה בעקבותיו, והמחיר הכבד מנשוא ששילמנו, יהיו לעד חקוקים בעצמותיי. עם זאת – אסור לנו להרפות ואסור לנו לוותר.

ראש אמ"ן, האלוף שלומי בינדר, בטקס חילופי ראש אמ"ן בו נכנס לתפקידו (צילום: דובר צה"ל)
ראש אמ"ן, האלוף שלומי בינדר, בטקס חילופי ראש אמ"ן בו נכנס לתפקידו (צילום: דובר צה"ל)
טקס חילופי ראש אמ"ן (צילום: דובר צה"ל)
טקס חילופי ראש אמ"ן (צילום: דובר צה"ל)

"אני מבקש את אמונכם ואת המחויבות שלכם. אותן מחויבות ונחישות שהפגנתם מאז פרוץ המלחמה, ושהביאו להישגים רבים. אנחנו בתוך מלחמה צודקת, ארוכה וקשה, שעשויה עוד להתרחב, ונמשיך להתעקש ולעמוד במטרותיה. עלינו להקדיש את מאמצינו להשבת מאה ותשעה החטופים ברצועת עזה. זוהי משימה לאומית ומוסרית, עליונה ודחופה".

חליוה הוא אחד הבכירים היחידים במערכת הביטחון שלקח אחריות אישית על כישלון מערכת הביטחון ב-7 באוקטובר ובחר להתפטר מתפקידו. שבוע וחצי מתחילת המלחמה הוא כתב לחייליו שהוא לוקח אחריות על הכישלון המודיעיני שהוביל ל-7 באוקטובר. באפריל הוא הודיע על התפטרותו מצה"ל.

במכתב ההתפטרות שלו כתב: "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. את אותו יום שחור אני נושא עימי מאז יום-יום, לילה-לילה. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה". הוא הוסיף ש"אני משוכנע, למען מדינת ישראל, עם ישראל והדורות הבאים, כי נכון שתוקם ועדת חקירה ממלכתית שתוכל לחקור ולברר באופן יסודי, מעמיק, מקיף ונוקב את כלל הגורמים והנסיבות שהובילו לאירועים הקשים".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!