
מייסד טלגרם, פבל דורוב (39), נעצר אמש (שבת) לאחר שנחת עם מטוסו הפרטי בצרפת, אליה הגיע מאזרבייג'ן.
דורוב, יליד רוסיה, מחזיק בשלוש אזרחויות נוספות מלבד אזרחותו הרוסית – איחוד האמירויות, איי סנט קיטס ונוויס, וצרפת. בשנים האחרונות הוא מתגורר בדובאי לאחר תקופה ארוכה בה נדד עם אחיו, ניקולאי, בעולם. הונו מוערך על ידי פורבס בכ-15.5 מיליארד דולר.
לפי דיווחים בטלוויזיה הצרפתית, הוא נעצר בשל סירובו לשתף פעולה עם שלטונות צרפת בנוגע להתכתבויות מוצפנות ברשת טלגרם, ועל כן יואשם בסיוע להפצת סמים, הלבנת כספים, פדופיליה וטרור.
עם מעצרו, מטבע הקריפטו שייסד – הטונקוין – ירד מערכו בעשרות אחוזים.
משרד החוץ הרוסי התגייס לטובת דורוב וקרא לשחרורו המיידי, וידוענים רוסים גינו את המעצר. סוכנות הידיעות הרוסית 'טאס' דיווחה כי צוותו של דורוב פנה לשגרירות הרוסית בפריז, אולם צוות השגרירות התערב באירוע עוד טרם הפנייה.
דורוב ואחיו ניקולאי הקימו את אפליקציית המסרים טלגרם ב-2013, ויש לה כ-900 מיליון משתמשים פעילים.
טלגרם היא פלטפורמה להודעות מוצפנות מקצה לקצה המאפשרת "ערוצים" פרטיים בלתי מוגבלים המשמשים להעברת מידע לעוקבים במהירות גבוהה ובאופן מוצפן.


