
ראש שב"כ רונן בר וראש המוסד דדי ברנע ביקרו היום (ראשון) במצרים, וקיימו פסגה בקהיר בהשתתפות ראש ה־CIA וראש ממשלת קטאר.
מקור המעורה במגעים לסוכנות הידיעות רויטרס כי ראש הממשלה בנימין נתניהו חולק על נציגי המשלחת הישראלית למשא ומתן להפסקת האש. לדבריו, נתניהו מתעקש שישראל לא תצא מציר פילדלפי בדרום רצועת עזה. ציר פילדלפי, הסמוך לגבול עם מצרים, ומסדרון נצרים, החוצה את רצועת עזה במרכזה, הן שתיים מנקודות הקושי העיקריות במשא ומתן. נתניהו התעקש שוב ושוב שישראל לא תוותר על השליטה בציר פילדלפי, שבאמצעותה היא מונעת מחמאס מעבר של נשק ומחבלים לגבול עם מצרים. הוא דורש שישראל תמשיך לשלוט גם בציר נצרים כדי לעצור את תנועתם של מחבלי חמאס מדרום רצועת עזה צפונה.
לפי המקור, נתניהו הסכים להזיז את אחת העמדות על ציר פילדלפי בכמה מאות מטרים, אך לשמור על השליטה הכוללת בציר. "ראש הממשלה עומד על כך שהמצב הזה יימשך", אמר המקור, "בניגוד ללחץ של גורמים מסוימים בצוות המשא ומתן שמוכנים לסגת משם".
נציג חמאס בלבנון, אחמד עבד אל-האדי, אמר לקראת כינוס הפסגה בקהיר כי ארגון הטרור "לא יכול לקבל את תנאיו של נתניהו במשא ומתן". אל-האדי הדגיש כי בחמאס מתעקשים על דרך לוודא שהמשא ומתן יביא לסיום המלחמה ללא הטעיות כלשהן.
חמאס שלח נציגים לקהיר, אך טען כי לא ישתתפו במשא ומתן. "משלחת התנועה מבקרת בקהיר כדי לשמוע, לא כדי לנהל משא ומתן", אמר הבוקר דובר חמאס ג'יהאד טאהא. "חמאס יגבש עם סיעות ההתנגדות תגובה למה שהוצע בקהיר. משלחת התנועה בקהיר הקשיבה לרעיונות ולפתרונות שהוצגו לנושאים הבולטים בהצעת המשא ומתן".