כ-100 שבים ובני משפחות החטופים והשבים פנו במכתב לשרה מירי רגב, האחראית על הטקס הממלכתי לציון 7 באוקטובר, בדרישה שלא להשתמש בשמות ותמונות החטופים בטקס זה, כך נמסר ממטה משפחות החטופים.
"לא ניתן יד במסגרת הטקס לשימוש ציני בשמות החטופים, שהמדינה מפקירה כבר קרוב לשנה, או בשמות קרוביהם שנרצחו בטבח 7 באוקטובר", כך נכתב, "נדרוש שלא ייעשה במסגרת הטקס שימוש כלשהו בתמונותיהם של קרובי המשפחה של המשפחות המצוינות להלן, בין אם חטופים או נרצחים, וכן שלא ייחשפו פרטים כלשהם אודותיהם, לרבות אזכור שמותיהם".
החתומים ביקשו "לשקול בשנית את קיום הטקס וניהולו על ידי הממשלה, שעליה להביא בראש ובראשונה לסיומו של האירוע ולהחזרת החטופים, מי לבתיהם ולחיק משפחותיהם ומי לקבורה". לטענתם, "לא ייתכן שבתקופה שבה משאבי המדינה אמורים להיות מושקעים בהחזרת החטופים, בהגנה על יישובי העוטף והצפון ובדאגה למפונים ולכלל הנפגעים, מושקעים המשאבים בהפקת טקס שמנוהל על ידי הגורמים שהובילו במחדליהם למצב המצער שבו אנחנו מצויים".
עינב צנגאוקר, אימו של מתן החטוף בעזה ואחת הדמויות הבולטות במאבק לעסקת חטופים, אמרה שתשתתף בטקס העצמאי שמארגנות משפחות נפגעי 7 באוקטובר. "גם אני אשתתף בטקס הלאומי לציון השבעה באוקטובר שמאורגן על ידי המשפחות, הטקס של העם", מסרה, "ממשלה שהאסון קרה במשמרת שלה ומפקירה את החטופים אינה יכולה להוביל את אירוע הזיכרון ששייך לעם. במקום טקס שמפלג את העם, על הממשלה להביא את העסקה שתציל חיים ותאחד את העם." צנגאוקר, ילידת אופקים, קראה לתושבי העיר "לא לשתף פעולה עם הטקס הפוליטי והמפלג שהממשלה מתכוונת לקיים בעיר."
איריס חיים, ששכלה את בנה יותם כשניסה לברוח מהשבי ונורה בשגגה מאש צה"ל, הביעה התנגדות לניסיון להציב חלופה לטקס הממלכתי: "הטקס האלטרנטיבי זה לא טקס זיכרון, זו מחאה נגד הממשלה הנוכחית, כשאומרים טקס אלטרנטיבי למעשה אומרים: בואו נייצר אלטרנטיבה למדינת ישראל. זו אמירה מפלגת לדעתי, אני רוצה שתמשיך להיות לי מדינה". היא הביעה התנגדות גם להצעת הרצוג לטקס בבית הנשיא: "אין לי ספק שמצידו הוא רצה בטוב, אבל לקחת מהממשלה משהו שהוא של המדינה – גם זה סוג של טקס אלטרנטיבי".