
תקיפה שאירעה לפנות בוקר (שני) במספר אתרים בסוריה ממשיכה להוביל לגל של האשמות והכחשות. לפי משרד הבריאות הסורי, לפחות 18 נהרגו וקרוב ל-40 נפצעו במספר פיצוצים שאירעו לפנות בוקר באזור הערים חמה, מסיאף וטרטוס שבמערב סוריה. מערכות ההגנה האווירית הופעלו גם בדמשק ובחומס.
בסוריה, בציר האיראני ובמספר כלי תקשורת ברחבי העולם טוענים כי ישראל עומדת מאחורי התקיפות, אך בצה"ל טרם הגיבו לנושא.
בסוריה ובלבנון דיווחו במהלך הלילה על שריפות שנגרמו בעקבות ההפצצות, ונראה תיעוד של מערכות ההגנה האווירית פועלות מעל נמל טרטוס, כ-30 קילומטרים צפונית ללבנון, אליו הגיעו לקראת סוף יולי האחרון שתי משחתות של צבא רוסיה. לפי דיווחים בסוריה, התקיפות הלילה הובילו להרס במרכז המחקר המדעי במסיאף שבמחוז טרטוס, ובאזור הכפרי של מחוז חמה.
מרכז המחקר המדעי מסיאף בסוריה נחשב למתקן צבאי המתמחה במחקר ופיתוח הקשורים לטילים ולנשק מתקדם. לפי דיווחים, מדובר במרכז המשוייך למערך פיתוח ודיוק הטילים של סוריה, וכן לפיתוח נשק כימי, וממומן בין היתר על ידי איראן. הפעילות במרכז זה נותרה סודית, אך דיווחים מערביים וישראליים מצביעים שהמבנה משמש מרכז פיתוח טכנולוגיה צבאית סורית.
מי שהוגדרו כ"מקורות אמינים" בסוריה, הכחישו לערוץ אלמיאדין הלבנוני את הטענות כי התקיפות בפרברי חמה פגעו במרכז למחקרים כימיים. המקורות הוסיפו שהתקיפות כוונו למרכז צבאי סורי ו"הטענות הישראליות שקריות", על אף שישראל לא לקחה אחריות על התקיפה. המקורות ציינו שחמישה חיילים של צבא סוריה נהרגו, פרט לכ-10 אזרחים שנהרגו, ואין שום הרוג מאיראן או מחיזבאללה.
אותם מקורות הדגישו ש"צבא סוריה לא משתמש בנשק כימי משום שיש איסור בינלאומי על כך והנשק הכימי לא מתאים למלחמות המודרניות". זאת למרות שהוכח שצבא סוריה בראשות בשאר אל אסד השתמש בנשק כימי ב-2013 בע'וטה, ב-2017 בח'אן שייח'ון שבמחוז אידליב וב-2018 בדומא, זאת למרות שסוריה חתמה על הסכם לפירוז מנשק כימי והודיעה כי כולו הושמד או הוצא מהמדינה ב-2014.
לפי אחת מקבוצות האופוזיציה הסוריות, המרכז במסיאף מייצר נשק כימי וייתכן שגם גרעיני, מהווה מאגר אסטרטגי לנשק של משטר אסד וכולל מאגרי נשק ומרכזים לייצור טילים. לפי מקור בעיר מסיאף, בעיר יש גורמי ביטחון איראניים.
לפי אותה קבוצה, באזורים הכפריים של חומס התקיפות כוונו למחסני נשק של המשטר הסורי בחסות איראן בכביש חומס-טרטוס וחומס-קוסייר, וכי פיצוצים רבים באזור נגרמו מפיצוצי משנה במאגרי הנשק.


