
עשרות הורים הפגינו הבוקר (שלישי) מול בניין העירייה הנהרייה בדרישה למיגון בתי הספר בעיר יממה לאחר פגיעה הכטב״ם בבניין דירות בעיר. ״ייקח כמה זמן שייקח, הילדים יישארו בבית״, אומרת מרינה, אמא לשתי בנות בכיתה ב׳ וג׳. ״אני לא אחכה לאסון מג׳דל שמס השני שהילדים שלי יהיו חלק ממנו״.
באחד בספטמבר תכננה קבוצת ׳ילדנו לא הפקר׳ שפועלת לפתרונות מיגון עבור תלמידות ותלמידי בתי הספר, הפגנה מול העירייה, אך בשל הבטחות ולחץ שהגיע מגורמים בכירים, דחו את המחאה. אחרי אתמול, כשילדיהם היו במשך שעה בכיתות בלי שידעו מה שלומם כשכטב"ם הסתובב בשמי העיר, החליטו להוציאה לפועל.
״היה ממש מפחיד, שכבנו על הרצפה 10 דקות עם ידיים על הראש. היו ילדים שבכו אבל אני לא״, אומרת לאה מוצ׳אלוב, תלמידת כיתה ג׳ שנשארה היום בבית עם אמא סאשה, והגיעה להפגנה איתה. ״אם הייתי יכולה להגיד משהו לראש העיר או ראש הממשלה היתי מבקשת ללמוד במקלט, אני לא רוצה להפסיד שעורי חשבון״.
״אחרי שחזר מבית הספר, הילד העלה חום. הלילה הוא ישן עם נעליים״, מספרת בכאב מיכל רואימי, אמא לילד בכיתה א ופעוט בגן. רואימי זועמת, היא יודעת שבעירייה החליטו למגן את גני הילדים אך הפתרונות לתלמידי בתי הספר לא קיימים. ״הילד שלי אוהב חברה, אוהב ללמוד, אבל ככה אני לא אשלח אותו חזרה לבית הספר״.
בזמן שנציגי המוחים עלו לשוחח עם ראש מינהל חינוך וקהילה אילן וקנין, עובדת מחלקת החינוך אספה את תלונות ההורים. חלק הציעו שהתלמידים יעברו ללמוד במתנסים בהם יש מרחבים מוגנים או במקלטים הציבוריים הרבים בעיר.
״אנחנו יודעים שנהריה על הכוונת״, אומרת קארין אליה, שאתמול במשך זמן רב לא ידעה מה עובר על בנה ששמע את פיצוץ הכבט"ם סמוך לבית הספר. ״יש מקלטים, אבל אין זמן לרדת. וזה כשיש אזעקה, לא תמיד יש״.
קובלנות ההורים לא מופנות לאנשי החינוך, הם יודעים שגם הם דואגים לילדיהם, ״אתמול המורים היו ממש מרגיעים, למרות שגם להם יש ילדים והם גם מודאגים. אבל הם עובדים במערכת, לא יכולים להשמיע את קולם״.
מעיריית נהריה נמסר: "העיר נהריה, כעיר הגדולה בקו העימות פועלת בהתאם ובכפוף להנחיות פיקוד העורף ופיקוד הצפון. אנו מודעים לחששות הקיימים בקרב חלק מההורים, אבל חשוב להבין כי ההחלטה על קיום הלימודים כמו גם בשאר התחומים בעיר מתקבלת מדי יום בתום הערכות מצב עם גורמי הצבא והביטחון ובהתאם להנחיות פיקוד העורף ופיקוד הצפון, תוך ניסיון לשמור על עד כמה שניתן על השגרה בתוך מצב החירום שמלווה אותנו מזה 11 חודשים. הבוקר היתה התייצבות גבוהה במוסדות החינוך ברחבי העיר, שעמדה על יותר מ-92% של ילדות וילדים שהגיעו למוסדות, מה שמעיד על האמון הרב של ההורים במערכת ואנו מברכים על כך״.


