היום ה-348 למלחמה: סרן דניאל מימון טואף ז״ל, סמ״ר אגם נעים ז״ל, סמ״ר עמית באכרי ז״ל וסמ״ר דותן שמעון ז״ל נפלו בקרב בדרום הרצועה, כך התיר לפרסום היום (רביעי) דובר צה"ל. באותו אירוע נפצעו באורח קשה קצין לוחם ושני לוחמים בגדוד שקד, חטיבת גבעתי. כמו כן, שני לוחמים מגדוד שקד, חטיבת גבעתי, נפצעו באורח בינוני. בנוסף, קצין לוחם בסיירת גבעתי נפצע באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה.
על רקע הכוננות המוגברת בצפון, בצה"ל הוחלט להסיט את אוגדה 98 מעזה לזירה הצפונית. כטב"ם יורט לפנות בוקר באזור טבריה. מצה"ל נמסר כי הכטב"ם עשה את דרכו מעירק וחדר לישראל.
מוקדם יותר היום, לוחמי ההגנה האווירית יירטו 'מטרה אווירית חשודה' שחצתה מלבנון במרחב הימי מול חופי ראש הנקרה, כך נמסר מדובר צה"ל. לא הופעלו התרעות על פי מדיניות. במרחב מטולה, שוגר מיירט לעבר 'מטרה אווירית חשודה' שהתבררה כמטרת שווא, אין נפגעים. בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרחב הגליל העליון, עדכן צה"ל כי מדובר בזיהוי שווא.
התרעה על חדירת כלי טיס עוין הופעלה גם במטולה. אלה התקיפות הראשונות של חיזבאללה נגד ישראל מאז הפיצוץ במכשירי הקשר של פעילי חיזבאללה, שאירע אתמול ב-15:30.
בניו יורק טיימס דווח כי הפיצוצים במכשירי הקשר של חיזבאללה אתמול נגרמו מחומרי נפץ שהוטמנו בהם מבעוד מועד. מדובר במשלוח חדש של מכשירים שהגיעו לאחרונה מטייוואן. לפני שהועברו לחיזבאללה, בכל מכשיר הוטמנו כ-60-30 גרם של חומר נפץ סמוך לסוללה. בשעה 15:30 נשלחה הודעה למכשירים שנראתה כאילו הגיעה מהנהגת חיזבאללה, אך נועדה ליזום את הפיצוצים. על פי דיווח בניו יורק טיימס, שגריר איראן בלבנון מוג'תבא אמאני איבד עין אחת ונפצע בעינו השנייה בפיצוץ אתמול.
משרד הבריאות הלבנוני: מספר ההרוגים בלבנון עלה ל-20
משרד הבריאות הלבנוני: מספר ההרוגים בפיצוצי מכשירי הקשר היום עלה ל-20.
מספר הפצועים עומד על יותר מ-450.
דובר הבית הלבן: ״ארה״ב לא הייתה מעורבת בפיצוצים בלבנון, מאמינים בהרגעת האזור״
דובר המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב ג'ון קירבי התייחס כעת למתקפות הפיצוצים נגד מחבלי חיזבאללה ביומיים האחרונים בלבנון. "ארה"ב לא מעורבת בתקריות של אתמול או היום בלבנון. מאמינים שהמשא ומתן להפסקת אש ולשחרור חטופים זו הדרך הנכונה להרגעת האזור ועובדים על זה".
צה״ל: מחבלים ויעדי טרור של חיזבאללה הותקפו מהאוויר בדרום לבנון
מחר בבוקר: צה״ל יקיים תרגיל באזור חיפה, תורגש תנועה רבה של כוחות ביטחון
דובר צה"ל עדכן כי מחר יתקיים תרגיל צבאי באזור חיפה, משעות הבוקר ועד שעות הצהריים. נמסר כי במהלך התרגיל תורגש תנועה ערה של כלי רכב וכוחות ביטחון רבים. התרגיל תוכנן מראש כחלק מתוכנית האימונים השנתית של צה"ל לשנת 2024, בשיתוף עם גופי הבריאות, וכחלק ממוכנות הצבא לאיומים השונים בכלל הגזרות.
משרד הבריאות הלבנוני: 14 הרוגים ו-450 פצועים מפיצוץ מכשירי הקשר
נתניהו: ״כבר אמרתי שנחזיר את תושבי הצפון לבתיהם - וכך בדיוק נעשה״
דיווחים בלבנון על סדרת פיצוצים נוספת בבעלבכ שבעומק המדינה
הרמטכ"ל בפיקוד הצפון: "יש יכולות שעוד לא הפעלנו, המחיר מחיזבאללה צריך להיות גבוה"
גלנט לאחר הפיצוצים בלבנון: ״עומדים בפתחו של שלב חדש במלחמה, מרכז הכובד עובר צפונה״
שר הביטחון יואב גלנט, ביקר היום בבסיס רמת דוד של חיל האוויר. השר גלנט קיבל סקירה ממפקד הבסיס אלוף-משנה א׳ ומפקדי הטייסות על הפעילות המבצעית לאורך התקופה האחרונה בכל זירות המלחמה. שר הביטחון אמר: "מרכז הכובד עובר צפונה, המשמעות היא שאנחנו הולכים ומסיטים כוחות, משאבים, אנרגיה לכיוון צפון, לא שכחנו את החטופים ולא שכחנו את המשימות שלנו בדרום, זו חובה שלנו ואנחנו מבצעים אותה במקביל. אני מעריך שאנחנו בפתחה של תקופה חדשה בתוך המלחמה הזאת ואנחנו צריכים להתאים את עצמנו, זה נכון לכולם, בוודאי למי שנמצא באוויר או שולט במה שנמצא באוויר מפני שהפוזיציה פה היא יותר חזקה, זה לא חמאס, זה משהו אחר וצריך להיערך לעניין הזה כמו שצריך, לקחת את זה בחשבון״.
משרד הבריאות הלבנוני: 9 נהרגו וכ-300 נפצעו בסדרת הפיצוצים ברחבי המדינה
דיווחים על גל תקיפות מהאוויר ותנועת מטוסים ערה בכל רחבי דרום לבנון
סוכנות הידיעות הלבנונית: 3 נהרגו בפיצוצי המכשירים הניידים של חיזבאללה
הפיצוצים בלבנון: מכשירים אלקטרוניים התפוצצו ברחבי המדינה, דיווח על כ-100 פצועים
דיווח: פיצוצים נוספים נשמעו ברובע הדאחייה בביירות ובדרום לבנון
האזעקות בקריית שמונה: דיווחים על נפילות בשטח העיר, לא ידוע על נפגעים
אזעקות נוספות בקריית שמונה והסביבה
אזעקות בקריית שמונה והאזור
האזעקה בערב אל-ערמאשה - זיהוי שווא; דיווח על תקיפות צה״ל באזור צור בלבנון
התרעה על חדירת כלי טיס עוין בערב אל עראמשה
שריפות פרצו סמוך למצפה הילה ולנווה זיו כתוצאה מירי רקטות מלבנון
מפקד פיקוד צפון: "נחושים לשנות את המציאות הביטחונית בהקדם"
כוחות צה״ל בפיקוד הצפון ממשיכים בפעולות ההתקפה וההגנה. השבוע הושלמו שני תרגילים חטיבתיים למוכנות למתאר צפוני, של כוחות חטיבה 179 וחטיבה 769. הכוחות תרגלו תרחישים המדמים תמרון בשטח אויב, תרחישי פינוי פצועים משדה הקרב תחת אש, עבודת המפקדות השונות וההגנה על הגזרה הצפונית. מדברי מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין: ״המשימה ברורה – נחושים לשנות את המציאות הבטחונית בהקדם האפשרי. המחויבות של המפקדים והכוחות כאן מלאה – במוכנות שיא לכל משימה לה ידרשו״.
אזעקות ביישובים בגליל המערבי
בלינקן: ״פתרון הסוגיות במגעים לעסקת חטופים - שאלה של רצון פוליטי״
נשיא המדינה יצחק הרצוג וראש הממשלה בנימין נתניהו נפגשו לעדכון ביטחוני
חיל האוויר תקף מתחם פיקוד ושליטה של חמאס בבית ספר בעיר עזה
כלי טיס של חיל האוויר תקפו לפני זמן קצר, באופן ממוקד ובהכוונה מודיעינית של אמ״ן, שב״כ ופיקוד הדרום, מחבלי חמאס שפעלו במתחם פיקוד ושליטה במרחב ששימש בעבר כבית ספר ״אבן אלהית׳ם״ במרחב העיר עזה, כך עדכן דובר צה"ל.
על פי ההודעה, מתחם הפיקוד והשליטה שימש את מחבלי החמאס לתכנון והוצאה לפועל של פעולות טרור נגד כוחות צה״ל ומדינת ישראל.
היעד של פיגוע חיזבאללה בפארק הירקון לפני כשנה: שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר משה (בוגי) יעלון
חיזבאללה תכנן לפגוע באמצעות מטען כלימגור איראני בשר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר משה (בוגי) יעלון, במהלך ריצת בוקר בפארק הירקון בתל אביב בערב ראש השנה בשנה שעברה. כך הותר לפרסום בצהריים (רביעי), עם צמצום צו איסור הפרסום.
ב-15 בספטמבר 2023, לפני כשנה, אירע פיצוץ מטען בפארק הירקון בת"א, ללא נפגעים. במסגרת חקירת המשטרה ושב"כ עלה חשד כי הפעלת המטען היא אירוע פיגוע חבלני בניסיון לפגוע באזרחים ששהו באותה עת בפארק הירקון.
עם התקדמות החקירה הצליחו חוקרי הימ"ר והשב"כ לעלות על אנשי התשתית שהיו מעורבים בהטמנת מטען הכלימגור ולבצע מעצרים של שמונה חשודים. גורמי הביטחון הבינו כי המטען היה מיועד לפגוע באישיות בכירה. הבדיקות, שכללו תחקור מצלמות בשטח סביב גורמים רלוונטיים שנהגו לפקוד את אזור הפיגוע בזמן הרלוונטי, הובילו למסקנה שיעד הפיגוע היה הרמטכ״ל ושר הביטחון לשעבר – משה בוגי יעלון.
אנשי התשתית מסרו כי התקינו מצלמה על גוף המטען באופן שאפשר תצפית מרחוק על התנועה בשבילי הפארק. המטען הופעל על דמות שנחזתה במצלמה כיעלון, אך איש לא נפגע.
כאמור, פעילות חקירתית מאומצת הובילה לפענוח הפרשייה הבטחונית ולמעצרם של שמונה חשודים. מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת והוטל צו איסור פרסום גורף על החקירה. היום הוסר הצו.
דיווחים בעזה: הרוג ו-12 פצועים בתקיפת רכב ליד בית חולים ברפיח
ההתרעות בגליל העליון: זיהוי שווא; יירוטים בוצעו במטולה ומול חופי ראש הנקרה
דובר צה"ל מסר כי מוקדם יותר היום, לוחמי ההגנה האווירית יירטו מטרה אווירית חשודה שחצתה מלבנון במרחב הימי מול חופי ראש הנקרה. לא הופעלו התרעות על פי מדיניות.
בהמשך להתרעה שהופעלה בשעה 6:12 במרחב מטולה, שוגר מיירט לעבר מטרה אווירית חשודה שהתבררה כמטרת שווא, אין נפגעים.
בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במרחב הגליל העליון, מדובר בזיהוי שווא.
צה״ל: הכטב״ם שיורט לפנות בוקר בשמי אזור הכינרת - הגיע מעירק
בהמשך להתרעות שהופעלו בשעות 4:36-4:32 במרחב הכנרת על חדירת כלי טיס עוין, עדכן דובר צה"ל כי מטוסי קרב של חיל האוויר יירטו כטב"ם שעשה את דרכו מעיראק. התרעות על ירי רקטות וטילים הופעלו מחשש לנפילת שברי יירוט, לא דווח על נפגעים.
כוננות שיא בצפון: בצה"ל הוחלט להסיט את אוגדה 98 מעזה לזירה הצפונית
אזעקות הופעלו בגליל העליון ובמבואות החרמון
אזעקות הופעלו ביישובים יפתח, רמות נפתלי, מלכיה, דישון
ומרכז אזורי מבואות חרמון.
צה"ל תקף מחבלים במבנה של חיזבאללה בדרום לבנון
כוחות צה"ל זיהו אמש מספר מחבלי חיזבאללה בעודם פועלים במבנה צבאי במרחב מג'דל סלם שבדרום לבנון. מטוסי קרב תקפו את המבנה שבו פעלו. כך נמסר מדובר צה"ל. בנוסף תקפו מטוסי קרב מבנים צבאיים של הארגון בחמישה מרחבים שונים בדרום לבנון.
במהלך הלילה, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחבים אל עדייסא, מרכבא, בליידא, מרון א-ראס ושיחין שבדרום לבנון. כמו כן, צה"ל תקף בארטילריה במספר מרחבים נוספים בדרום לבנון.
דיווח: המכשירים שהתפוצצו יובאו בהזמנה מטייוואן, חומר הנפץ הוטמן לפני שהגיעו ליעדם
על פי הדיווח בניו יורק טיימס, הפיצוצים במכשירי הקשר של חיזבאללה נגרמו מחומרי נפץ שהוטמנו בהם מבעוד מועד. מדובר במשלוח חדש של מכשירים שהגיעו לאחרונה מטייוואן. לפני שהועברו לחיזבאללה, בכל מכשיר הוטמנו כ-60-30 גרם של חומר נפץ סמוך לסוללה. בשעה 15:30 נשלחה הודעה למכשירים שנראתה כאילו הגיעה מהנהגת חיזבאללה, אך נועדה ליזום את הפיצוצים.
חיזבאללה: "נמשיך לתמוך בעזה, על האויב לחכות לחשבון קשה"
מארגון הטרור נמסר: "חיזבאללה ימשיך היום כמו בכל יום בפעולות התמיכה בעזה, אנשיה והתנגדותה וימשיך להגן על לבנון, העם הלבנוני והריבונות. הדרך הזו תימשך בצורה נפרדת מהחשבון הקשה שעל האויב לחכות לו אחרי הטבח שלו בשלישי נגד עמנו ולוחמנו בלבנון. החשבון יגיע".
דיווח: שגריר איראן איבד את עינו בפיצוץ המכשיר האלחוטי
4 לוחמים נהרגו בפיצוץ מבנה ברפיח
4 לוחמים נפלו בפיצוץ מבנה ברפיח, כך התיר לפרסום דובר צה"ל:
סרן דניאל מימון טואף, בן 23 ממורשת, סגן מפקד פלוגה בגדוד שקד שבחטיבת גבעתי.
סמ״ר אגם נעים, בת 20 ממשמרות, פרמדיקית בגדוד 52, עוצבת עקבות הברזל (401).
סמ״ר עמית באכרי, בן 21 מיושיביה, לוחם בגדוד שקד שבחטיבת גבעתי.
סמ״ר דותן שמעון, בן 21 מאלעזר, לוחם בגדוד שקד שבחטיבת גבעתי.
באותו אירוע נפצעו באורח קשה קצין לוחם ושני לוחמים בגדוד שקד, חטיבת גבעתי. כמו כן, שני לוחמים מגדוד שקד, חטיבת גבעתי, נפצעו באורח בינוני. בנוסף, קצין לוחם בסיירת גבעתי נפצע באורח קשה בקרב בדרום רצועת עזה.







