
פעילי ימין השליכו הערב (רביעי) ביצים על משפחות החטופים ומפגינים נוספים שמחו מול כינוס הרמת הכוסית לשנה החדשה של מפלגת הליכוד שנערך בנתניה.
מפגינים רבים הגיעו הערב למחות מול האירוע של המפלגה, בה היו אמורים להשתתף שרים וחברי כנסת רבים. ממטה משפחות החטופים נמסר, כי הם "ביקשו להזכיר למשתתפים בהרמת הכוסית כי ישנם 101 דברים דחופים יותר, וכי האחריות להשבת החטופים מוטלת גם עליהם".
אלי אלבג, אביה של לירי אלבג, אמר בהפגנה: "אנשי נתניה היקרים, תחשבו לרגע אם חלילה היה נחטף לכם הילד, מה אתם הייתם עושים? תגידו לי אתם אחד אחד מה אתם הייתם עושים? תחשבו קצת ותכבדו אותי כאבא של ילדה חטופה. תחשבו מה עובר לכם בגוף כשבמשך שעה הילד שלכם לא עונה לכם לטלפון. אז אני אמשיך לצעוק.
"יש לי ראש ממשלה, ראש הממשלה הוא אחראי, ורק אליו אני יכול לבוא בטענות. זה שסינוואר רצח וחטף הרי זה ברור לנו. זה שסינוואר אשם בכל המקרה גם זה ברור לנו. אבל מה לעשות, אני לא בחרתי סינוואר.
"אני, אלי אלבג, בחרתי בראש הממשלה שלי, הוא ראש הממשלה של כולם. ככה זה בדמוקרטיה, ככה אומרים. אז לכן, בשעת מלחמה אני בא גם לראש הממשלה כראש ממשלה שלי עד שיהיה אחרת. אז תקבלו גם ביקורת, כי בסוף אין מה לעשות – הוא ראש ממשלה וזו אחריות שלו להביא את הילדים. ואנחנו נמשיך לצעוק, אני אמשיך לצעוק בכל העולם להביא את לירי ואת כל החטופים. חברי הממשלה, חברי כנסת, פוליטיקאים: לקחתם תפקיד – תעמדו בתפקיד הזה".
נשיא המדינה יצחק הרצוג שוחח מאוחר יותר עם אלבג, גינה בתוקף את האלימות שהופנתה כלפיו וביקש לחזק אותו. הרצוג הדגיש כי משפחות החטופים הן מעל לכל מחלוקת פוליטית ויש להתייחס אליהן ולעניינן בכאב אמיתי וחרדת קודש. הנשיא חזר והדגיש כי מדינת ישראל מחויבת להמשיך ולפעול למען השבת החטופים בהקדם, ושכל עם ישראל חייב להיות מאוחד בנושא הזה.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר אמר בעקבות האירועים: "כואב ומקומם לשמוע על האלימות כלפי אלי אלבג, שבתו לירי שבויה בעזה כבר כמעט שנה. זו לא דרכנו ולא הדרך בה אנו רוצים ללכת. דווקא בעת הזו צריך לחזק את הבית, לשמור על האחדות ולנהוג בכבוד, במיוחד כלפי משפחות החטופים".


