דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ' באדר תשפ"ה 20.03.25
15.4°תל אביב
  • 8.6°ירושלים
  • 15.4°תל אביב
  • 13.7°חיפה
  • 16.0°אשדוד
  • 11.8°באר שבע
  • 15.8°אילת
  • 15.6°טבריה
  • 8.3°צפת
  • 14.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

סקר: 21% מהקשישים בישראל דיווחו על החמרה במצבם הבריאותי מאז תחילת המלחמה

על פי הסקר, שערכו ארגון הג'וינט ומכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל לקראת יום הקשיש הבינלאומי, יותר מ-27% מהקשישים בישראל דיווחו על החמרה במצבם הכלכלי | עם זאת, חצי מהמתנדבים המבוגרים דיווחו שהגבירו את פעולות ההתנדבות שלהם בעקבות המלחמה

קשיש לבד בבית. אילוסטרציה (צילום: shutterstock).
יותר מ-10% מהמשתתפים דיווחו על הידרדרות בתפקוד היומיומי (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
הדס יום טוב

21% מהקשישים בישראל דיווחו על החמרה במצבם הבריאותי מאז תחילת מלחמת 'חרבות ברזל', כך לפי סקר שערכו ארגון הג'וינט ומכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל. יותר מ-10% מהמשתתפים דיווחו על הידרדרות בתפקוד היומיומי, ומעל 27% דיווחו על החמרה במצבם הכלכלי. 

ארגון הג'וינט ערך את הסקר לקראת יום הקשיש הבינלאומי שחל ב-1 באוקטובר, ונועד להעלות את המודעות לאתגרים הייחודיים שעומדים בפני האוכלוסייה המבוגרת. הסקר נערך בקרב בקרב 750 קשישים מ-3 רשויות גדולות – תל אביב, נתניה ואשדוד. 

בנוסף, על פי תוצאות הסקר, נראית ירידה משמעותית בהשתתפותם של קשישים בפעילויות חברתיות ושגרתיות, ו-35% מהזקנים דיווחו על הפחתה במפגשים עם משפחה וחברים. חמישית מהמשתתפים בסקר דיווחו שהם נעזרים במישהו לתמיכה כלכלית, רגשית ולביצוע פעולות שגרתיות. 

למרות הנתונים העולים מהסקר, הזקנים בישראל מפגינים חוסן יוצא דופן במהלך המלחמה. 50% מהמתנדבים המבוגרים דיווחו שהגבירו את פעולות ההתנדבות שלהם בעקבות המלחמה, ו-20% נוספים שאינם מתנדבים מעוניינים להתחיל להתנדב. כ-20% מהמשתתפים הגמלאים השיבו שהיו רוצים לחזור לשוק העבודה. 

מנכ"ל ג'וינט-אשל, יוסי היימן: "השנה, יום הקשיש הבינלאומי מקבל משמעות מיוחדת עבורנו. המשברים שהביאה עימה מלחמת חרבות ברזל, הדגישו את הפגיעה באוכלוסייה המבוגרת בישראל, אך גם את עוצמתה. הנתונים מצביעים על כך שהזקנים בישראל מתמודדים עם אתגרים בריאותיים, תפקודיים וכלכליים, אך למרות זאת, חלקם מפגינים חוסן יוצא דופן ומתייצבים לתמוך בקהילה ובמדינה.

"קיימת עדיין קבוצה לא קטנה של זקנים שזקוקים לעזרה ולסיוע מתמיד ממשפחותיהם, או מהמערכת המטפלת. אלה נמצאים בסיכון הגבוה ביותר להחמרה במצבי חירום מתמשכים. עלינו להמשיך ולחזק את רשתות התמיכה המקומיות והארציות, ולהבטיח שהזקנים בישראל יוכלו להמשיך לחיות בכבוד ובביטחון, גם בזמני משבר". 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!