
כוחות צה"ל ממשיכים לפעול בדרום לבנון, וחיסלו מחבלים רבים בקרבות, כך נמסר היום (רביעי) מדובר צה"ל. הכוחות גם איתרו ונטרלו עמדות שיגור ואמצעי לחימה, בהם טילי נ"ט רבים. התמרון הקרעי בלבנון מתרחש על רקע המשך המלחמה ברצועת עזה. הכוחות ברצועה, בהובלת אוגדת 162 ("עוצבת הפלדה"), אוגדת המילואים 252 ("עוצבת סיני") ואוגדת עזה השמידו גם משגרי רקטות טעונים, ואיתרו אמצעי לחימה בהם רימונים ורובים.
חיל האוויר תקף ביממה האחרונה כ-185 מטרות חיזבאללה בלבנון וכ-45 מטרות חמאס ברצועת עזה, כך נמסר. בין המטרות שהותקפו: חוליות פעילים, תשתיות צבאיות, מבנים צבאיים, עמדות תצפית, משגרים ומחסני אמצעי לחימה. עם הלוחמים בדרום לבנון, נמנים גם לוחמי צנחנים. נמסר כי הם "מאתרים תשתיות תת-קרקע בבתים אזרחיים שחיזבאללה הסב למתחמי לחימה בלב כפרים".
באחד הקרבות מטווח קרוב של הצנחנים, הלוחמים פתחו באש לעבר חוליית מחבלים שהסתתרה במבנה. בחילופי האש נפל מפקד צוות בחטיבת הצנחנים, סרן בן ציון פלח. הלוחמים זיהו את המחבלים באמצעות רחפן והכווינו כלי טיס לחיסולם. מחבל נוסף חוסל בהתקלות במבנה. הלוחמים איתרו מאות אמצעי לחימה, ובהם מחסן אמצעי לחימה תת-קרקעי בעומק של כ-7 מטרים בבית מגורים בלב כפר, כך נמסר. בפשיטה במקום הלוחמים איתרו עמדות ירי צלפים ונשקים רבים.
מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין, קיים השבוע הערכת מצב עם מפקד חטיבת השריון 188 ("עוצבת ברק") אל"ם אור וולוז'ינסקי, ועם לוחמי החטיבה, בעת פעילותם הקרקעית בדרום לבנון. לוחמי החטיבה, בפיקוד אוגדה 36, השמידו מחסני אמצעי לחימה, פירים וטיהרו את המרחב מתשתיות הטרור של חיזבאללה. נמסר כי הם פגעו משמעותית ביכולותיו ובאמצעי הלחימה של כוח רדואן.
נוסף על כך, סייר האלוף בימים האחרונים בחטיבות שהצטרפו ללחימה, בניהן עוצבת "ברעם" (300) וקיים הערכות מצב עם המפקדים בשטח. "אנחנו כבר שבועיים בפגיעה מאוד קשה בפיקוד והשליטה של חיזבאללה", אמר מפקד פיקוד הצפון, "והמרכיב הקרקעי שאתם נמצאים בו עכשיו פה בתמרון, הוא שמשלים את הפגיעה הזאת והשחיקה הזאת מלמטה. הדרך חזרה הביתה של תושבי הצפון עוברת דרך בדיוק העניין הזה. אתם מחזירים אותם בזחלי הטנק שלכם וברגליים שלכם".
במהלך הלילה, מטוסי קרב של חיל האוויר, בהכוונה מודיעינית מדויקת של אגף המודיעין, ביצעו תקיפות ממוקדות במרחב הדאחייה בביירות של אתר לייצור אמצעי לחימה של ארגון הטרור חיזבאללה ומפקדה של מטה המודיעין של הארגון. "טרם התקיפה ננקטו צעדים רבים כדי לצמצם את הסיכוי בפגיעה בבלתי מעורבים הכוללים אזהרות מקדימות לאוכלוסייה באזור", נמסר מדובר צה"ל.
עוד הוסיף דובר צה"ל כי "ארגון הטרור חיזבאללה ממקם את אתרי הייצור ואמצעי הלחימה שלו מתחת לבנייני מגורים, בתי ספר, מסגדים ואוניברסיטאות בלב העיר ביירות המסכן את האוכלוסייה באזור". מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונת מודיעינית מדוייקת תקפו ברחבי דרום לבנון מחסני כלי טיס בלתי מאוישים שהיו מעל ומתחת לקרקע, בנוסף למשגרים שהיו מוכנים לשיגור השייכים ליחידה האווירית של הארגון.


