דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ב' באייר תשפ"ה 30.04.25
22.7°תל אביב
  • 19.8°ירושלים
  • 22.7°תל אביב
  • 23.8°חיפה
  • 22.1°אשדוד
  • 22.0°באר שבע
  • 31.6°אילת
  • 29.7°טבריה
  • 25.5°צפת
  • 23.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

תקווה בסוכה: משפחות חטופים נפגשו עם המדליסטית הפראלימפית קרן לייבוביץ'

במפגש, שכותרתו 'סוכה בכיכר - מפגשים מעוררי תקווה', השתתפו בת שבע יהלומי, אשתו של אוהד יהלומי, ולישי מירן, אישתו של עמרי מירן, שניהם עדיין חטופים בעזה | מירן: "אנחנו נאבקים על דמותה של המדינה, ברגע שנבין שהמאבק הוא של כל החברה ולא רק של המשפחות, הכל ישתנה" 

'סוכה בכיכר': לישי מירן לביא (מימין), בת שבע יהלומי, קרן לייבוביץ׳ וזוהר אביגדורי (צילום: אדר איל)
'סוכה בכיכר': לישי מירן לביא (מימין), בת שבע יהלומי, קרן לייבוביץ׳ וזוהר אביגדורי (צילום: אדר איל)
מיכל מרנץ
מיכל מרנץ
כתבת חינוך
צרו קשר עם המערכת:

"יש פער בין איך שאני בחוץ ואיך שאני בפנים", סיפרה בת שבע יהלומי, אשתו של אוהד יהלומי השבוי בעזה ואימו של איתן (12) ששב מן השבי במסגרת עסקה לשחרור חטופים. הדברים נאמרו במפגש שנערך היום (שני) ב'סוכה בכיכר – מפגשים מעוררי תקווה', עם משפחות החטופים וקרן לייבוביץ', שחיינית ואלופה פראלימפית בסידני 2000 ובאתונה 2004, בעלת 7 מדליות, בהן 4 מזהב. "שואלים אותי אם אני בטיפול, ואני כן, אבל מבחינתי זה לא טיפול, זה תיחזוק. ייתכן וזו כבר הפכה להיות קלישאה, אבל אני עדיין שם. אני מוצאת את עצמי בשבתות אומרת: 'בשעה הזאת קרה ככה, ובשעה הזאת קרה ככה', בעיקר בשעה 13:30, השעה בה אוהד נחטף".  

המפגש נערך בסוכה בכיכר החטופים בהשתתפות עשרות נוכחים והונחה על יד זוהר אביגדורי, גיסה של שרון אביגדורי ששוחררה בעסקה עם בתה נעם, שישב עם יהלומי ולייבוביץ' סביב שולחן על במה קטנה. 

המפגש עסק בסיפורה של לייבוביץ' ובקווים המשיקים בינו לבין סיפורן של יהלומי ושל לישי מירן, אשתו של עמרי מירן החטוף גם הוא בעזה. מירן ויהלומי העידו שתיהן כי הן נכות. "נכרת לנו איבר. אמנם אנחנו מתפקדות ביומיום כי יש לנו ילדים, אבל עדיין". מירן הוסיפה: "הצלע שלי חסרה". 

לייבוביץ', שנפצעה בעת שירותה הצבאי ונותרה נכה, סיפרה על רגעי המשבר שלה. "לקח זמן עד שהבנתי שאני בבעיה. כשהשתחררתי מבית החולים הלכתי ללמוד באוניברסיטה בירושלים כמו שתכננתי. ירד גשם ומיהרתי, כי להיות רטובה בכיסא גלגלים זה לא נעים. גלגלתי את עצמי מהר ושמחתי שהינה – הגעתי לפני כולם ולא נרטבתי. ואז הבנתי שהגעתי בגלל כיסא הגלגלים. אחרי זה כבר עזבתי את הלימודים ושחיתי, כי העדפתי את הכאבים בגוף מאשר בלב". 

מירן שיתפה גם היא בהתמודדויות היומיומיות שלה כאמא לשתי בנות קטנות. "אנחנו שוהים בקיבוץ כרמים שבו חצי מהגברים מגויסים למילואים. אחד הילדים בגן של רוני, הבכורה שלי, אמר שבפורים הוא יתחפש ל'חייל עם רגליים'. הוא הסביר שהסיבה לכך היא ש'אבא שלו חזר מעזה בלי רגליים'. רוני ענתה לו: 'אבא שלי יותר גיבור. הוא עדיין בעזה'. 

המפגש הוא חלק מסדרת מפגשים העוסקים בתקווה, ולכן חלק נכבד מהשיחה עסק בשיקום. "ההתמודדות היא אינסופית. אני נכה כבר 32 שנים. כשהייתי 20 שנה נכה הרופא אמר לי: 'תתכונני, עכשיו זו הנקודה שהפוסט-טראומה מרימה את הראש', אמרה לייבוביץ'. 

מירן ויהלומי העידו שתיהן כי השיקום יתחיל כאשר כל החטופים יחזרו. "אין ביטחון בלי שהם יחזרו", קבעה מירן. "אנחנו נאבקים על דמותה של המדינה, איפה שהילדים והנכדים של כולנו יגדלו. ברגע שנבין שהמאבק הוא של כל החברה ולא רק של המשפחות, הכל ישתנה". 

מחר (שלישי) יתארח בסוכה בכיכר פרופ' חנוך בן פזי, ראש החוג לפילוסופיה יהודית באוניברסיטת בר-אילן בשיחה עם משפחותיהם של עומר ונקרט וצחי עידן החטופים בעזה ומשפחות נוספות בנושא "ממשבר לצמיחה בסיפור העם היהודי" 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!