דיווחים בדרום-קוריאה אתמול (שני), מצביעים על כך שסיאול מתכננת לשלוח אנשי צבא ומודיעין לאוקראינה, זאת לאחר שקוריאה הצפונית שלחה כוחות לתמוך ברוסיה במלחמה. על פי הדיווח, שציטט גורם מודיעין דרום-קוריאני, הממשלה והצבא של דרום-קוריאה "בוחנים תוכניות לשלוח לאוקראינה כוח אדם, כולל קציני מודיעין המתמחים בצפון–קוריאה, ומומחים לטקטיקות אויב".
באוקראינה ודרום-קוריאה מאשימים את צפון-קוריאה במשלוח אלפי חיילים לסייע לכוחות הרוסיים הנלחמים באוקראינה. בימים האחרונים פורסמו ברשתות סרטונים המתעדים לכאורה חיילים צפון-קוריאנים בחזית בין רוסיה לאוקראינה, ואף דגל של צפון-קוריאה שהונף על אדמת אוקראינה הכבושה.
גורמים רשמיים בסיאול אמרו הבוקר (שלישי) כי הברית בין רוסיה לצפון-קוריאה מהווה איום בינלאומי, והתחייבו כי דרום-קוריאה תעבוד עם בעלות בריתה כדי להתנגד למהלך.
הברית בין הנשיא ולדימיר פוטין למנהיג העליון קים ג'ונג-און התהדקה בשנה האחרונה, ולפני ארבעה חודשים חתמו מנהיגי שתי המדינות על ברית הגנה הדדית, כפי שדווח בסוכנות הידיעות רויטרס.
במשרד ההגנה של דרום קוריאה אמרו בתדרוך לעיתונאים אמש, כי סיאול שוקלת צעדים בנוגע לאספקת נשק התקפי לאוקראינה. סיאול סיפקה עד כה רק סיוע הומניטרי לקייב, מאז פלשה רוסיה לאוקראינה לפני כשנתיים וחצי.
רוברט ווד, סגן שגריר ארה"ב באו"ם, אמר אתמול בכינוס מועצת הביטחון בניו-יורק: "אנו מתייעצים עם בעלי בריתנו ושותפינו לגבי ההשלכות של מהלך כה דרמטי". עוד הוסיף, כי "זו תהיה התפתחות מסוכנת ומדאיגה מאוד", אם צפון-קוריאה תשלח חיילים לעזור לרוסיה לכבוש את אוקראינה, כך דווח ברויטרס.
אנשי סוכנות הביון של דרום-קוריאה אישרו ביום שישי כי צפון-קוריאה שלחה החודש 1,500 חיילים מהכוחות המיוחדים שלה לרוסיה כדי לתמוך במאמץ המלחמתי שלה נגד אוקראינה. נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי אמר מוקדם יותר כי יש בידי קייב מידע מודיעיני לפיו 10,000 חיילי צפון-קוריאה מוכנים להצטרף לכוחות הרוסיים הפולשים, כך דווח בסוכנות הידיעות AP.
בקרמלין סירבו אתמול לענות ישירות על השאלה האם כוחות צפון-קוריאה מתכוונים להילחם באוקראינה, אך הדובר דמיטרי פסקוב אמר ששיתוף הפעולה של מוסקבה עם פיונגיאנג לא היה מכוון נגד מדינות שלישיות. גם בפיונגיאנג הכחישו את הדיווחים הללו, כך דווח ב-AP.
במהלך פגישה עם שגריר רוסיה ג'ורג'י זינובייב, סגן שר החוץ של דרום-קוריאה קים הונג קיון גינה בתקיפות את משלוח הכוחות של צפון-קוריאה, שלדבריו מהווה "איום ביטחוני חמור" על דרום-קוריאה והקהילה הבינלאומית. גם שר החוץ הבריטי דיויד לאמי, המבקר היום בסיאול, גינה את המהלך התוקפני של רוסיה וצפון-קוריאה, כך דווח ב-AP.