דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ' באדר תשפ"ה 20.03.25
15.4°תל אביב
  • 8.6°ירושלים
  • 15.4°תל אביב
  • 13.7°חיפה
  • 16.0°אשדוד
  • 11.8°באר שבע
  • 15.8°אילת
  • 15.6°טבריה
  • 8.3°צפת
  • 14.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חברה במלחמה

לא עומדים בנטל: 44% מהסטודנטים לא סיימו את לימודיהם בשנה שעברה, כמחצית נעזרים בהורים

סקר של התאחדות הסטודנטים בקרב 16 אלף נשאלים מצא ש-44% מהסטודנטים העידו על קשיים כלכליים בעקבות פיטורים או גיוס למילואים | גובה הסיוע הממוצע מההורים עלה ביותר מ-20% בהשוואה לשנה שעברה | נתון מטריד נוסף: שני שליש העידו שמוסד הלימודים אינו עושה מספיק למיגור הסתה לטרור בקמפוסים

סטודנטים באוניברסיטה. למצולמים אין קשר לכתבה (צילום אילוסטרציה: אוליבר פיטוסי / פלאש 90).
סטודנטים באוניברסיטה. למצולמים אין קשר לכתבה (צילום אילוסטרציה: אוליבר פיטוסי / פלאש 90).
מיכל מרנץ
מיכל מרנץ
כתבת חינוך
צרו קשר עם המערכת:

עם פתיחת שנת הלימודים האקדמית באוניברסיטאות ובמכללות, סקר שנערך בקרב 16,000 אלף סטודנטים ברחבי הארץ ע" מכון 'פנגאלס' מצא כי 44% מהנשאלים לא סיימו את השנה הקודמת כמתוכנן. הסיבה העיקרית היא דחיית קורסים וסמסטר לשנת הלימודים הנוכחית (22%), וייתכן מאוד גם שגיוסם של כ-70 אלף סטודנטים למילואים ופינוי כעשרת אלפים מבתיהם, הן שתרמו לנתון זה.

51% מכלל הסטודנטים העידו כי הם נעזרים כלכלית בהורים, נתון גבוה יותר לעומת השנים הקודמות. גובה הסיוע הממוצע מההורים עלה ביותר מ-20% בהשוואה לשנה שעברה ועומד כעת על 2,614 ש״ח בחודש. ההוצאות הממוצעות לסטודנט גם הן עלו ועומדות על 6,138 ש״ח.

בנוסף, 44% מהסטודנטים העידו על קשיים כלכליים עקב המלחמה בעקבות פיטורים או גיוס למילואים. 68% העידו כי הם אינם חוסכים כלל.

נושא נוסף עליו נשאלו הסטודנטים הוא תחושת הביטחון במוסדות האקדמיים: 57% מכלל הסטודנטים חשים ירידה משמעותית בתחושת הביטחון בקמפוסים, ו-67% מהמשיבים ציינו כי שהמוסדות האקדמיים אינם פועלים די למיגור ההסתה לטרור במרחבי הקמפוס, מה שמגביר את תחושת החרדה והפחד בקרב הסטודנטים.

״התשלום על מילואים לסטודנט מגוחך ואין זמן לעבוד במקביל״

אדם, סטודנט למדעי המחשב באוניברסיטה העברית סיפר לחברי ועדת החינוך שהגיעו לסיור בקמפוס על הקשיים הכלכליים שהוא וחבריו לספסל הלימודים חווים: "אני במילואים יומיים והתשלום עליהם מגוחך משהו כמו 15 שקלים לשעה. עיריית ירושלים לא מקלה על הארנונה ואני לא יכול לעבוד הרבה במקביל כי אני לומד. אני נעזר בהורים".

יו"ר אגודת הסטודנטים, יוחנן פלהיימר: "המציאות של סטודנטים וסטודנטיות בישראל בשנה האחרונה היא מהמורכבות שידענו, התמודדויות ברמה האישית, המקצועית, המשפחתית והלאומית. נתוני הסקר השנתי חושפים תמונה קשה ובלתי מתקבלת על הדעת. אנו עדים לפגיעה חמורה בהתקדמות האקדמית של הסטודנטים, ירידה דרמטית בתחושת הביטחון בקמפוסים והחרפה מתמשכת של קשיים כלכליים.

יותר מזה, הירידה באמון בממשלה ובמוסדות האקדמיים משקפת את המציאות הקשה עימה מתמודדת החברה הישראלית כולה. בתקופה בה סטודנטים רבים מוצאים עצמם בחזית הקרב, נדרשת תגובה מיידית ובלתי מתפשרת מצד מקבלי ההחלטות, במטרה להבטיח את עתידם האקדמי והאישי של הסטודנטים והסטודנטיות שלנו. לא ניתן להמשיך ולהתעלם מהמצוקות הברורות שמוצגות בסקר".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!