דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
22.3°תל אביב
  • 15.7°ירושלים
  • 22.3°תל אביב
  • 21.7°חיפה
  • 21.7°אשדוד
  • 20.5°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 20.5°טבריה
  • 15.8°צפת
  • 21.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
דעות ופרשנויות

פרשנות / עיתונאים ערבים ליברלים חוגגים את ניצחון טראמפ: "דגלי חמאס וחיזבאללה לא יתנוססו יותר בניו יורק ובוושינגטון"

בעולם הערבי נשמעו קולות מפתיעים של מתנגדי איראן וארגוני הטרור שמקווים שהנשיא ששב לבית הלבן ינקוט יד קשה נגדם: "בקדנציה הקודמת שלו חיסל טראמפ את קאסם סולימאני, אנו מצפים לראות מה גורלו של המרצח בשאר אל-אסד ושל מנהיג החות'ים" | סקירת ממרי - המכון לחקר תקשורת המזרח התיכון

נתניהו וטראמפ ב-2020 עם שרי החוץ של בחריין ואיחוד האמירויות, אחרי חתימת 'הסכמי אברהם' (AP Photo/Alex Brandon, File)
נתניהו וטראמפ ב-2020 עם שרי החוץ של בחריין ואיחוד האמירויות, אחרי חתימת 'הסכמי אברהם' (AP Photo/Alex Brandon, File)
מכון ממרי
מכון ממרי
המכון לחקר תקשורת המזרח התיכון
צרו קשר עם המערכת:

זכייתו של המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ בכהונה שנייה בבחירות לנשיאות ארה"ב עוררה תקווה בקרב עיתונאים וכותבים ערבים ליברלים לשינוי ויציבות במזרח התיכון. לטענתם, ניצחון טראמפ מסמל את ניצחון הציר המתון במזרח התיכון ואת תבוסת איראן והמיליציות שלה.

"שובו של טראמפ – סיוט למיליציות הטרור"

העיתונאית הבחריינית עהדיה אחמד אל-סיד כתבה בחשבונה ברשת X: "שובו של הנשיא דונלד טראמפ – סיוט למיליציות הטרור ותקווה חדשה ליציבות המזרח התיכון".

העיתונאי הסעודי ר'סאן אבראהים, שחי בלונדון, מייסד רשת התקשורת Global Arab Network כתב: "ניצחון טראמפ הוא ניצחון לישראל במלחמתה נגד הטרור. טראמפ הפגין בעבר תמיכה חזקה בישראל והוא ימשיך בתמיכה הזו, מה שעשוי להעניק לישראל עוד חופש במלחמתה נגד הטרור של חיזבאללה".

בפוסט נוסף כתב: "ניצחונו של טרמאפ הוא ניצחון ציר המתינות במזרח התיכון והרחבת המלחמה נגד הטרור של איראן והמיליציות שלה".

הכותב הסעודי הבכיר טארק אל-חומיד שיתף דיווח על ירידה בשער המטבע האיראני בעקבות זכיית טראמפ וכתב: "הדיווח מדבר בעד עצמו: סוכנות AP דיווחה כי שער הריאל האיראני ירד לשפל מוחלט עם ההכרזה על זכייתו של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארה"ב".

"לא נסתפק בשום דבר פרט לראשו של הנוכל ח'אמנאי"

הליברל האלג'יראי אנור מאלכ המתגורר בפריז, כתב: "בקדנציה הקודמת שלו חיסל טראמפ את מפקד כוח קודס קאסם סולימאני, ובקדנציה הנוכחית לא נסתפק בשום דבר פרט לראשו של הנוכל עלי ח'אמנאי – אין ברירה אחרת פרט להפלת משטר האייתולות בטהראן. אנו מצפים לראות מה גורלו של המרצח בשאר אל-אסד עד שסוריה תירגע ועמה המפואר יהיה שבע רצון, וכך גם לגבי המנהיג החות'י הקטן המכור לגת במערות תימן, אשר תהיה מאושרת לאחר שתשוחרר ממשמרות המהפכה של איראן ותטוהר ממשרתי האייתולות".

הכותב הסעודי עבד אל-עזיז אל-ח'מיס כתב בחשבונו: "המטורפים בחמאס אומרים: הפסדה של המפלגה הדמוקרטית הוא המחיר הטבעי של עמדת הנהגתה 'הפושעת' כלפי עזה. ידידיי, הם מדברים כאילו שהזוכה היה בעל ברית שלהם. את מה שראיתם בתקופת ביידן, תראו פי כמה בתקופת טראמפ".

העיתונאי הפלסטיני אימן ח'אלד כתב: "העולם על סף שינוי. הגיעה העת שאיראן, החות'ים, חמאס, חיזבאללה וכל המיליציות של איראן יבכו".

בפוסט נוסף כתב: "התבוסה האמיתית היא של 'אבי המלחמות אובמה' שסלל את הדרך לעלייתן של איראן והמיליציות שלה. אני לא מאוד אופטימי אך הסרת המכשול של הדמוקרטים היא הישג חשוב כדי ליצור שינוי באזור".

אמג'ד טה, פרשן בחרייני שחי בבריטניה כתב: "ברכות לארה"ב! אמריקה גדולה שוב והמזרח התיכון יכול סוף סוף לנשום בשלווה. לא עוד טרוריסטים של האחים המוסלמים או של הפרוקסיז של איראן. העניין הוא לא טראמפ או האריס – העניין הוא אמריקה חזקה, עולם חזק ובטוח, שבו דגלי חיזבאללה וחמאס לא מתנוססים עוד בניו יורק או בוושינגטון הבירה".

משפיען הרשת לוא'י אל-שריף המתגורר באיחוד האמירויות קרא: "הפכו את הסכמי אברהם למפוארים שוב".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!