תופעת השמנת הילדים בארץ הופכת למגיפה. חצי מליון מהילדים בישראל סובלים מעודף משקל.
כך נכתב בכתבה שפורסמה היום בידיעות אחרונות.
ילדים שמנים עלולים לסבול משלל בעיות: בעיות קשב וריכוז, כולסטרול ולחץ דם גבוהים, סוכרת וגם שלל בעיות חברתיות כמו הצקות, העלבות ונידוי חברתי.
כואב!
מה אנחנו כהורים אחראים, הדואגים לבריאות ילדינו צריכים לעשות?
התשובה כמובן היא הקניית הרגלי אכילה ותזונה בריאים לילדינו כבר מגיל צעיר.
אנחנו ההורים מהווים מודל לחיקוי לקטנטנים בכל מה שקשור לצריכת המזון ולהעדפות נכונות, ולכן זה באחריותנו!
ממליצה לחשוף את הילדים הצעירים למזון בריא – במקום לחם לבן / לחמניות מקמח חיטה – העדיפו את הלחמים המלאים מקמח כוסמין ושיפון מלאים.
הנגישו לילדים "חטיפים בריאים": חיתוכי ירקות ופירות בחמישה צבעים, בצלחות יפות ומזמינות.
ככל שתהייה חשיפה גדולה יותר, סביר להניח שהם יתנסו, יטעמו ויחוו טעמים חדשים. אל תשכחו כמובן לתת את הדוגמא האישית שלכם – בבית ומחוץ לבית ובבילויים משפחתיים.
במקום לנשנש במבה, ביסלי או תפוצ'יפס משקיות מרשרשות, הכינו צלחת קטנה עם שקדים ואגוזי מלך.
גוונו את המזון בארוחות הצהריים ובמקום פסטה ופתיתים מקמח לבן, העשירו את הארוחות בדגנים מלאים ובקטניות, שהם מקור מצוין לחלבון איכותי מהצומח. היום ניתן להשיג פסטות גם מקטניות, קמח כוסמין מלא ועוד.
השתדלו להגביל עד כמה שניתן, את צריכת הממתקים / חטיפים. הממתקים והחטיפים המעובדים מכילים כמויות גדולות של סוכר מזוקק, נתרן, שומני טראנס ובחלקם גם מכילים צבעי מאכל וחומרים משמרים. כל המכלול הזה מגביר את הסיכון להשמנה ולמחלות המוזכרות בתחילת המאמר.
העדיפו בישול, אפייה, אידוי והקפצה על-פני טיגון המזון, ושתפו את הילדים בחדוות הכנת המזון.
העדיפו מים (אפשר עם עלי נענע, פרוסות לימון או תפוז) על פני משקאות מוגזים, ממותקים ומשקאות דייאט.
במקום ישיבה מול מסכים צאו לפעילות ספורטיבית עם הילדים בשעות הפנאי ובסופי שבוע.
כל המכלול הזה הוא גם תשתית מצוינת ליצירת קשר טוב עם הילדים ולשינוי תרבות האוכל והפנאי בבית.
לסיכום: הילדים שלנו שווים שנשקיע בהם בחינוך לתזונה ואכילה בריאה. ככל שנקדים בכך, נטמיע בהם הרגלים טובים שיישארו איתם וילוו אותם לאורך חייהם.
נפש צעירה ובריאה, בגוף בריא.
@דפנה בורין נטורופתית