
משרד הכלכלה והתעשייה הודיע על שורת מיזמי סיוע לקידום עסקים בבעלות אנשי ונשות מילואים, אשר נפגעו משמעותית עקב שירותם. המיזמים יתוקצבו בהיקף של כשלושה מיליון שקלים באמצעות הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, ויספקו שירותים שונים, החל ממימון והכשרה, דרך השכרת שטחי עבודה ופרסום ללא עלות ועד לליווי משפטי והנחיה צמודה של מומחים, כדי להניע את העסקים קדימה ולהחזירם לפעילות מלאה. במשרד מעריכים כי המיזמים ייתנו מענה לכ-1,500 עסקים קטנים ברחבי הארץ.
המיזמים שנבחרו:
- 'דף חדש – ללא חובות': סיוע לעסקים שנקלעו למצב פיננסי חמור, כולל ייעוץ בתחום המשפטי הבנקאות, התעסוקה והניהול.
- 'איזי': פרסום חינמי לעסקים לתקופה מוגבלת ומוגדרת מראש, תוך קידום תהליכי שיווק ומכירה מותאמים אישית.
- 'כתף לכתף למען החברה': אבחון עסקי, ייעוץ במגוון תחומים, ליווי ומימון בהוצאות הנדרשות לצורך קידום ופיתוח העסק, בעיקר בתחום השיווק הדיגיטלי (במימון של 20% על ידי העסק והיתר בחינם).
- 'עמותת בוגרי 8200': מפגשים פעמיים בשבוע למשך שלושה חודשים לליווי אינטנסיבי מצד שלושה מנטורים בכירים, והשתתפות בסדנאות ניהול, שימוש בתוכנת CRM לשנה, ייעוץ משפטי על פי צורך ובניית מותג על פי צורך.
- 'המרחב החברתי – כל אחד ממקומו': השכרת שטח למשרדים ופעילות העסק בעלות של 50% ממחירי השוק לצד מעטפת חברתית קהילתית של עסקים ויזמים במסגרת פעילות העמותה.
- 'סקרים טראפיק': העסקים יוכלו להצטרף לפלטפורמת BUCKET בתנאים מועדפים, ללא דמי הצטרפות והוצאות נוספות לתקופה של שלושה חודשים. המשווקים בפלטפורמה יפעילו קמפיינים שיווקיים וישקיעו משאבים בשיווק ופרסום העסקים של אנשי המילואים.
- 'בעצמי' – ליווי עסקים הנמצאים בקשיים וסובלים מירידה משמעותית בהכנסות כתוצאה מהלחימה ושרות מילואים. התהליך נעשה באופן ממוקד ואינטנסיבי, כולל מגוון תחומי ייעוץ לרבות עסקי, ניהולי ומשפטי.
לפרטים נוספים ולהצטרפות למיזמים
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, מוטי גמיש: "אנשי ונשות המילואים שלנו עושים לילות כימים למען ביטחון המדינה, וכעת תפקידנו להבטיח שהם יקבלו את הכלים והמשאבים להחזרת העסקים למסלול צמיחה. הסיוע הזה הוא הדרך שלנו להכיר תודה ולעמוד לצד אנשי המילואים, בעלי ובעלות העסקים, המניעים את הכלכלה הישראלית ואני מזמין אתכם/ן להצטרף למיזמים ולהסתייע בכל מערך התמיכה של משרד הכלכלה בתקופה מאתגרת זו"
הסגנית הבכירה למנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים הגברת נעמי הימיין-רייש: "אנו בסוכנות פועלים לסייע לבעלי עסקים-משרתי מילואים התורמים למאמץ המלחמתי, הן בשירות המילואים והן בשמירה על הפעילות העסקית במשק בזמן מלחמה. בעזרת מספר מיזמים אלו וכחלק ממגוון תוכניות סיוע, נפעל בליווי, ייעוץ, שיווק, מימון ועוד, על מנת להבטיח את שימור הפעילות העסקית ולעידוד צמיחה".


