דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ"א באדר תשפ"ה 21.03.25
11.0°תל אביב
  • 6.5°ירושלים
  • 11.0°תל אביב
  • 9.9°חיפה
  • 11.2°אשדוד
  • 9.9°באר שבע
  • 13.4°אילת
  • 12.6°טבריה
  • 4.5°צפת
  • 10.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

עדכונים שוטפים / נתניהו במסדרון נצרים: "מי שיביא לנו חטוף, אנחנו מוכנים לתת לו גם 5 מיליון דולר"

רס"ל עמר משה גאלדור נהרג ו-3 לוחמי מילואים נפצעו קשה מפגיעת כטב"ם בדרום לבנון | חיל האוויר יירט 6 כטב"מים ביממה האחרונה, בטרם חצו לישראל | צה"ל: 2 אזרחי ישראל חולצו מכפר בשומרון, הרקע כנראה פלילי | נושאת המטוסים האמריקנית אברהם לינקולן יצאה מהמזרח התיכון

  • ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל הרצי הלוי במסדרון נצרים ברצועת עזה (מעיין טואף/ לע"מ)
    ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל הרצי הלוי במסדרון נצרים ברצועת עזה (מעיין טואף/ לע"מ)
  • ראש הממשלה בנימין נתניהו במסדרון נצרים ברצועת עזה (צילום: מעיין טואף/ לע"מ)
    ראש הממשלה בנימין נתניהו במסדרון נצרים ברצועת עזה (צילום: מעיין טואף/ לע"מ)
  • פגיעה ישירה בכרמיאל (צילום: דוברות המשטרה)
    פגיעה ישירה בכרמיאל (צילום: דוברות המשטרה)
  • הרס בבית שספג פגיעה ישירה בכרמיאל (צילום: דוברות המשטרה)
    הרס בבית שספג פגיעה ישירה בכרמיאל (צילום: דוברות המשטרה)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

היום ה-410 למלחמה: 

ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר היום (שלישי) במסדרון נצרים שבעזה. נתניהו: "אני נמצא כאן בחוף הים של עזה עם שר הביטחון, הרמטכ"ל, ראש השב"כ ועם מפקדנו וחיילנו הגיבורים, שעושים כאן עבודה נפלאה. אני אומר גם לאלה שרוצים לצאת מהמבוך הזה: מי שיביא לנו חטוף, ימצא דרך בטוחה, הוא ומשפחתו, לצאת החוצה. אנחנו ניתן גם תמורה של חמישה מיליון דולר לכל חטוף".

לוחם מילואים בחטיבת גולני, רס"ל עמר משה גאלדור, בן 30 מירושלים, נהרג בדרום לבנון מפגיעת כטב"ם. בתקרית נפצעו עוד שלושה לוחמים באורח קשה.

הסיקור החי פתוח
עדכון אוטומטי:  

אזעקה באביבים

מהבוקר: שישה כטב"מים נורו לישראל, חמישה מלבנון

מדובר צה"ל נמסר כי חיל האוויר יירט בשעה האחרונה מטרה אווירית חשודה ששוגרה לשטח הארץ מכיוון מזרח. "המטרה יורטה בטרם חצתה לשטח הארץ".

החל משעות הבוקר, יירט חיל האוויר חמישה כטב"מים ששוגרו מלבנון. "כלי אחד יורט בשעות הבוקר במרחב הגליל המערבי, יתר הכלים יורטו בטרם חצו לשטח הארץ".

צה"ל: חיל האוויר יירט כטב"ם ששוגר לישראל מכיוון מזרח

צה"ל מאשר: 2 ישראלים חולצו מכפר פלסטיני, "הרקע כנראה פלילי"

מצה"ל נמסר: "כוח צה"ל חילץ מוקדם יותר הערב  שני אזרחים ישראלים שנכנסו לדיר בלוט בחטיבת אפרים והותקפו, ככל הנראה על רקע פלילי. אחד האזרחים קיבל טיפול רפואי בנקודה, האירוע מתוחקר. האזרחים הועברו לטיפול משטרת ישראל".

נושאת המטוסים היחידה של ארה"ב במזרח התיכון עזבה

מקור בחיל הים האמריקאי אישר לאתר החדשות 'Business Insider' כי נושאת המטוסים אברהם לינקולן עזבה את המזרח התיכון, וזו תהיה הפעם השנייה השנה שבה לארצות הברית לא תהיה נושאת מטוסים באזור, באופן זמני.

הפגיעה בחיילי יוניפי"ל: צה"ל אישר כי מדובר ברקטות ששיגר חיזבאללה

מדובר צה"ל נמסר כי "מוקדם יותר היום, סמוך לשעה 13:30, נפגע מוצב יוניפי"ל במרחב שמע שבדרום לבנון, כתוצאה ממספר רקטות ששיגר ארגון הטרור חיזבאללה ממרחב אל-מלכיה שבדרום לבנון".

"פגיעה זו מתווספת לשיגור נוסף שביצע ארגון הטרור חיזבאללה ופגע במוצב יוניפי"ל ברמיה שבדרום לבנון בשעה 9:50 הבוקר, כפי שדווח מוקדם יותר היום", לשון ההודעה.

בעקבות ירי חיזבאללה: ציר בן-גוריון יישאר סגור גם מחר

ציר בן-גוריון, המחבר בין רמת גן לבני ברק, במקטע שבין צומת הצלע/הירקון לרחוב ז'בוטינסקי, יישאר סגור גם מחר בשני כיווני הנסיעה. זאת בשל סכנה לנפילת זכוכיות וחלקי הרס מהמגדל שנפגע אמש מחלקי טיל חיזבאללה.

אחיו של החטוף טל שהם: "כל מחיר שניאלץ לשלם למען החזרת אחינו לא יהרוס אותנו"

הערב התקיימה בכיכר החטופים בתל אביב עצרת  בשם "שרים יחד לשובם", בה השתתפו מאות ישראלים שהתאגדו לשיר, להתפלל ולקרוא להשבת החטופים. בין המופיעים על הבמה היו בניה ברבי ודודו פישר.

במהלך העצרת, נשאו דברים בני משפחות החטופים. אחד הנואמים המרכזיים היה מור קורנגולד, אחיו של טל שהם, אשר דיבר על ערך האחדות כבסיס לגאולה: "החיים של העם היהודי הם גלגל המורכב ממחזוריות של עצמאות, חורבן, גאולה וחוזר חלילה", אמר. "האחדות תושג רק כאשר כולנו נרגיש שלמים, והשלמות תגיע רק כשכל החטופים יחזרו הביתה. החזרתם היא חובה, והם חייבים לשוב אלינו".

ארדואן: טורקיה מנעה ממטוסו של הנשיא הרצוג כניסה למרחב האווירי של טורקיה

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן אסר על מטוס כנף ציון, שבו היה אמור להיות נשיא המדינה יצחק הרצוג, להיכנס למרחב האווירי של מדינתו בדרכו לוועידת האקלים שנערכה באזרבייג'ן.

"לא אפשרנו לנשיא הישראלי להשתמש במרחב האווירי שלנו בדרך לבאקו. טורקיה מחויבת להפגין את עמדתה במספר נושאים, ונעשה זאת".

שני ישראלים נכנסו לכפר פלסטיני בשומרון - והותקפו באלימות על ידי התושבים

שני אזרחים ישראלים הותקפו בכפר הפלסטיני דיר בלוט שבשומרון, לאחר שנכנסו אליו עם רכבם. לדברי גורמים פלסטיניים, השניים הותקפו באלימות על ידי תושבי הכפר, ובתגובה הוזעקו שוטרים פלסטינים למקום שנחלצו אותם והעבירו אותם לידי כוחות צה"ל. אחד מהם פונה במצב קשה, כשהוא מחוסר הכרה.

לפי הדיווחים הראשונים, שני האזרחים, תושבי רמלה, נכנסו לכפר "למטרות עסקיות". עם הגעתם לכפר, הם הותקפו על ידי פלסטינים, כשאחד מהם הוכה על ידי תוקפים באמצעות צינור מברזל. לאחר התקיפה, פתחו כוחות צה"ל במבצע לאיתור התוקפים, והטילו כתר על הכפר.

לאחר טיפול ראשוני, עדכנו במנהל האזרחי כי מצבם של השניים הוגדר כקל-בינוני, כשהם בהכרה מלאה. "מתבצע תחקור לאימות סיבת הכניסה של השניים לכפר ולברור את זהותם", ציינו במנהל האזרחי. עוד הוסיפו כי על פי דיווחים ראשוניים, מדובר בסכסוך בין השניים לתושבי הכפר על רקע כספי.

אזעקה במטולה

כלי תקשורת ערביים: דיווח על תקיפה של בסיס צבא ארה"ב בסוריה

בתקשורת הערבית דווח על תקיפת בסיס צבא ארה"ב א-שדאדי, הממוקם באזור העיר אל-חסכה בצפון המדינה.

צבא לבנון: שלושה חיילים נהרגו בתקיפה ישראלית

נתניהו בעזה: "ישראל תיתן תמורה של חמישה מיליון דולר תמורת כל חטוף"

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ, יחד עם הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי וראש השב"כ רונן בר ביקרו במסדרון נצרים שבעזה. בהמשך קיימו ראש הממשלה ושר הביטחון שיח עם מפקדי חטיבות המילואים, על חוף ימה של עזה. מפקדי החטיבות סקרו את העשייה המבצעית ואת ההישגים והאתגרים בניהול הלחימה.

ראש הממשלה נתניהו הביע הערכה רבה לנחישות ולמקצועיות של המפקדים והלוחמים בשטח, וכן על ההישגים בחיסול הכח הצבאי של חמאס.

"החמאס לא ישלוט בעזה. אנחנו מחסלים את היכולות הצבאיות שלו בצורה מרשימה מאוד. אנחנו עוברים ליכולות השלטוניות שלו, ועוד היד נטויה. החמאס לא יהיה בעזה. אנחנו גם עושים מאמץ מהמקום הזה ובכל מקום לאתר את חטופינו ולהשיב אותם", אמר נתניהו.

"אנחנו לא מרפים מזה. אנחנו נמשיך לעשות את זה, עד שנשיג את כולם – החיים והחללים גם יחד. אני אומר גם לאלה שרוצים לצאת מהמבוך הזה: מי שיביא לנו חטוף, ימצא דרך בטוחה, הוא ומשפחתו, לצאת החוצה. אנחנו ניתן גם תמורה של חמישה מיליון דולר לכל חטוף. תבחרו, הבחירה בידכם, אבל התוצאה תהיה אותה תוצאה. אנחנו נחזיר את כולם".

שר הביטחון כ"ץ: "ניתן לחיילינו את כלל התנאים כדי להשלים את המשימות"

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי וראש שב"כ רונן בר ביקרו במסדרון נצרים שבמרכז רצועת עזה. נתניהו וכ"ץ קיבלו סקירה אזורית ממפקד אוגדה 99, תא"ל יואב ברונר, ואלוף פיקוד דרום ירון פינקלמן.

ישראל כ"ץ: "אנחנו מחויבים לכלל חיילי צה"ל, גם לחיילי המילואים, וניתן להם את כל התנאים כדי להשלים את המשימות".

דובר צה"ל: תרגיל צבאי במרחב החטיבה הדרומית באוגדת עזה יתקיים מחר בבוקר

מדובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי נמסר כי מחר בבוקר יתקיים תרגיל צבאי במרחב החטיבה הדרומית באוגדת עזה.

"במסגרת התרגיל תורגש תנועה ערה של כלי רכב וכוחות צבאיים, ויישמעו הדי פיצוצים במרחב. התנועה בצירים נותרת ללא שינוי, אין הנחיות מיוחדות לעורף".

יוניפי"ל: ארבעה חיילים נפצעו כתוצאה מ"שחקנים לא-מדינתיים בלבנון"

ארבעה חיילים מגאנה, שמשרתים בכוח שמירת השלום של האו"ם בדרום לבנון, נפצעו מרקטה שפגעה בבסיס שלהם, שלדבריהם נורתה על-ידי "שחקנים לא מדינתיים בתוך לבנון" – ברמיזה לחיזבאללה.

שר ההגנה האיטלקי: "ישראל תקפה בסיס יוניפי"ל בלבנון"

שר ההגנה של איטליה גידו קרוסטו אמר כי "ישראל ביצעה מתקפה חדשה נגד בסיס של כוח שמירת השלום של האו"ם בלבנון. היום הייתה תקיפה חדשה. שלוש רקטות נפלו על הבסיס. זה בלתי נסבל".

ראש סבא"א: "איראן לא נקטה בצעדים קונקרטיים לשיפור שיתוף הפעולה עם הסוכנות"

הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) פרסמה הערב את הדו"ח הרבעוני בנוגע לתכנית הגרעין של איראן. על פי הדוח איראן הגדילה את כמות האורניום המועשר לרמה של 60% ב-17.6 ק"ג ומחזיקה בכמות של 182.3 ק"ג אורניום כזה שיכול להספיק ל-7-8 פצצות אטום, אולם הדבר דורש המשך העשרה לרמה של 90%, דבר שיקח ימים עד שבועות.

איראן הגדילה גם את כמות האורניום המועשר לרמה של 20% ב-25.3 ק"ג – לסך של 839.2 ק"ג, כמו שעשויה להספיק ל-6-7 פצצות גרעיניות. הדבר דורש המשך העשרה של החומר שייקח חודשים. נוסף לאלה איראן מחזיקה 6.6 טון של אורניום מועשר ברמה נמוכה של 5%-10%.

ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), רפאל גרוסי ציין בדו"ח, שחתום בשמו, כי איראן "לא נקטה בצעדים קונקרטיים לשיפור שיתוף הפעולה עם הסוכנות" אך לצד זאת ציין כי נידונה האפשרות שאיראן תפסיק את להגדיל את מלאי האורניום המועשר לרמה של 60%, זאת בעקבות חשש שהסוכנות תוביל להחלטה שלילית נגדה.

דיווח בלבנון: תקיפות עוצמתיות של צה"ל באזור צור

צה"ל: מתוך 3,000 החרדים שקיבלו צווי גיוס - התייצבו רק 290

תא"ל שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם בצה"ל, נשא דברים בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

לדבריו, "מתוך 3,000 החרדים שקיבלו צווי התייצבות, הוציאו 1,126 פקודות מעצר למי שלא התייצבו לצווים ראשון ושני". מתוך 3,000 החרדים התייצבו רק 290.

דיווח סעודי: ישראל ניסתה לחסל את אחראי חיזבאללה בחזית הדרומית בסוריה

ערוץ הטלוויזיה הסעודי אל-חדת' דיווח מפי מקורות כי יעדה של תקיפה ישראלית לפני יומיים במאר אל-יאס שבביירות היה עלי מוניר שעיתו, אחראי חיזבאללה בחזית הדרומית בסוריה.

האזעקות בגליל: כלי טיס חצה מלבנון, ללא נפגעים

מדובר צה"ל נמסר כי בהמשך להתרעות שהופעלו במרחב הגליל העליון על חדירת כלי טיס עוין בין השעות 17:09-16:52, כלי טיס בלתי מאויש שחצה לשטח הארץ מלבנון נפל במרחב הגליל העליון, אין נפגעים.

המגעים להפסקת אש: יו"ר הפרלמנט הלבנוני נועד עם המתווך הוכשטיין

יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי, אמר לעיתון א-שרק אל-אווסט אחרי פגישתו עם המתווך האמריקאי למזרח התיכון עמוס הוכשטיין כי "מצב טוב באופן עקרוני" וכי "נותר להשלים כמה פרטים".

ברי ציין כי יש דיון עם האמריקאים לגבי הפרטים הטכניים של עסקת האש, לפני המעבר לשלב הבא שהוא עזיבת הוכשטיין לישראל.

פיקוד העורף על האזעקות ברחבי הגליל: "האירוע הסתיים"

מפיקוד העורף נמסר בהמשך להתרעות על חדירת כטב"ם כי "האירוע הסתיים".

דיווח ערבי: תקיפה בכפר שעת, הסמוך לבעלבכ, באזור בקעת הלבנון

החות'ים לקחו אחריות על תקיפת ספינה בים האדום

המורדים החות'ים בתימן פרסמו קבלת אחריות על תקיפה של הספינה "Anadolu S" בים האדום. לדבריהם החברה שהספינה בבעלותה "הפרה את איסור הכניסה לנמלי ישראל".

אזעקות גם בקריית שמונה ובראש פינה

אזעקות המתריעות מפני חשד לחדירת כלי טיס עוין הופעלו במרחבים: קריית שמונה, ראש פינה, אליפלט, עמיעד וכורזים.

האזעקות בעמק החולה ובגליל העליון נמשכות: "המטרה נמצאת במעקב"

אזעקות המתריעות על חשד לחדירת כלי טיס עוין הופעלו במרחבים: איילת השחר, מחניים, אזור תעשייה חצור הגלילית, כפר הנשיא, טובא זנגריה, מנחת מחניים, חצור הגלילית, ראש פינה ואזור התעשייה צ.ח.ר.

מדובר צה"ל נמסר כי "המטרה נמצאת במעקב של חיל האוויר והאירוע עודנו מתנהל. יש להמשיך להישמע להנחיות פיקוד העורף המתעדכנות".

אזעקות גם בעמק החולה

אזעקות המתריעות על חשד לחדירת כלי טיס עוין הופעלו במרחבים הבאים: מרכז אזורי מבואות חרמון, שדה אליעזר, איילת השחר ולב החולה.

אזעקות המתריעות על ירי רקטות וטילים הופעלו בשתולה.

אזעקות בגליל העליון

אזעקה בקריית שמונה מחשש לחדירת כלי טייס עוין

אזעקה במטולה

דיווח בלבנון: צה"ל תוקף בכפר שעת' צפונית לבעלבכ

באירוע בו נפל רס"ל גאלדור נפצעו קשה שלושה לוחמים

באירוע בו נפל רס״ל גאלדור ז"ל, נפצעו באורח קשה שלושה לוחמים במילואים ביחס"ם (5111), חטיבת גולני.

הלוחמים שנפצעו פונו לקבלת טיפול רפואי בבית חולים, משפחותיהם עודכנו.

הותר לפרסום: רס"ל עמר משה גאלדור מירושלים נפל בקרב בדרום לבנון

דובר צה"ל התיר לפרסום כי רס״ל (מיל׳) עמר משה גאלדור בן 30, מירושלים, לוחם ביחס"ם (5111), חטיבת גולני, נפל בקרב בדרום לבנון.

אזעקות ביישובי הגבול בצפון: גורנות, גורן

צה"ל: לוחמי מג"ב חיסלו 3 מחבלים ביו"ש, בהם מבוקש

מצה"ל נמסר: "מסתערבי מג״ב איו"ש ביצעו בכפר קבאטיה פעילות למעצר מבוקש, במהלכה פתחו לעברם מחבלים בירי מתוך מבנה בו הסתתר המבוקש. הלוחמים פתחו בנוהל "סיר לחץ" על המבנה, במהלכו חוסל המבוקש לצד שני מחבלים חמושים, עליהם אותרו שלושה נשקים מסוג M16 וציוד צבאי נוסף. המבוקש שחוסל, ראיד חנאישה, כלוא לשעבר על רקע פעילות טרור ועיסוק באמצעי לחימה, היה מעורב לאחרונה במספר פיגועי ירי ומטענים לעבר כוחות צה״ל".

דיווח בלבנון: נעים קאסם דחה את נאומו שאמור היה להתקיים היום

צה"ל חיסל את עלי תופיק דויכ, מפקד מערך הרקטות לטווח בינוני של חיזבאללה

מטוסי קרב של חיל האוויר חיסלו אתמול בג'וז בדרום לבנון את עלי תופיק דויכ, מפקד מערך הרקטות לטווח בינוני של ארגון הטרור חיזבאללה.

דויכ פיקד על מערך הרקטות לטווח הבינוני מספטמבר 2024, לאחר שהחליף את מפקד המערך הקודם שחוסל, והיה אחראי על יותר מ-300 שיגורים לעבר שטח מדינת ישראל, לרבות לאזור חיפה ולמרכז הארץ.

אזעקות במעלות-תרשיחא ובסביבה

אזעקה במטולה

אזעקה במלכיה שבגליל העליון

אזעקה במרגליות בגליל העליון

האו"ם: יותר מ-200 ילדים נהרגו בחודשיים האחרונים בלבנון

צה״ל: 4 כלי טיס בלתי מאוישים מלבנון יורטו בשעה האחרונה לפני שחצו לישראל

אזעקה בעג׳ר בגליל העליון

צה״ל על האזעקות באזור צפת: מטרות אוויריות חשודות חצו מלבנון ונמצאות במעקב

חשש לחדירת כלי טיס עוין גם בצפת, ראש פינה ויישובים רבים בגליל העליון

חשש לחדירת כלי טיס עוין בקרית שמונה

חשש לחדירת כלי טיס עוין במטולה

אזעקות גם בכפר בלום וקיבוץ עמיר בגליל העליון

אזעקה ביראון בגליל העליון; 25 רקטות שוגרו מלבנון במטח למעלות וכרמיאל

מועצת גליל עליון: 2 בתי ספר ריקים בקיבוץ סאסא ספגו פגיעות ישירות במטח מלבנון

אזעקה במנרה בגליל העליון

אזעקות בכרמיאל, סכנין ויישובים במרכז הגליל

אזעקה בשתולה ובנטועה בגליל המערבי

האזעקות במירון: כ-10 שיגורים זוהו מלבנון, חלקם יורטו

2 פצועים קל במטח האחרון לאזור השרון, דיווח על פגיעה ישירה בכפר יונה

צה״ל על האזעקות במרכז: כחמישה שיגורים זוהו מלבנון, בוצעו יירוטים וזוהו נפילות

אזעקות באזור מירון בגליל העליון

צה״ל: אזעקות הופעלו במרכז הארץ בעקבות שיגורים מלבנון, הפרטים בבדיקה

האזעקות באזור השרון: הדי פיצוץ נשמעו במרכז הארץ

אזעקות גם בנתניה ובחדרה

אזעקות באזור השרון

דיווחים בלבנון: השליח האמריקאי עמוס הוכשטיין נחת לפני זמן קצר בביירות

בדיקות צופרים יתקיימו במושב דלתון בגליל העליון ב-10:05

אזעקות בערב אל-עראמשה ובגורנות הגליל

במהלך הלילה: דיווחים על תקיפות צה״ל בדאחייה ללא התראת פינוי

אזעקות בקריית שמונה והגליל העליון

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!