
לראשונה מאז תחילת המלחמה, מעל 150 מפגינים הגיעו היום (שבת) לצומת הגומא בגליל העליון להפגנת מחאה נגד מדיניות הממשלה ובקריאה החזרת החטופים. "אין שיקום בלי החטופים" ו-"דורשים הנהגה האחרת" היו מהשלטים שניתן היה לפגוש, כולם התכתבו עם חוסר הוודאות העתידי של הפסקת האש של תושבי הצפון עם מחאת החטופים הכללית.
"אני לא מאמינה שאני שוב בבית, שוב בצומת. אותם הבגדים, אותם המסרים ואותה הממשלה" אומרת ל'דבר' נעמה בייפוס, חברת קיבוץ שמיר. בשנה האחרונה משפחתה הייתה בעיקר בחו"ל והיא חזרה לצפון רק לפני שבוע. "ההודעה על הפסקת האש היא הקלה, אבל למה זה לא קרה הפוך? המצב בצפון עדין לא טוב ביטחונית. אפשר היה להחזיר את החטופים ואז לעשות פה הסכם".
בהתאם להנחיות פיקוד העורף, בשנה האחרונה המחאות לשחרור החטופים ונגד הממשלה התקיימו בצומת עמיעד, הנקודה הצפונית ביותר שהמשטרה נתנה להפגנות להתקיים. בעקבות ההסלמה שהגיע עם הכניסה ללבנון, בחודשיים האחרונים כלל ההפגנות בצפון נאסרו. בצומת עמיעד אפשר היה לראות רק את שלמה רזילי, מקיבוץ כפר בלום, יושב עם כלבו 'נמש' מחזיק בדגל החטופים "דווקא תושבי הצפון צריכים לחזור הביתה ולחזור להפגין, פשוט אין לנו ברירה", אומר רזילי. "להפגין ביחד גורם להרגיש לא לבד מול ממשלה שהיא על הפנים".
"זה טוב שעשו את הפסקת האש אבל, עכשיו צריך לעשות הכל כדי לקדם את החזרתם החטופים", אומרת הדס בן צבי, מקיבוץ רביד. לדבריה, אי אפשר לסמוך על זה שההפסקה תמקד את הפוקוס בעזה, אבל עצם ההחלטה לעשות אותה מראה על כך שלשלטון יש בחירה. "יכולנו מזמן להחזיר. עכשיו ממש רואים שזה סדר עדיפויות" אומרת יהל קורלנדר, מבית הלל "אין שום סיבה לחזרה שלנו ללא החזרה של החטופים. הפסקת האש הזו חייבת להפוך ללחץ לטובת החזרה".


