דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ"ז בסיון תשפ"ו 12.06.26
25.6°תל אביב
  • 21.1°ירושלים
  • 25.6°תל אביב
  • 25.3°חיפה
  • 26.1°אשדוד
  • 23.1°באר שבע
  • 30.8°אילת
  • 26.5°טבריה
  • 21.2°צפת
  • 25.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

עונשו של ירין שרף, האנס ממלונית הקורונה, הוארך לשמונה שנות מאסר

שרף הודה והורשע באינוס קטינה שלא בהסכמתה ובהטרדה מינית, ומאסרו הוארך בעקבות ערעור של הפרקליטות

ירין שרף (צילום: מתוך רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
ירין שרף (צילום: מתוך רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

הידיעה כוללת תיאורים קשים

בית המשפט העליון קיבל את ערעור הפרקליטות והחמיר את עונשו של ירין שרף בפרשת האונס במלונית הקורונה משש שנים וחצי לשמונה שנות מאסר בפועל, לאחר שהודה והורשע באינוס קטינה שלא בהסכמתה ובהטרדה מינית.

האונס אירע במלונית בידוד ייעודית לנערים ונערות השוהים במסגרות חוץ-ביתיות בתקופת הקורונה. שרף, אז בן 21.5, פגע מינית בקטינה כבת 13 שהוצאה מביתה זה מכבר ומוקמה במסגרת חוץ-ביתית שנועדה להגן עליה. שרף הפעיל במשך כמה ימים מכבש לחצים שיטתי על הקטינה, תוך התעלמות מסירוביה החוזרים ומפער הגילים ביניהם. למרות התערבות מדריך שביקש להפסיק את ההתנהלות המטרידה, המשיך שרף בניסיונותיו העקשניים. בהמשך שרף כפה את עצמו על הקטינה, מעשיו כללו הפשטת מכנסיה בניגוד לרצונה, סטירה, תקיפה מינית תוך אחיזה בגרונה והחדרת אצבעות ואיבר מינו – כל זאת חרף התנגדותה המפורשת.

רק לאחר שמיעת הראיות, שרף הודה במיוחס לו, הורשע באינוס קטינה ובהטרדה מינית ובית המשפט המחוזי בתל אביב גזר עליו 6.5 שנות מאסר.

הפרקליטות ערערה על קולת העונש וטענה בערעור, שהגישה מנהלת המחלקה הפלילית עו"ד רחל מטר ועו"ד ורד חלאוה, שקיימות נסיבות מחמירות: גילה הצעיר של הקטינה, פער הגילים, ניצול בוטה של מצוקה ובידוד, אלימות וכפייה חוזרות, והנזקים העמוקים שנגרמו לקטינה בכל מישורי חייה.

בית המשפט העליון קיבל את עמדת הפרקליטות והחמיר את עונשו של שרף. בית המשפט התייחס לרקע שבו התרחש האונס – ימי מגפת הקורונה, לפני שהתאקלמה הקטינה במסגרת החדשה לאחר שהוצאה מביתה בסיוע לשכת הרווחה, והושמה במלונית לצורך בידוד בשל מחלתה. "או אז, כשהיא חולה, בודדת, ומנותקת מתמיכת בני משפחתה או מדמות מגינה אחרת, היא היוותה עבור המשיב 'טרף קל'… בעיצומו של משבר בחייה של א', ילדה שעוד לא מלאו לה 14 שנים, אנס אותה גבר זר, אשר חפץ להגשים את דחפיו המיניים, ויהי מה. פער הגילים שבין השניים לא עצר בעדו; אזהרות הסובבים ומדריכי המלונית – לא הרתיעו אותו; וגם בדידותה של א' והרקע המורכב שממנו באה – לא הניאו אותו מלהגשים את תוכניתו הזדונית. בתוך יומיים ארוכים של לחצים בלתי פוסקים, המשיב בא על סיפוקו, והותיר את א' חבולה ומצולקת, בגוף ובנפש".

מנכ"לית המועצה לשלום הילד עו"ד ורד וינדמן: "בית המשפט העליון אמר היום בקול ברור כי עבירות מין בקטינים ראויות לענישה מחמירה ולמסר שאינו משתמע לשתי פנים. ענישה מחמירה היא אמירה חשובה לנערה האמיצה שילדותה נגזלה ממנה, לילדים כמוה שמבקשים לאזור אומץ להתלונן, וכן לעברייני מין למען הרתעת הרבים.

"על אף שכפי שאומר בית המשפט העליון בעצמו היה מקום לעונש חמור יותר, אנחנו מברכים על כך שקריאתנו הן ביחס לסעיף האישום והן ביחס לחומרת העונש זכו לאוזן קשבת בפרקליטות, שפעלה לקידום צדק עבור הנערה הנפגעת בפרט ועבור ילדים נפגעי עבירה בכלל".

מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, אורית סוליציאנו: "יש לברך את החלטת בית המשפט העליון להחמיר את העונש, תוך התייחסות לנסיבות המחמירות ושל פגיעה בקטינה בת 13 למסוכנות שעדיין נשקפת מהאנס. פרשה זו הוכיחה את הכוח של מחאה ציבורית – רק בזכותה שרף הואשם באונס ומקבל עונש חמור. אנו מקוות שעם סיום ההליכים הארוכים, הנערה תוכל להקדיש את כל כוחותיה להחלמה, מתוך ידיעה שמי שפגע בה ייכלא לשנים ארוכות".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!