שירות הביטחון הכללי מסר היום (שני) כי הוא חשף כ-200 ניסיונות תקיפה בסייבר שביצעו האיראנים מול אזרחים ישראלים, בהם גם אישים ודמויות ציבוריות בישראל. מדובר בקמפיין פישינג ("דיוג") מצד גורמים איראנים כלפי אזרחים ישראלים, חלקם בכירים במערכת הביטחון, גורמים במערכת הפוליטית, אנשי אקדמיה, אנשי תקשורת, עיתונאים ונוספים.
מטרת הקמפיין האיראני היא השגת נגישות למדיה כמו דואר אלקטרוני, מחשב, וטלפונים חכמים של האישים הישראלים, כדי להשיג עליהם מידע אישי, כגון: כתובת מגורים, קשרים אישיים ומקומות שבהם הם שוהים באופן קבוע. בשב"כ מסרו ש"מידע זה נועד לשמש בין היתר לתכנון פיגועים". בחודשים האחרונים סיכלו שב"כ ומשטרת ישראל 9 ניסיונות של ישראלים שגויסו על ידי האיראנים לבצע משימות בישראל.
לפי שב"כ, במהלך הקמפיין בוצעו כ-200 תקיפות סייבר שונות על מכשירים/מחשבים של אישים ישראלים. הפניות של הגורמים האיראנים מבוצעות בדרך כלל באמצעות ווטסאפ, טלגרם או דוא"ל, תוך בניית סיפור כיסוי ייעודי עבור כל נתקף.
תכלית הפנייה של הגורמים האיראנים היא לגרום לנתקף להוריד 'אפליקציה' שתתקין כלי זדוני על המחשב או הטלפון הסלולרי, או להעבירם לאתר אינטרנט המתחזה לשירות לגיטימי, שבו נדרשים להזין פרטי התחברות לחשבון הדוא"ל הפרטי/ארגוני. לאחר שהנתקף ביצע את אחת משתי הפעולות והזין את הדוא"ל והסיסמה במקום שאליו נותב – התוקף "גונב" את פרטי ההתחברות, ובכך משיג "נגישות" לדוא"ל/מחשב של הנתקף.
לפי גורם בשב"כ, מדובר באיום משמעותי נוסף במערכה שמנהלת איראן מול ישראל, שתכליתו ביצוע פיגוע התנקשות. בשב"כ החלו בעדכון האזרחים הרלוונטיים, ותדרוכם להתנהגות מונעת.