דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ג בטבת תשפ"ה 23.01.25
16.2°תל אביב
  • 10.4°ירושלים
  • 16.2°תל אביב
  • 15.5°חיפה
  • 17.1°אשדוד
  • 12.8°באר שבע
  • 15.0°אילת
  • 15.0°טבריה
  • 8.5°צפת
  • 13.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חינוך ורווחה

שנתיים מאז החקיקה בנושא: רק 5% מבעלי מוגבלויות המוכרים לרווחה גרים בדיור עצמאי

רק 9,500 אנשים עם מוגבלות המוכרים לרווחה גרים בדיור בקהילה - מהם 156 בלבד שעברו מתחילת השנה ממעונות מרובי דיירים | כ-19 אלף עדיין מתגוררים במסגרות דיור סגורות, למרות ששר הרווחה הבטיח להשלים את הליך ההוצאה מהם עד סוף 2028 | השר מרגי: ״שנת 2025 תהווה מפנה בנושא, נעביר תקנות נוספות במהלכה״

טיפול בבעלי מוגבלויות (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
טיפול בבעלי מוגבלויות (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
הדס יום טוב

חוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות עבר לפני כשנתיים, גם מסקנות ועדת דותן (שהוקמה בעקבות האירועים החמורים שהתגלו במעון בני ציון והחשד להרעלת מזון בבית דפנה) התפרסמו לפני שנה ו-9 חודשים- אולם רק 5.4% מהאנשים עם מוגבלות גרים בדיור בקהילה, כך על פי נתונים שפרסם היום (שני) משרד הרווחה לציון היום הבינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות.

174 אלף אנשים עם מוגבלות מוכרים כיום למשרד הרווחה, כאשר רק כחצי מהם (85 אלף) מקבלים ממנו שירותים כלשהם. בנוסף, רק 32% (כ-56 אלף) מהאנשים עם מוגבלות המוכרים למשרד הרווחה משולבים במסגרות קהילתיות, בהן מעונות יום שיקומיים, מועדוניות, שירותי פנאי, מרכזי תעסוקה מוגנת ומרכזי יום.

רק 9,500 אנשים עם מוגבלות גרים בדיור בקהילה, מרביתם בדירות של עד 6 אנשים. עוד עולה כי רק 156 אנשים עם מוגבלות עברו בשנת 2024 לדיור בקהילה ממעונות והוסטלים מרובי דיירים.

כ-19 אלף עדיין מתגוררים במסגרות דיור סגורות, ומעל 900 אנשים משולבים במשפחות אומנה. בשנה החולפת נוספו 50 דירות בקהילה, כשלראשונה 12 מהן מיועדות לאנשים הזקוקים לרמות תמיכה גבוהות. 10 מרכזים חדשים לתעסוקה מוגנת נפתחו מתחילת השנה, ו-5,850 אנשים עם מוגבלות מקבלים שירות במרכזי התעסוקה המוגנת שמפעיל המשרד.

לאור זאת, המשרד מדווח כי כחלק מהתאמת שירותי הדיור לחוק, השנה החל תהליך כתיבת "מכרז דגל" שאמור להתפרסם במהלך שנת 25 ויהווה את הפלטפורמה המכרזית ליישום מטרות החוק, ומתחייה לזרז את ההליכים, ומתחייב שבשנת 2025 כ-600 דיירי מסגרות סגורות יעברו לדיור בקהילה. התחייבות המשרד הייתה להשלים את ההליך עד לסוף שנת 2028.

שר הרווחה והביטחון החברתי יעקב מרגי: "משרד הרווחה חרט על דגלו את קידומם ושילובם של אנשים עם מוגבלות בקהילה, ומשקיע משאבים רבים על מנת לפתח מגוון מענים ושירותים עבורם. שנת 2025 היא שנת מפנה ביחס של מדינת ישראל לאנשים עם מוגבלות. ארבע התקנות שהוגשו לכנסת, כחלק מחוק שירותי רווחה לאנשים עם מוגבלות, הם צעד גדול לעבר מיצובה של ישראל בשורה ראשונה של מדינות העולם בנושא זה. אנו מתכוונים להגיש לכנסת את שאר תקנות החוק בהמשך השנה וליצור בסיס טיפולי מתקדם ומותאם יותר, שיאפשר עצמאות לאנשים עם מוגבלות ושילובם בחברה ובקהילה״.

סמנכ"לית מינהל מוגבלויות רקפת בן גיא: ״אנו רואים בחזון של שילוב אנשים עם מוגבלות בקהילה יעד מרכזי בעבודת המנהל . החוק ייצרו מודלים מגוונים של מענים לאנשים עם מוגבלות, שיגבירו את שילובם בקהילה. מדיניות המנהל ופיתוח תכניות מאסיבי שיעשה בעקבות החוק, יבטיח מחד מתן מענה לצרכים הרבים שקיימים מחד בגידול הרב של אוכלוסיית מקבלי השירות, ובמקביל יאפשר פיתוח מגוון שירותים שבהם האדם וצרכיו יהיו במרכז ולא מוגבלותו".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!