דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"א בניסן תשפ"ד 19.04.24
23.1°תל אביב
  • 22.2°ירושלים
  • 23.1°תל אביב
  • 19.6°חיפה
  • 22.2°אשדוד
  • 27.3°באר שבע
  • 32.2°אילת
  • 27.4°טבריה
  • 19.7°צפת
  • 24.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

כוח המצליבים 2 - הכרובית

הירקות השייכים למשפחת המצליבים: כרוב, ברוקולי, כרוב ניצנים, צנון, צנונית, כרובית, לפת, קולרבי – הם מצבור מיוחד של משפחות חומרים מונעי סרטן.

מחקרים מראים כי לרכיבי הירקות ממשפחת המצליבים יש יכולת להפחית את הסיכון לסוגים שונים של סרטן, ובייחוד לסרטנים הורמונליים כגון: סרטן השד, רירית וצוואר הרחם, שחלות, ערמונית וגם לסרטנים אחרים כגון: מעי גס, ריאות, קיבה ושלפוחית שתן.

אני ממליצה לאכול לפחות 2 עד 3 מנות ירק ממשפחת המצליבים לשבוע, ואפילו כמנה מדי יום.

למי לא מומלץ לאכול ממשפחת המצליבים?
– אנשים עם רגישויות במערכת העיכול ומחלות מעי דלקתיות (IBD).
– במקרים של תת-פעילות בבלוטת התריס יש לצמצם אכילה של ירקות ממשפחת המצליבים בשל היותם גויטרוגנים (סופחי יוד) הקשורים להפרעה בייצור הורמוני בלוטת התריס. במידה ואוכלים מהם יש לבשלם היטב קודם לאכילה.

והפעם – זרקור על הכרובית עם שני מתכונים:

כרובית חתיכית
כרובית חתיכית

הכרובית מכילה תרכובות בעלות יכולות הגנה משמעותיות מפני סרטן. כמו כן מכילה פיטוכימיקלים התורמים להפחתת רמות הכולסטרול בדם, היא עשירה בויטמין C ובסיבים תזונתיים.

כרובית מכילה גם ברזל, סידן ואשלגן.

מתכון 1

בהשראת ביקור בדוכן של אייל שני ברמת החייל, שבו אכלנו כרובית שלמה אפויה בתנור, הכנתי את המנה בבית והתוצאה נפלאה.

מרכיבים:

1 כרובית בינונית שלמה, טרייה, כולל עליה הירוקים העוטפים אותה.
3 כפות שמן זית
סיר גדול
מים,
פלפל ומלח

מניחים את הכרובית כשהתפרחת כלפי מטה (כלומר העלים הירוקים למעלה) בסיר הגדול ממנה.
מוסיפים מים עד לגובה 3/4 מגובה הכרובית.
ממליחים בכ- 2 כפיות מלח לכל ליטר מים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מנמיכים את הלהבה וממשיכים ברתיחה מתונה למשך כ 10 עד 15 דקות.

מסננים את המים מהסיר ומוציאים את הכרובית לתבנית כשהתפרחת כלפי מעלה.
בעזרת מברשת מושחים את הכרובית בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם.

מכניסים את הכרובית למרכז התנור בחום של 190 עד 200 מעלות עד שהכרובית מזהיבה.

כרובית בסגנון אייל שני
כרובית בסגנון אייל שני

מתכון 2

סלט כרובית קר

מרכיבים:

1/2 כרובית קצוצה דק
3 גבעולי סלרי קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים ירוקים קצוצים
חופן אגוזי מלך קצוצים לא קלויים
חופן חמוציות
חופן שקדים קצוצים לא קלויים

לערבב הכל בקערה ולתבל עם: לימון, שמן זית, כף רוטב סויה איכותי, כף דבש, כפית חומץ בלסמי וכפית חרדל דיזו'ן.
להוסיף קורט מלח לפי הטעם.

סלט כרובית קר
סלט כרובית קר

בתיאבון

דפנה בורין, נטורופתית

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!