האופוזיציה בקוריאה הדרומית החלה בהליך הדחה של הנשיא יון סוק-יאול בעקבות ניסיונו הכושל להטיל ממשל צבאי. התקשורת בדרום קוריאה מדווחת כי הצבעת ההדחה תיערך כבר מחרתיים. שר ההגנה, קים יונג יון, הגיש היום (רביעי) את התפטרותו.
הדחת הנשיא דורשת את קולותיהם של לפחות 200 מבין 300 חברי האספה הלאומית (הפרלמנט של קוריאה הדרומית). בהצבעה על ביטול הממשל הצבאי שנערכה אתמול הצביעה האופוזיציה פה אחד עם 190 קולות נגד החלטת הנשיא. לצורך הדחה הם יזדקקו ל-10 קולות נוספים מהקואליציה, אולם לפי הלכי הרוח בסיאול נראה כי הדבר עשוי להצליח.
הנשיא יון ביטל אמש את המשטר הצבאי שעליו הכריז מוקדם יותר, לאחר שהפרלמנט לא אישר את המהלך. יו"ר האופוזיציה הודיע כי הוא מוציא את הנשיא לנבצרות.
קונפדרציית ארגוני העובדים הקוריאנית (KCTU), קבוצת הגג של איגודים הגדולה במדינה, הודיעה הבוקר (רביעי) על שביתה כללית עד התפטרות הנשיא ובכירי הפקידות הנשיאותית, כך דווח בסוכנות הידיעות הרוסית 'TASS'. ה-KCTU כוללת כ-1.2 מיליון חברים, במדינה שבה כ-52 מיליון תושבים.
"אני חושב שזו סוף הכהונה של הנשיא, השגיאלה רק איך היא תסתיים", אמר חבר הפרלמנט מהאופוזיציה יון האונג קים ל-BBC. הוא תיאר את ההפתעה מאירועי אמש: "הייתה שמועה, אבל לא האמנו לה. חסמו אותי [המשטרה] בדרך לבניין הפרלמנט, נאבקתי הרבה, ובסוף הצלחתי לעבור. אולי הנשיא לא בקו השפיות, זה היה צעד מאוד אימפולסיבי".
בשל האירועים האחרונים, האמריקאים דחו ללא הגבלת זמן פגישות של 'קבוצת הייעוץ הגרעיני', שהחלה לפעול ב-2023 כדי לעסוק באיום הגרעין מקוריאה הצפונית, וכן תרגילים צבאיים הקשורים לנושא – כך אמר ל'רויטרס' גורם רשמי בארה"ב.
במשרד החוץ הישראלי פרסמו אזהרת מסע לקוריאה הדרומית אתמול בערב: "הערב הודיע נשיא קוריאה הדרומית Yoon על החלת משטר חירום צבאי במדינה. עדיין מוקדם להעריך מה תהיינה ההשלכות של ההחלטה. ממליצים לעת עתה ועד להתבהרות הדברים להשאר בבתים או במקומות בהם אתם שוהים ולעקוב אחר העדכונים בתקשורת. לכל אותם ישראלים המתכננים להגיע לקוריאה בעת הזו מומלץ לשקול חיוניות הביקור במדינה. במקרה חירום יש להתקשר לקו החירום של השגרירות +82 32-108-500, או לחדר מצב של משרד החוץ: 97225303155+".