
שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר היום (רביעי) בשיחה עם משרתי סדיר ומילואים בטייסת 133 בבסיס תל נוף כי "לגבי עזה, הדבר החשוב ביותר היום במלחמה בכלל זה להחזיר את החטופים הביתה. זו המטרה העליונה שניצבת מול עינינו ואנחנו פועלים בכל דרך כדי שהדבר הזה יקרה".
לדברי כ"ץ: "אני חושב שבזכות הפעילות העצימה, שאתם חלק מרכזי בה, גם המורתעות של איראן וגם מה שקורה בלבנון ובכל המקומות – עוצמת הלחץ על הארגון המפלצתי הזה שנקרא חמאס גוברת, ויש סיכוי שהפעם באמת נוכל לקדם עסקת חטופים. ואנחנו פועלים בעניין הזה ורואים את המטרה הזאת לנגד עינינו.
"כמובן שבעתיד החמאס לא יכול לשלוט בעזה, זה דבר שהוא ברור לחלוטין, בגלל מה שהיה ובגלל מה שעלול לקרות. לא נפסיק את המלחמה עד שלא נחזיר את כל החטופות והחטופים ועד שלא נשיג את היעדים".
בעת ביקור השר בבסיס נכחו גם מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, רמ"ט חיל האוויר, תא"ל עומר טישלר, מפקד בסיס תל נוף, תא"ל א׳, ומפקדים נוספים. כ"ץ התייחס לתמונת המלחמה הכוללת, והדגיש את יכולות חיל האוויר: "באותם דיונים בחדרים הסגורים, שהיו בהם כל מיני התלבטויות לגבי קבלת החלטות – דבר אחד לא היה מוטל בספק: היכולת שלכם לבצע. מדינת ישראל חייבת לדעת שהזרוע האסטרטגית הכל כך חזקה הזאת היא זרוע שהמדינה יכולה להישען עליה. הזרוע הזאת מסוגלת להגיע לעזה, להגיע לביירות, להגיע לתימן ולהגיע לטהרן ואלה הדברים שבזכותם יש לנו יכולת לקבל החלטות מתאימות.
"אנחנו עדיין בעיצומה של מלחמה. איראן היא האויב המרכזי. אנחנו נפעל כדי להשיג את המטרה העיקרית – שלילת היכולת הגרעינית של איראן.
"הגענו להפסקת אש בלבנון, שהיא נובעת מהפגיעה שהחיזבאללה ספג. החיל הזה וודאי היה גורם מרכזי בתוך הדבר הזה, היה שותף גם לשימוש באמצעים הטכנולוגים וגם לכל מה שקרה הלאה, ועד סיכול נסראללה ושאר הדברים, וזו הסיבה היחידה שיש אפשרות שיוחזר השקט לצפון על מנת להחזיר את התושבים ועל מנת להחזיר את הביטחון. אנחנו בזמן מבחן, אנחנו באפס סובלנות כלפי הפרות, אנחנו פעלנו רק אתמול ולא נתפשר על הדברים האלה".

