
צה״ל התיר הערב (שלישי) לפרסם כי במהלך 48 השעות האחרונות, במבצע ״חץ הבשן״ הותקפו ״מרבית ממאגרי הנשק האסטרטגי בסוריה, מחשש שייפלו בידי גורמי טרור״.
ספינות חיל הים תקפו עשרות יעדים בשני מוקדים של חיל הים הסורי – בנמל אל ביידה ונמל לטקיה. בין המטרות: עשרות טילי ים-ים בעלי יכולת הגעה לטווח של בין 80-190 ק״מ, אשר כל אחד נושא עשרות ק״ג של חומרי נפץ.
במקביל, מטוסי חיל האוויר ביצעו למעלה מ-350 תקיפות אוויריות, בין היתר של סוללות טילי קרקע-אוויר ממגוון רחב של סוגים גם מהים, שדות תעופה של חיל האוויר הסורי ועשרות מטרות של אתרי ייצור שונים במרחבים דמשק, חומס, טרטוס, לטקיה ותדמור.
לדברי צה״ל, גלי תקיפות אלו גרעו אמל"ח רב בהם טילי סקאדים, טילי שיוט, טילי חוף ים, טילי קרקע-אוויר, טילי קרקע-קרקע, כטב"מים, מטוסי קרב ומסוקי קרב, מכ"מים, טנקים, האנגרים ועוד. כמו כן, מרכז האש של פיקוד הצפון תקף על-ידי כלי טיס למעלה מ-130 מטרות בשטח סוריה הכוללות מחסני אמצעי לחימה, מבנים צבאיים, משגרים ועמדות ירי.

